Tavaszi trend előrejelzés: Tobzódjunk a színekben!

márc 7, 2022 | Fashion, Blog

Kevés nő van, aki ekkortájt már ne bóklászna az üzletházakban, tavaszi trendek után fürkészve. Nem is kell hosszan nézelődni, hiszen ahogy belépünk egy üzletbe, szinte sokkolóan hat ránk, az elképesztő szín kavalkád, amit az idei tavasz tartogat számunkra, színek frontján mindenképpen.
Szikrázóan üde, energikus az idei paletta, amit a Pantone Color Institute trendelőrejelző és színtanácsadó cég állított össze. Közös jellemző, hogy a különböző tónusú, hőmérsékletű színek bátran társíthatóak egymással, bátorítva az egyén kreativitását, és önkifejezését. Gondoljuk csak color blocking irányzatra inspiráció gyanánt.


Na de nézzük ezeket a színeket közelebbről!



Pink, pink, pink

A rózsaszín minden árnyalata megtalálható az boltokban az egészen hideg pinktől -ami elsősorban a tél típusú hölgyeknek  áll jól-, a baba rózsaszín, melegebb árnyalatokig. Idén egyáltalán nem lesz furcsa, akár naranccsal, zölddel, barnával vagy pasztell színekkel párosítjuk, az örök klasszikus fekete-fehéren túl.

Kékek
A super sonic névre hallgató kék árnyalat egy intenzív, energikus ragyogó árnyalat, míg a spun sugarnak keresztelt világosabb tónus inkább a nyári égbolt világoskékjét idézi.

Zöldek
Előző posztunkban Anita és Vera már adtak egy kis ízelítőt mennyi féle zöld árnyalatból választhatunk idén. Érdekesség, hogy a zöld sok estben elég megosztó színként működik, de idén az árnyalatok sokasága garantálja, hogy mindenki tud magának választani ízlésének és színtípusának megfelelőt.

Lila
A lila szín is tartja magát, egészen olyan szinten, hogy a Very Peri néven futó lila árnyalatot választották az év színének.

A mosolygó sárga

A tavasz-nyár egyik uralkodó színe a napsárga, ami Illuminating végre hallgat. Sok összeállítást láthatunk, amiken szürkével kombinálják, de itt is végtelen a variációs lehetőségek száma. A napsárga mellett, fellelhetők a lágyabb sárga árnyalatok, illetve az üde citromsárgák is.

Narancs
Nem feledkezhetünk meg, és a kirakatok nem is hagynak erre lehetőséget nekünk, hogy  az igazán derűt, energiát sugárzó narancsot kihagyjuk a felsorolásból. Idén nem kell szégyenlősködni, ha kedvünk tartja simán viselhetjük pinkkel, akár kék bármely árnyalatával, illetve a
barna tónusokkal is simán lehet párosítani. Tényleg csak a képzelet szab határt.

Szabásvonalak

Idén kicsit lazíthatunk, a szűk szabásvonalakat, nadrágszárakat, felváltják a bővebb szárú, úgynevezett wide leg fazonok. A magas derék is enged évek óta tartó egyeduralmából, itt-ott már újra látni akár csípő fazonú nadrágokat is.

A blézerek maradnak továbbra is a kedvencek között, igaz, hogy nem a rövid, erősen szűkített fazonok, sokkal inkább a lezser szabásvonalúak kerülnek előtérbe. Szoknya fronton a bokáig érő, maxi darabok lesznek idén ultra menők. Ezek mellett visszatérnek a rojtok is, a bohémabb stílus kedvelőinek.


Az biztos, hogy egyáltalán nem unalmasak az idei trendek.


Patri