Mellényt tavasszal? Alap!

ápr 4, 2022 | Fashion, Blog

Már a tavalyi szezonban reneszánszát élte a mellény divat. Ez mostanra sem változott, sőt az évszak változással, a tavasz beköszöntével, a pufi, és hosszított szövet fazonok mellett, újra csemegézhetünk, a kötött, a farmer, és a rövid szövet fazonok között.

Sokan túl retrónak, nagyisnak találják a mellényeket, pont ezért idegenkednek tőle, pedig ha valamit sokféleképpen, sokféle stílusban ki lehet használni, az a mellény.

Érdekes tény, hogy egykor ezeket a darabokat, munkaruhaként tartottuk számon, mára pedig elképesztően divatosnak tartjuk őket. Nemhiába, hiszen általuk megjelenésünk lehet, sportos, elegáns, vagány is.

Izgalmas az is, hogy a fent említett megosztó volta ellenére, a hosszított fazonok nagyot mentek, a legtrendibb daraboknak számítottak az elmúlt szezonokban, még úgy is, hogy pont ez a szabásvonal az, ami az alacsonyabb termetűeken nem igazán mutat jól, hiszen optikailag összenyomja az alakot.

Melyik mellénytípust milyen stílusban?

Rettentő divatosak most a rövid fazonok, amik legfeljebb derékig érnek, ezek alacsony sorstársaimnak is előnyösek a “szabály” szerint. Sajnos, én pont ezt nem éreztem látszatra túl csinos az magamon, mert amellett, hogy nem nőttem túl nagyra, még van mellem is. Pont ezért inkább a valóságnál is teltebbnek tűntem benne, legalábbis érzésre. Persze, ehhez hozzájárult a kötött anyag erősítő hatása, de ez most részletkérdés.

A lényeg, hogy ez a fazon sokféleképpen viselhető, éppúgy rétegezve egy hosszított fazonú ingen, de akár betűrt felsőre, crop topra is bátran felvehető.

Alsó rész tekintetében is végtelen a variációk száma: szűk szoknyával, bőszárú nadrággal, vagy éppen slim fit nadrággal, de a magas derekuakkal is szuperül mutat. Ezen szabásvonalak függvényében lehetőségünk nyílik testarányainkon is változtatni, adott esetben.

A farmer mellények is igazi klasszikusnak számítanak a divat történetében, hordtunk már rövid, és szűk fazont, ahogy az oversized típusokat is, és manapság sem nyúlunk mellé, bármelyiket is választjuk. Sőt a denim on denim trend is töretlenül népszerű, szóval sokat nem kell gondolkozni, hogy mivel vegyük fel, ha nincs éppen ötletünk: csak kapjunk elő egy kedvenc farmert. A farmer, anyagából adódóan, remekül kombinálható más anyagokkal, megy a bőrhöz, a kötötthöz, vászonhoz, de még csipkéhez, selyemhez is.

A szövet mellények is nagyon stílusos darabok, enyhén masculin hatásuknak köszönhetően, mindenképpen emlékezetes megjelenést adnak. A fazontól függően, viselhetjük összegombolva önmagukban, de blúzzal is decens lesz az outfit.

Persze nem feledkezhetünk meg az utóbbi két év legnagyobb sztárjáról, a pufi mellényről sem, aminek nagy hasznát vehetjük tavasszal is, csakúgy mint az őszi, téli szezonokban. Az üzletek roskadoznak a hosszú fazonoktó kezdve, a közepesen át, az egészen rövid fazonokig, minden megtalálható.

Összegezve, érdemes beruházni legalább egyetlen, az alkatunknak, stílusunknak megfelelő darabra a változatos öltözködés jegyében.

Patri