Fényvédelem, hidratálás évszaktól függetlenül

aug 26, 2022 | Blog, Beauty

Bár, sajnos kifelé tartunk a nyárból, muszáj egy posztot szentelnünk a fényvédelemnek, hiszen sokan abban a tévhitben élnek, hogy amikor nem ezer fokkal tűz ránk a nap, nem is kell bőrünk védelmével foglalkozni.

A bőrünk, és azon belül és arcunk, sokat elárul rólunk. Az évtizedes bronz olajjal való napozás sokak arcán nyomott hagyott. A szeplők, a pigmentfoltok, a bőr idő előtti öregedése, mind-mind a napozás, a napfény káros hatásai, amik nem múlnak el látható jelek nélkül. Ugyanennyire fontos persze a megfelelő hidratálás is.

Ebben a témakörben a következő termékeket teszteltük.

Patri véleménye:

  1. Uriage Bariesun spf 50 száraz permet, arcra, és testre, ami érzékeny bőrre is ajánlott. Száraz és nedves bőrre is fújható, könnyen kenhető, nem ragad, és tényleg nagyon hamar beszívódik a bőrbe.

Különleges összetevője az Uriage termálvíz, amely gazdag ásványi anyagokban, nyomelemekben, és antioxidánsokban. Aki nem szereti a nehéz textúrájú, gazdag krémeket, annak kifejezetten ajánlom.

  • Kedvenceim a termálvizes arcpermetek. Szinte nincs olyan a gyógyszertárak polcain, amit nem próbáltam volna már ki. Most az Uriage termálvíz sprayt teszteltem, és abszolút hozta a számomra elvártakat. Hidratál, nyugtat, véd, és külön szimpatikus, hogy mindenki használhatja, beleértve a csecsemőket, gyerekeket is. Én általában az autó kesztyűtartójában tartom, hogy a nap minden szakában  fel tudjam frissíteni az arcom. Igen, sminken is működik, anélkül, hogy elkenné, foltossá tenné azt. Használta során azt érzem, hogy elkezd lélegezni a bőröm, és kellemes tapintásúvá válik. Véleményem szerint, érdemes a napi rutin részévé tenni használatát.

Vera véleménye:

  • Az Eucerin Hyaluron-Filler ráncfeltöltő FF30 nappali arckrémnek már a neve is több olyat ígér amit keresünk egy ilyen típusú krémnél. Ráncfeltöltés és fényvédelem egyszerre! Hialuronsavat tartalmaz, mely a bőr mélyebb rétegeibe hatolva fejti ki hatását, ahol a mélyebb ráncok keletkeznek.

A krém könnyen kenhető és gyorsan beszívódik, kellemes érzést hagy a bőrön. Ad egy finom fényt a bőrnek, ami remekül mutat. Az illata nekem kicsit erős, de én erre érzékeny vagyok. Kipróbáltam a kánikulában és az elmúlt napok hűvösebb időjárásában is. Mivel nem kifejezetten száraz a bőröm, nagy melegben az én bőrömnek sok volt, de az esős napokon remekül bevált. Mindenképpen használni fogom, de csak ha kicsit csökken az átlaghőmérséklet.

  • Az Eucerin Sun Photoaging Control FF50 napozó fluid szintén tartalmaz hialuronsavat és ígérete szerint a finom ráncokat csökkenti.

Kivittem magammal a strandra és bevált. A kézfejemre és a dekoltázsomra használtam, valamint az arcomon lévő pigmentfoltokra vittem fel ecsettel. Teljesen  illatmentes,  és ahogy írtam korábban ez nálam előnyt jelent. A kiszerelése kompakt, bármilyen táskában elfér. Ősszel is használni fogom, mert arra még a  szoláriumban is odafigyelek, hogy a pigmentfoltjaimat lefedjem.

Sokfélék vagyunk, ki a krémeket szereti, másoknak az olaj a komfortos a bőrükön, megint mások a könnyű tejekre esküsznek. A lényeg azonban, hogy óvjuk, hidratáljuk bőrünket, és ehhez elég annyi, hogy megtaláljuk a számunkra, bőrünknek legmegfelelőbb ápoló formulát.

Patri

A temékek elérhetőek a Corvin Plazaban lévő Unipatika üzletben.

Ha szeretnétek Tőlünk további teszteket vagy kíváncsiak vagytok a véleményünkre – bármilyen témában –, írjátok meg nekünk a plazamarketing@indotek.hu email címre és mi kipróbáljuk, megválaszoljuk vagy éppen utánajárunk.