KÉT ALKAT, KÉT IDŐJÁRÁS, UGYANAZ A KABÁT

máj 25, 2021 | Fashion, Blog

Miután mindig igyekszünk aktuálisak, naprakészek lenni, ezen a héten mi másról is írhatnánk, mint az esőkabátokról, persze amolyan Corvinasosan.

A “két alkat, egy ruha” rovat mostani posztjában, a sokak által kevésbé kultivált, szükséges rosszként számon tartott esőkabátot mutatjuk be, úgy, hogy láthatóvá tesszük, miért is érdemes leszámolni az előítéletekkel.

Igen-igen nagyot változott a világ, és persze a divat is, hiszen mint feljebb is említettem sokan asszociálnak még a régi zsák szabású, fura anyagú, leírhatatlan színű esőkabátokra, amit persze alig várt az ember, hogy végre levehessen. Egyáltalán nem volt sem trendi, sem mutatós, azt pedig, hogy az outfithez hozzá is tegyen, azt pedig végleg hiába vártuk tőle, hiszen inkább uniformizált, mintsem egyedivé tett. Nem így van ez manapság. Ősszel, és tavasszal, elárasztják az üzleteket a menőbbnél, menőbb esőkabátok. Választhatunk egyszínűeket, bővebb, és szűkített fazonokat, akár öves verzióban, rövidet, hosszút, félhosszút, mintásat, abszolút stílusunknak, színtípusunknak, ízlésünknek megfelelően.

Mi történik olyankor, ha alkalomadtán ugyanabba a ruhadarabba szeretünk bele? (Mert most ez történt velünk, szinte ugyanabban a percben nyúltunk rá, a képen látható virágos esőkabátra.) Annyi, hogy a saját képünkre, stílusunkra formáljuk.

Na lássuk, hogyan tettük ezt…

Verával, nemcsak alkatilag különbözünk egymástól, de a stílusunk is karakteresen eltér. Ő a nagybetűs Nő megtestesítője, szereti nőies domborulatait, és szívesen meg is mutatja (persze ízlésesen). Arról nem is beszélve, hogy napokat képes tűsarkokon tipegni, amiért őszinte csodálattal adózom neki.

Verának természetesen az elengedhetetlen tűsarkúhoz választottunk szettet, ami egy fekete ceruzaszoknyából, fekete harisnyából, és fekete pólóból állt. Önmagában igazán decens szerelés, de jött rá a virágos kabát. A formákat hangsúlyozandó, természetesen a kabát övét szigorúan megkötöttük, és máris egy csinos, vidám, mégis nagyon nőies outfit lett a végeredmény.

Én is hozom a formámat, a fehér bővebb állású, kissé ülepes vászonnadrághoz egy fehér basic pólót és szintén fehér, kissé masszívabb sneakert vettem fel. A kabátot lazán, nyitva hagyva viselem, és ilyen módon az abszolút hétköznapi, rohangálós outfitben teljesen komfortosan érzem magam.

A virágos kabát színeiben mindkettőnk számára megfelelő, akármennyire is különbözünk színtípusunkban is.


Egyszóval hölgyeim, nyugodtan számoljatok egy menő esőkabáttal a fejben összeállított szett szerves darabjaként, hiszen az említett két példa igazolja, hogy ügyes kombinálás mellett, jócskán hozzá tud tenni a megjelenéshez.

Az utolsó kérdésem pedig csak költői: és mindezt mikor ha nem most ebben az esős májusban?

Patri

VIRÁGOS KABÁT - HOUSE  12.995,-
FEKETE CERUZA SZOKNYA - HOUSE  3.495,-
FEHÉR PÓLÓ - HOUSE 4.490,-