Fekete-fehér és egyéb mítoszok

aug 7, 2020 | Blog, Fashion

Több olyan színpárosítás van, amik olyannyira evidensek, hogy azok is szívesen viselik őket együtt, akiket egyáltalán nem érdekel a divat és a stílus.

Ilyenek a fekete-fehér, kék-fehér, szürke-fehér (esetleg a feketével), a tengerész stílus (piros-kék-fehér), és még sorolhatnám. Ezek az evidenciák, de a helyzet az, hogy sajnos a tévhiteket is sokan evidenciaként kezelik. Mik ezek? A mai posztban leszámolnunk hárommal a tévhitek népes táborából.

1. A fekete-fehér mindig elegáns

Nagy fenét! Igaz ugyan, hogy ez a színpárosítás jórészt elegáns, de ez azért van, mert az agyunkban ahhoz kapcsoljuk, illetve a megszokás is nagy úr. Többnyire akkor öltözünk ezekbe a színekbe, ha elegáns megjelenés a célunk. De! Meghatározó a ruha anyaga, szabása és fazonja, hol és hogyan viseljük a fehéret a feketével. Némiképp formabontó a megjelenés, ha a fehér szín kerül alulra, hiszen általában felül viseljük, mert optikailag a sötét slankit, és persze fontos az is, kinek melyik testrészen van szüksége a kis “csalásra”.

Nekem a szülés után egyértelműen a hasam a gyenge pontom, még úgy is, hogy soha nem volt kockás. Szinte semmit nem híztam a terhességi cukor kialakulása miatt, de Liza születése után sokkal megengedőbb lettem magammal, ami persze utólag is hozott pár plusz kg-ot… még szerencse, hogy stylisként dolgoztam az elmúlt 15 évben, véremmé vált már mit hogyan kell eltüntetni, illetve hogyan kiemelni. Éppen ezért egy fekete, test vonalát követő, V-kivágású atlétát választottam egy lazább esésű fehér maxi szoknyához, egy emelt talpú converse-vel.:) Legfeljebb nem ülök benne, és úgy nem gyűrődik a pocak!🤣

2. Bő ruhában vékonyabbak vagyunk

Sokan abban a tévhitben is élnek, hogyha van az emberen felesleg, akkor célszerű minél nagyobb, oversize ruhákba burkolózni, mert abban “elveszik” az ember. Kérem szépen ez is egy tévedés!!! Eleve ezekban a göncökben nem kapja vissza a test a klasszikus homokóra fazont, amiben van váll, derék, csípő ..ha ezeket látjuk, az optikailag kisebbnek mutatja magát az embert. A másik érv, hogy a legtöbb túlsúlyos ember váll/nyak vonalának sem tesz jót a lebernyeg ruha típus. Optikailag karcsúsit, ha enyhén karcsúsitott dolgokat viselünk, pl. ing, zakó, aminek van persze nyaka, gallérja, dekoltázsa, dereka, vállvarrása, de mindenképpen egyenes szabású ruhákat válasszunk nagy minták és fodrok nélkül !

Ha már a tévhiteknél tartunk, nem tudom megállni, hogy ne ejtsek szót a követezőről is:

3. A magas derekú nadrág mindenkinek jól áll

Ez ebben a formában szintén tévhit! Az első gond ezzel, hogy a korábbi állításból kiindulva boldog boldogtalan hordja, gyakorlatilag mindegy, hogy 50, vagy 80 kilógrammos-e a hölgy… véleményem szerint az arányokat egy nem tökéletes test esetén nagyon elviszi, hiszen a felsőtest aránya drasztikusan csökken az alsótesthez képest. A másik probémám a fazonnal, hogy hiába van valakinek szép, kerek feneke, ez a fazon nagyon nem azt mutatja, sőt… ahogy azoknak sem áll jól, akiknek nincs derekuk.

Remélem sikerült eloszlatni a tévhitek egy részét, ezáltal bátrabban is tudtok öltözködni!

Hajrá csajok! Mindenkinek további kellemes nyarat kívánok! 🙂

Patri