Szeretjük a tweed anyagot? Ne csak kabátban gondolkodjunk!

nov 2, 2022 | Fashion, Blog

Nem is olyan régen, elég hosszú posztot szenteltem a tweed zakóknak, kabátoknak. Részletesen meséltem az anyag eredetéről is.

A mai anyagban kicsit tovább gondolva a témát, az őszi szezon egyik nagy befutójáról a tweed ruhákról írok, hiszen ebből a durva szövésű, és általában színes gyapjú anyagból a blézerek, és kosztümök mellett, ruhák is készülnek, és bőséges választék áll rendelkezésünkre a Plázában található fast fashion üzletek polcain. A mai posztban két különböző stílusú, fazonú, és színvilágú ruhát mutatok be, hiszen mi, Nők is sokfélék vagyunk, természetes az, hogy ami egyikünknek jól áll, az nem biztos, hogy a másiknak is tökéletes.

Az első, a színösszeállításának köszönhetően, feltűnő darab, minden bizonnyal könnyen beleég az emberek retinájába, ezért tuti emlékezetes megjelenést biztosít. A piros, a pink, fekete, és fehér kockás mintázat kiegészítve az arany gombolással, mondhatni halmozza az “élvezeteket”.

Ehhez a ruhához már nem kell plusz díszítés, célszerű minél letisztultabb, színben harmonizáló cipőt, harisnyát választani. Ilyenkor mindig a ruhában megtalálható színek legyenek a kiindulópontok, de természetesen a feketével nem tudunk mellélőni. A fazont tekintve, az egyenes szabásvonalú darabnál, a V-nyak megoldás megtöri kicsit a színkavalkádot, ami kétségtelenül jót tesz viselőjének. Azoknak ajánlom, akik nem riadnak meg a feltünéstől, illetve a tél típusú hölgyeknek ez a színvilág abszolút nyerő.

A második outfit alapdarabja a szintén V kivágású, A vonalú fekete, ujjatlan tweed ruha. Abszolút jól rétegelhető. Én itt egy halvány lila rövid ujjú garbóval, és fehér svájci sapkával párosítottam, de tökéletesen működik blúzokkal, adott esetben még pólóval is. Hidegben felé is vehetünk akár tweed zakót, de bármilyen kabáttal megállja a helyét. Az A szabásvonal a legtöbb testalkattípuson jól mutat, ápol és eltakar úgy, hogy közben a sziluettünk is megmarad.

Határozottan kijelenthetem, hogy nagyon kényelmes, stílusos viselet, és ebben a borongós őszi-téli időszakban bárhova bevethető.

Patri

***

A posztban szereplő ruhadarabok megvásárolhatóak a Corvin Plazaban lévő Reserved üzletben.

Színes ruha: 17.995,-

Fekete ruha: 11.995,-

Svájci sapka: 4.995,-

Lila garbó: 6.595,-