Színre színt!

ápr 19, 2022 | Fashion, Blog

Mivel az utóbbi időben elég sokat halljátok tőlünk, hogy a színtípusotoknak megfelelően érdemes felöltözni, így arra gondoltuk megmutatjuk, mit is jelent ez a gyakorlatban!

Mivel én tél típusba tartozom, így most elsődlegesen nem a nyár/ősz fog ebből inspirációt meríteni, de elsősorban úgyis az a célunk, hogy – ad1 – szórakoztassunk, – ad2- érzékeltessük a különbséget, ami akkor is megállja a helyét, ha te másik csoportba tartozol! Először is nézzetek meg egy röpke videót róla, utána kivesézzük! Az első szín mindig azt mutatja meg, ami jól áll és élénkít, élettel teli leszek benne, ugyanaz a szín, de negatív előjellel, pedig a második változat.

Hihetetlen, nem? Nagyon látványos, ahogy a hideg pink crop top-ban szinte vibrál a megjelenésem, míg a pasztell, tompa rózsaszínben egészen eltűnök. Ugyanez igaz a rikító narancssárgára és a királykékre is. Igaz ugyan, hogy a fotókon már csak ezt mutatjuk meg nektek, de a – nem túl látványos, ám annál nagyobb szeretettel készült – első TikTok videónk reméljük éppen elég hozzá, hogy meggyőzzünk titeket.Ha bizonytalan vagy a színtípusodat illetően, érdemes elmenni egy tanácsadásra. Nagyon hamar megvan a végeredmény és még szórakoztató is, miközben egy csomó dologra fény derül. Én például azóta, hogy voltam, kizárólag ennek megfelelően igyekszem vásárolni. Igaz ez olyan apróságok esetében is, mint mondjuk egy vörös rúzs, ami, ha tökéletes, akkor a fogaim szikrázóan fehérek lesznek, míg, ha nem a megfelelő árnyalatot választom, akkor szó szerint besárgulnak tőle. És ez mind csak az „illúzió” műve, hiszen időközben ténylegesen nem megyek fogfehérítésre. 😀

Nagyon sok nő – talán mondhatom, hogy magyar nő – esik abba a hibába, hogy barnás árnyalatokat visel, mert úgy gondolja, hogy a barna hajához ez passzol a leginkább. De ez óriási tévedés! Mint ahogy a kékre festett szemhéj is!

Tudom, hogy nincs mindig könnyű dolgunk, hiszen a divat sokszor ellenünk dolgozik. Most repdesek a boldogságtól, mert rengeteg élénk szín került a boltok polcaira, ami sziporkázó és szédületes számomra, ám akik nem ezekben a színekben tudnak igazán tündökölni, azok most kicsit háttérbe szorulva érezhetik magukat. De félreértés ne essék, fél évig számomra maga volt a nihill, amikor a pasztellszínek uralták a terepet. Hogy mennyire nem érdemes magunkra erőltetni olyan darabokat, amikben aztán szó szerint eltűnünk, azt az is igazolja, hogy a divat állandó körforgásban van, tehát semmi ok pánikra, csak idő kérdése, hogy visszatérjenek azok az árnyalatok, amiben jók vagyunk.

Amúgy meg tök fölösleges minden szezonban újabb göncöket vásárolni, az a jó, ha az alapdarabok megvannak, és adott esetben csak néhány aprósággal kell feltuningolni a szettet: legyen az kiegészítő, vagy réteges öltözködés.

Ha mégis az a helyzet áll elő, hogy bár nem a te színed mondjuk a pasztell lila, de te egyébként imádod és igenis fel akarod venni, akkor vedd elő a jolly joker megoldást: válassz belőle táskát, vagy cipőt, esetleg nadrágot/szoknyát, amihez megfelelő színű felsőt tudsz hordani, anélkül, hogy az arcodhoz közel kerülne a nem túl ideális színvilág. Mert ebben rejlik az igazi kulcs! Ahhoz, hogy egy szín kiemeljen, vagy eltűntessen, a legoptimálisabb, ha az arcodhoz közel viseled. Így simán tudsz csalni azzal, ha máshova helyezed a fókuszt! Persze azok, akiknek rááll a szemük erre és tisztában vannak a játékszabályokkal, akkor is érzékelni fogják a hatást, ha távolról, nagy egészben látnak. Még az is lehet, hogy valaki nem tudja megfogalmazni, mi zavarja, csak azt érzi, ez így nem túl jó. De ne izgulj, nem jön veled szembe percenként egy stylist, vagy színtanácsadó, úgyhogy egy kis család simán belefér! Ha szeretnétek Tőlünk további divat tippeket bizonyos témában vagy kíváncsiak vagytok a véleményünkre, esetleg szimplán csak szeretitek a divatot és vágytok kreatív megoldásokra adott tematika mentén, írjátok meg nekünk a plazamarketing@indotek.hu email címre és mi kipróbáljuk, megválaszoljuk vagy éppen utánajárunk.