Öltözz úgy, mint a nagyon gazdagok!

febr 3, 2022 | Fashion, Blog

Inspiráció vagy koppintás, ha egy nagy divatház aktuális favorit darabját a kicsik, vagyis a mindenki számára elérhető fast fashion áruházak „után gyártják”? Nagyon szűk az a mezsgye, aminek mentén mozoghatunk, hiszen néha kísértetiesen nagy a hasonlóság! Mondjuk van, aki számára ez öröm, mert pénztárca-kímélő módon öltözhet úgy, mint a „nagyok”, de érdemes alaposan átgondolni, hogy mire és mennyit költ az ember: ha például az aktuális trendeknek szeretnénk hódolni a szezon jellegzetes darabjával, azt érhető módon elérhető forrásból szeretnénk megtenni, hiszen nem biztos, hogy a következő időszakban is bevethető egy nagyon egyedi, tipikus darab. Azonban alapdarabok esetében érdemes az eredetiben gondolkozni. Ezek kivitelezése, anyaghasználata, varrása az árának megfelelő minőségű (persze itt is akadnak kivételek, de nagy átlagban elmondható), úgyhogy ekképpen érdemes szelektálni.

Az aktuális trendeknek megfelelően most a minták, logók halmozása a sláger, így a Chanel, Gucci, vagy éppen LV kezdőbetűk sokszorosítása gyönyörűen átgyűrűzött a fast fashion világába. Ha hangulatában Tom Ford munkásságára szeretnénk hagyatkozni, csak egy kicsit pénztárca barát változatban, akkor érdemes körbe nézni a boltok polcain, mert biztosan találunk hasonlót! Főleg a táskák, csizmák között érdemes keresgélni!

Akkor is érdemes inkább kiegészítőben gondolkozni, ha valaki úgy érzi, számára optikailag kedvezőtlen az apró minták halmozása. Vannak, akik különleges érzékkel képesek egymáshoz nem illő darabokat is párosítani úgy, hogy azok működjenek, erre én zsigerileg képtelen vagyok. Ezért aztán többnyire a jól bevált feketéhez keresek megoldást. Ettől nem lesz kevésbé izgalmas, csak a jó darabra kell rábukkanni. Például ez az apró mintás blúz egy kifejezetten előnyös darab azok számára, akiknek keskenyebb a felsőteste, kicsik a mellei. A „Gucci-mintás” blúz körkörös dizájnja optikailag telít. Ha pedig már a Gucciéknál tartunk, látta valaki a most a mozikban futó Gucci-ház című filmet?! Imádom benne Lady Gaga alakítását, aki egyebek mellett azt is fontosnak érezte, hogy a márka nagyságához méltón véletlenül se kerüljenek az utcára hamis, gagyi utánzatok. Ám ezt az aggodalmát aztán a cég alapítója, Aldo Gucci (Al Pacino) lekicsinyelte, azt mondta nem érzi degradálónak, ha a kisebbek utánozzák a márkát, ez is csak az ő nagyságukat jelképezi. Szóval hivatalosan is jogunk van ezekhez a koppintásokhoz!

Ha pedig igazán látványos és biztos megoldásra vágyunk, akkor érdemes szétnézni a Versace-k háza táján! Vannak márkák, akik egyáltalán nem jönnek zavarba attól, hogy egy az egyben másolják a divatházak kollekcióit, vagy jellegzetes darabjait. Hogy ez mennyire etikus, az ma már inkább morális kérdés, mindenesetre az biztos, hogy az arannyal halmozott barokkos, dekadens stílus mellett nem lehet elmenni, aki ezt viseli biztosan nem marad észrevétlen. Ám ezzel érdemes óvatosan bánni: a minta annyira jellegzetes, annyira tipikusan a divatházhoz köthető, hogy óhatatlanul is gagyinak tűnhetünk egy halovány utánzatban.

FÉLCSIZMA – MOHITO 15 995.-

BLÚZ – MOHITO 9995.-

SZOKNYA – MOHITO 11 995.-