Miért gardróbunk alapdarabja a ballonkabát?

okt 11, 2021 | Fashion, Blog

Visszavonhatatlanul beköszöntött az ősz. A szemfülesek pedig már hetekkel korábban csekkolták, illetve kiszelektálták a gardróbjukat, hogy szemrevételezzék, milyen outfitekkel vághatnak neki a hűvösebb időknek. Előkerülnek a pulcsik, kardigánok, és az alapdarabként aposztrofált ballonkabátok is.

Minden egyes tanácsadásom során felmerül a kérdés, hogy egyrészt, valóban alapdarab-e, illetve, hogy a klasszikus camel/teveszin tényleg mindenkinek jól áll?

Erről a stylistok véleménye is megoszlik, de amióta nagyobb jelentősége lett a színeknek, hála a színtanácsadók megjelenésének, egyre többen vagyunk azon a véleményen, hogy bár a klasszikus valóban a camel és árnyalatai, de minden színtípusnak megvan a maga ballon színe is. Ez annyit jelent, hogy például egy tél típusú hölgyet igencsak lesápaszt a teveszín, számára sokkal-sokkal előnyösebb, ha fekete, sötétkék, esetleg sötétebb tónusú szürkében választ magának trenchcoatot.

Anélkül, hogy részletes színelemzésbe kezdenék, (ez a poszt nem erről szól), fontosnak tartom azt is hangsúlyozni, hogy ezek persze nem kőbe vésett szabályok, inkább ajánlások, illetve azt is, hogy apró trükökkel, simán lehet mindenkinek maradnia a klasszikus szín mellett. Egy a lényeg, hogy az arc közelébe tegyünk egy színtípusunknak megfelelő sálat, vagy sapkát például.

A ballon klasszikus mivoltát erősen meghatározza az a tény, hogy szinte mindennel felvehető. Működik farmerral, elegáns nadrággal, és szoknyával, tűsarokkal éppúgy, mint bakanccsal, vagy tornacipővel. Kimondhatjuk, hogy igazi multifunkcionális darab, ami lehet szexi, elegáns, és sportos is, mindenkinek jól tud állni, ha sikerül a megfelelő színt és fazont megtalálni. Érdemes tehát beruházni egy testalkatunkhoz is illő darabra, hiszen hosszú hosszú évekig lesz a ruhatárunk alapdarabja.

Én is két kabátot viselek a képeken, a feketét egy rohangálós sneakerrel, ezt derékon egy piros övtáskával turbóztam fel, és a klasszikus bézs árnyalatot, amit viszont piros tűsarkúval. Az alap ugyanaz, mégis különböző stílusú lesz a megjelenés, a az eltérő karakterű cipőknek köszönhetően.

Hajrá csajok, ha még nincs a szekrényben, szerezzétek be a ballont, ami garantáltan mindig divatos lesz!

Patri

Piros tűsarkú – CCC

Kabátok, farmer, táska, tornacipő – saját