Jajj, úgy élvezem én a strandot! – bikini kisokos különböző alkatokra –

jún 24, 2022 | Fashion, Blog

Megint ránk szakadt a hőség, kezdődik a nyaralás szezon, és sokunk ugyanolyan tanácstalan fürdőruha ügyben, mint az előző évek bármelyikében. Kis mell, nagy mell, alma-, körte alkat , kinek melyik áll jól, és a színek minták sokaságáról még szó sem esett.

Kezdem is ez utóbbival, mert a Calzedonia egyik újítása, hogy színtanácsadókkal együttműködve, idén már mindenki meg tudja náluk vásárolni a saját színtípusának megfelelő bikiniket. Persze, ehhez nem árt tudni, melyik évszaktípusba is tartozik az ember lánya. Mindenesetre üdvözlöm az új kezdeményezést, bárcsak több helyen lenne hasonló segítség a vásárlásban.

Na de akkor nézzük a tipikus testalkatokat, illetve azt, hogy kinek-kinek milyen fazonú fürdőruhát között érdemes keresgélnie.

Kis mellű lányoknak könnyű dolguk van, hiszen minden fodor, húzás, keresztpánt erősít mellben, nem is szólva a push-up verziókról. (Bár ezeknél ne feledkezzünk meg arról, hogy viszonylag nehezen száradnak.)

Dús keblűeknek igaz, ami igaz, kicsit nehezebb feladatuk van, de ez sem lehetetlen küldetés. Mire figyeljünk?

Első és legfontosabb, hogy tartson az a melltartó, a halszálka merevítő szépen formázza a melleket. Célszerű az anyag választásnál arra figyelni, hogy vastagabb legyen, ne nyúljon nagyon meg, mert az a tartás rovására fog menni.

A pánt vastagsága sem mindegy. A nagy mellnek bizony súlya is van, ezért a vékony pártokat eleve zárjuk ki, mert amellett, hogy semmit nem tartanak, még be is fognak a vállba vágni, ami egyáltalán nem szép látvány, és kényelmetlen is.

Ha nem szeretjük a merevítőt, válasszunk olyan fazont, aminél a mellrész alatti pánt elég vastag ahhoz, hogy tartson.

Alma hölgyek figyelem!

Ez a típus elsősorban a hasára hízik, viszonylag keskenyebb a csípője, és ezáltal a derék egyáltalán nem hangsúlyos.

Számukra nagyon előnyösek az egyrészes fazonok, illetve azok a darabok, amiknek az oldalán vannak részletek, fekete csíkok amik karcsúsítanak. Ugyanezt a hatást érjük el, a teljesen mintás darabokkal, hiszen elterelik a figyelmet a hastájékról. Személy szerint a tankiniket szeretem a legjobban, igazán előnyős, kellemesen dekoltált darabokat lehet találni belőlük. A bugyi tekintetében, jó választás az emelt derekú alsó, a szélesebb oldalú fazonok.

Körte típusúakra jellemző, hogy csípőjük szélesebb, mint a mellkasuk, a derekuk vékony, és hangsúlyos, a combok pedig relatív nagyobbak.

Számukra a push-up melltartók nagyon előnyösek tudnak lenni, illetve mindenféle díszítés, ami a felsőtestre irányítja a tekintetet. Rojtok,logók, minták, esetleg váll nélküli fazonok, mind-mind opció számukra. Alsó részből a klasszikus bugyik a nyerők, egyszínű változatban, vagy jó választás a szoknyás fazon is. Egyrészesből, is érdemes olyat választani, ami kiegyensúlyozza a körvonalakat, bélelt melltartós változatokat részesítsük előnyben.

Idén a szivárvány minden színe és mintája megtalálható, bár ahogy a ruha trendekben is, most ezen a fronton is előtérbe kerültek, a feltűnő, vibráló, igazi nyári színek, és talán kicsit háttérbe szorultak a pasztelles, kevésbé feltűnő darabok.

Kellemes válogatást, szuper nyaralást mindenkinek!

Patri