Mindörökké farmer

szept 19, 2022 | Fashion, Blog

Amióta az eszemet tudom, imádom a farmert. Egészen gyerekként már különös vonzódást éreztem a farmerek iránt, egészen annyira, hogy – amikor itthon még csak Ritt-tet és Casuccit lehetett kapni, hónapokon keresztül könyörögtem a szüleimnek, egy – akkor még csak “dollárboltban” kapható Benettonért. Sok munkát fektettem bele, de megkaptam, és én voltam a világ legboldogabb tinije.

A farmer alapruhatárunk szerves része. Pont ugyanannyira, mint a kis fekete ruha, vagy a fehér blúz. Egész egyszerűen azért, mert soha nem megy ki a divatból. Trendenként ugyan más-más szabásvonalú lesz az ultramenő, de maga a farmer örök.

Honnan indult hódító útjára?

A farmer a francia Nimes városából származott, neve a francia “Bleu de Genes” (Genova kékje) szóból származik. Ezek szerint a francia hajósok voltak az elsők, akik már farmert viseltek az 1500-as években is. A nagy aranyláz kezdetével, az 1870-es években már mindenki ismerte. Levi Strauss kitalálta a szegecses munkanadrágot, amit aztán a kaliforniai bányászok is átvettek. Igazán népszerűvé a farmer a popkultúra elleni tiltakozások jelképeként vált. Az 1950-es években pedig már egyre több filmsztár is viselte, olyanok mint James Dean vagy Marilyn Monroe.

Magyarországon a 70-es években már teljesen természetes volt a viselete, az első magyar márka a Trapper volt. Azóta persze óriás utat járt be, egészen annyira, hogy ma egy valamire való ruhatár elképzelhetetlen 1-2 farmer nélkül.

Mi a helyzet manapság?

Az elmúlt évek trendjei felvonultatták szinte az összes ikonikus fazont. A slimfit sokáig tartó egyeduralma mellett, teret követeltek maguknak először a csípő, majd a magas derekú darabok, az ülepesek, a bokavillantók, a mom jeans-ek, idén pedig a lazább szabásvonalú, és trapéz fazonúak is nagyon menők.

Nem kevésbé népszerűek a farmer ingek, ruhák, dzsekik, overallok idén. Mondhatjuk azt, hogy a farmer-imádóknak kánaán az idei őszi szezon.

Mindenkinek egyéni stílusa, életvitele, és habitusa dönti el, melyik fazont részesíti előnyben. A kihasználhatósága vitathatatlan. Tudjuk elegánsan viselni, magas sarkakkal vagy balerinával és decens kis zakóval, sportosan tornacipővel.

A farmer és outfit variációk száma végtelen, kombinálásuknak tényleg csak a képzelet és a kreativitás szab határt. Senki ne csüggedjen, minden alkattípus megtalálhatja a számára megfelelőt. Ha bemész a Corvinba és szánsz rá elég idő, végigpróbálgatod az aktuális kínálatot, biztos, hogy megtalálod a számodra legelőnyösebb darabot.

Patri

Az alábbi ruhadarabokat megtaláljátok a Corvin Plaza üzleteiben.

Farmer – Mohito – 10.995,-

Sapka – Reserved – 4.995,-

Mellény – Mohito – 8.995,-

Fehér bluz – Reserved – 8.995,-

Zöld pulcsi – Mohito – 9.995,- Cipők – Patri sajátjai