MAXI RUHA: MIKOR MUTAT ÉS MIKOR NEM?

júl 20, 2021 | Fashion, Blog

Sok tévhit kering maxi ruha témakörben. Ki viselheti, ki nem, mi az a minimum magasság, amikor is mutat az ember lányán és mikor nyom össze?

Miután tisztázom testalkatonként a lehetőségeket, muszáj magáról a posztban lefotózott klasszikus farmer anyagról is szót ejteni, és úgy teljes lesz a kép.

Melyik alkatra milyen maxiruha a legelőnyösebb?

  1. Kezdjük az A alkattal a maxi ruha kisokost. Amennyiben vékony a derék, jó ötlet a derékhangsúlyos szabásvonalú ruhaválasztás. Ha a vékony derék szélesebb csípővel és vastagabb combokkal párosul, nézelődjünk az A vonalú szoknyarészek között.
  2. Hasonló a helyzet az X alkattal megáldott hölgyeknél, csak nekik erősen ajánlott a derekat és a csípőt vonalat láttatni, tehát a test vonalát követő szabásvonalak között mazsolázzanak.
  3. A H alkatúak,  mint én , akiknek arányaiban szélesebb a derekuk, viszont keskenyebb a csípőjük, érdemes a mell vonalától lefele bővülő fazont választani. Ugyanígy működik az egyenes vonalú ruha is, de csípőn viselt övvel.
  4. Akiknek kicsit kiáll a hasuk és a keblük is dúsabb, ők az O alkatú hölgyek. Szintén előnyös számukra a mell alatti húzás, illetve egy tényleg enyhén karcsúsított szabásvonal. A vékony testalkatú
  5. Az I alkattal rendelkezőknek az anyagban gazdag, csípőn húzott, karcsúsított fazonok az ideális választás.
  6. A széles vállú, keskeny csípőjű V alkatú hölgyeknek jolly joker az A vonalú maxi ruha, illetve az asszimmetrikus megoldások.

Zárójelben jegyzem csak meg, hogy vitatkoznék azzal, hogy kizárólag magas lányokon mutat jól a maxi fazon, a magam 164 centiméterével én is szívesen hordom, mert kényelmes, praktikus viselet. Tipikusan az a ruhatípus ami önmagában is öltöztet, ha az alkatunknál megfelelő helyes fazont sikerül megtalálnunk.

Az meg a másik kérdés, hogy a lefelé hosszanti vonalak mindig nyújtják kicsit optikailag az embert. Ezt a célt szolgálja a hosszított fazonú kardigán is a ruha felett.

Jöjjön pár szó a farmer anyagról is:

Sokan, sok helyen elmondták és leírták, hogy ez az anyag az, ami soha nem fog kimenni a divatból. Manapság már szinte nincs is olyan ruhadarab, amit ne gyártanának le farmerból is.  Az általam viselt ruha, habkönnyű farmert imitáló anyaga miatt, szuperszellős, kényelmes opció, főleg ebben a nagy hőségben.

Patri

Maxi ruha – Reserved – 9.995,-

Zöld kardigán – Reserved – 6.995,-

Mintás kötésű kardigán – Reserved – 7.995,-

Táska – Reserved – 12.995,-