Hódítanak ősszel a kockás minták

okt 19, 2021 | Fashion, Blog

Olybá’ tűnik, hogy a kocka olyan az ősznek, mint a virág a tavasznak: kéz a kézben járnak. Idén sincs ez másként, mi is sorra válogatunk a kockás ruhadarabok között, hiszen bőven van mit felpróbálni. Patri már írt nektek legutóbb az oversize ingruháról, ami kabátként is funkcionál, jóllehet a kocka nem mindenkinek a kedvence, hiszen nagyban függ testi adottságunktól. Mégsem kell róla lemondania annak, aki fél attól, hogy esetleg optikailag erősíti. Ha másképp nem, kiegészítőkben bármikor visszahozható. Én a magam részéről amúgy nem vagyok ennek a mintának a szerelmese, de mégis az van, hogy bizony egy-egy jól szabott darab szerelembe tud ejteni! Ezt viszont fedje most egy kis átmeneti homály, de hamarosan egy nagyon dögös megoldással jelentkezem!

Most viszont ejtsünk szót erről a nadrágról, amit rajtam láttok. Azt gondolom, hogy az apró kockás változat egy sokkal visszafogottabb verziója ennek a mintának, még ha furcsának is tűnhet ezt a szót használnom, ha kockáról van szó. De minél nagyobb, annál feltűnőbb, úgy igaz ez a négyzetre, mint a körre, vagy a vonalra – költői hasonlatomat természetesen a pöttyökre és csíkokra értem. Szóval ez az apró kockás halásznadrág hangulatában nekem egyértelműen Sherlock Holmes világát idézi, csak épp nem pipával és svájci sapkával fűszerezve, hanem egy, a kor divatjának megfelelő baseball sapkával és sneakerrel. Amúgy kifejezetten nőies a nadrág szabás, én eleve összeteszem a két kezemet, hogy vannak még, a női adottságokat jól kiemelő ruhadarabok, mert egyáltalán nem hiszek az oversize zsákruhák rejtekében. Úgy érzem sok nő egyszerűen elveszik azokban a göncökben, amik, mint egy óriási lepel, körbe ölelik. Mintha még mindig a tinédzser korunkat élnénk és el akarnánk tűnni a világ figyelő szeme elől. Mármint, én nem, csak azok, akik előszeretettel hordják. Mert a sokszínűség ma már divat, bár egyébként meg kit érdekel, hogy divat-e vagy sem, ha egyszer jó megmutatni azt, hogy itt vagyunk és létezünk! Nem szabad eltűnni egy anyag takarásában! Elhiszem, hogy kényelmes, laza, praktikus és egyszerű, viszont azt gondolom, lehet nőiesen és csinosan öltözni olyan egyszerű darabokban is, amik nem rejtenek el minket a külvilág elől.

Visszakanyarodva oda, hogy alapvetően nem vagyok egy kockamániás: ezért is választottam hozzá egy egyszínű, sima fekete pólót. A színekkel már bajban vagyok: nekem a barnának ez a megjelenése kicsit az idősebb korosztályhoz passzol, mégse látok nagyon más megoldást a polcokon, pedig a divatmagazinok egyébként hemzsegnek a márkák különböző javaslatitól. Csak úgy, mint legutóbb a blézereknél, itt sem találtam semmit, ami színes, élénk lenne, pedig ebben az őszi szürkeségben annyira kellenének a színek! Persze meg lehet tenni, hogy egy élénk felsőrészt, kabátot, vagy sálat választunk hozzá, és akkor máris egészen más az összhatás.

A képeket elnézve azt látom, van ebben a viseletben egy sportos elegancia, egy kis pimaszság, ami egyértelműen a nadrág egyediségének tudható be. Használjuk hát ki a kicsi kis jóidőt, ami vár ránk, aztán úgyis muszáj lesz beburkolózni!

Szép hetet mindenkinek,

sziasztok,

Anita

KOCKÁS NADRÁG KÉTFÉLE SZÍNBEN – 7995.-  RESERVED

FEKETE PAMUT PULCSI – 6995.- RESERVED

DRAPP RITIKÜL – 12 995.- RESERVED

SAPKA ÉS CIPŐ – SAJÁT