“Kis fekete” több stílusban

máj 3, 2022 | Fashion, Blog

Csak bizonyos alkalmakra?

Emlékszem, tini koromban anyukám többször mondta 1-1 ruhára , ezt ne vedd fel suliba, mibe fogsz akkor színházba menni?

Nagyot változott azóta az öltözködéshez való hozzáállás, hiszen én magam is azt mondogatom ügyfeleimnek, akkor van jól felépítve az alap ruhatárunk, ha a benne lévő darabok jól kihasználhatóak, többfunkciósak, illetve egymással szabadon variálhatóak.

Az alap gardrób kihagyhatatlan darabja a “kis fekete” ruha, amiket sokan megjelenős alkalmakra tartogatnak, pedig igazából bármikor felvehető, annak függvényében, hogy milyen darabokkal variáljuk. A mai posztban megmutatom, mennyi különböző stílusban viselhető, ha egy kicsit kreatívan közelítjük meg a kérdést.

Kis fekete története

Sokáig a fekete szín egyértelműen a gyász színének számított, egyszerűen illetlenség volt más alkalomkor viselni. Ez az íratlan szabály változott meg 1926-ban, amikor Coco Chanel közzétette egy egyszerű fekete ruháját a Vogue magazinban. Ez a letisztult eleganciát tükröző ruhadarab megmaradt akkor is, amikor a nagy gazdasági világválság idején a nők nem nagyon tudtak az öltözködésre költeni, és népszerűsége azóta is töretlen.

Kis fekete több stílusban…hogyan?

Természetesen alkalomra a kis fekete egy tűsarokkal mutat a legjobban, de simán hozza a nőies, elegáns megjelenést egy kecses kis balerina cipővel is.

Anyagától függően -én a képen pamut anyagú viselek-, felvehetjük tunikaként is nadrág felett, akár egy bakanccsal, és bőrdzsekivel is megállja a helyét rohanós hétköznapokon, de még egy koncertre sem kínos ezt a szettet választani.

Nadrágot elhagyva, egy tornacipővel, és farmerdzsekivel, bármilyen laza programra tökéletes, de még a gyereket is vihetjük az oviba így. A farmer kabátot leválthatjuk egy hosszú kardigánra is, az eredmény stílusát tekintve, nem változik.

Sokszor mondom a hozzám fordulóknak, hogy a változatos öltözködés titka, nem az, hogy minél több ruhát halmozzunk fel, hanem az, hogy meglévő darabjainkat minél többféleképpen, különböző stílusokban tudjuk viselni. Ennek pedig a kulcsa, a sziluettünk változtatása, illetve az alap darabokhoz különböző karakteres cipők választása. Más a tartásunk, máshogy is járunk egy bakancsban, mint egy tűsarkúban, más a stílusa a szettünknek.

A posztban 4 különböző stílusban mutatom meg a fekete ruha kihasználásának lehetőségeit, de a variációk száma szinte végtelen, hiszen ennek a darabnak a tekintetében az évszakok változását sem kell figyelembe vennünk. Működik lovaglócsizmával, és blézerrel, de vastag harisnyával, és UGG csizmával is télen ugyanúgy, mint szandállal, szép papuccsal, kis kardigánnal nyáron.

Egy szó mint száz, hölgyeim, érdemes odaállni a gardróbunk elé, és más szemmel nézni meglévő ruháinkra, és ne féljünk elkezdeni kísérletezni! Próbáljunk meg ne rutinból öltözködni, hanem adjunk esélyt egy ruhához, egy másik típusú cipőnek, öveknek, kiegészítőknek. Ne feledjük, a cél a kihasználhatóság, és az, hogy ne legyen olyan ruhadarabunk, amit évente egyszer viselünk.

Patri

Pólóruha – Reserved