FESZTIVÁLOZZ! 2.0

jún 21, 2018 | Blog, Fashion

Anitával úgy döntöttünk, hogy két külön posztot szentelünk a „legszükségesebb dolgok egy fesztiválon” témakörnek. Kényelmes vagyok, bevallom, ezért kötöttem az ebet a karóhoz, hogy nekem bizony elég egy övtáska, mert ha valamit nem szeretek, az az, ha cipekednem kell. (Ez nyilván munkaköri ártalom, tudjátok a stylistok sokat cipekednek.)

Érveltem neki, hogyha meleg van, rám izzad a hátizsák pántja, nem is tudok ugrabugrálni olyan szabadon, illetve ha bármit szeretnék venni, mindig le kell szerszámozni magam, elővenni az egész pakkot, előbányászni a pénztárcát…amire pedig szükségem lehet – pl. pulcsi, dzseki -, azt maximum magamra kötöm). Így esett, hogy maradtunk a hátizsák vs. övtáska anyagoknál. Amikor ezt a bejegyzést írom, éppen úgy zuhog az eső, mintha legalábbis dézsából öntenék. Erről rögtön az jut eszembe, hogy mit is kezdenék a kis övtáskámmal, ha ilyen idő csapna le, amikor éppen a kedvenc koncertemre várakozok pl. a Szigeten.

Ezúton felül is bírálom magam: Anita! Igazad volt, lehet mégiscsak szükséges egy nagyobb táska! Bár szerintem ilyen idő esetén talán mindegy is, így is – úgy is elázik az ember, hiába a száraz ruha bepakolva, felesleges. B verzió, illetve utolsó erőtlen érvem az övtáska mellett, hogy nemrég láttam a H&M- ben, a gyerek osztályon, mini esőkabátot, ami be volt csomagolva saját magába, illetve a pántja szintén övként funkcionált. Varázslat! Száraz időben magamra csatolom, szakadó esőben felveszem! Idén nyáron úgy néz ki – merthogy divat is lett az esőkabát-, érdemes mindenkinek beszereznie egy menő darabot!

Na, de térjünk vissza az ideális helyzethez, amikor szép verőfényes napra esik az a bizonyos koncert. Természetesen akkor is igyekszem praktikusan dönteni, már ami a lábbelit illeti. Papucs kizárt, zárt opciók közül én nagyon szeretem a mokaszin jellegű, nyári csizmákat, amiknek szuper kényelmes a talpuk.  Alap, hogy még  egy fesztiválon sem jelenhetünk meg akárhogy, ezért az én szettem alapját és sava-borsát, a nálam abszolút favorit csipke kimonó adta. Odavagyok ezért a darabért. Nagyon stílusos, az egész öltözék komplettebb lesz tőle, és persze üde, friss, trendi is. Lenge, szellős, de ha mégis sok lenne, mert épp 38 fok van (árnyékban!), akkor csak lekapom magamról és az övtáska mellé applikálom, esetleg turbánt hajtogatok belőle!

A kimonókról korábban már volt szó. Elképesztően sokszínű darab abból a szempontból, hogy bármivel lehet kombinálni. Jelen esetben egy fekete csipke sortot (nagyon menő), és egy laza esésű tört fehér csipkebetétes toppot választottam hozzá. Az övtáska nélkül egy letisztult szerelés lett volna,  de a narancs- fekete- arany cirmos hasitasi (a szezon slágere) megadta azt a figyelemfelkeltő pluszt, ami nem sok, nem kevés, de mégis adja magát. Talán első látásra nem oda illő, de pont ezektől az apró „csavaroktól” válik stílusossá a megjelenés. Lássuk mi is fér el benne: telefon, hát persze… Manapság senki nem indul el sehova telefon nélkül… Akkor hogyan kerülhetnének fel a Facebookra a becsekkolások (a VIP-be), az Instastoryba pedig koncertvideók?!?!!! Kulcs, persze, egyszer haza is kell jutni. Aszpirin, törlőkendő, bankkártya, pénz, papírzsepi. Ideális esetben nekem másra nem is nagyon lenne szükségem. Mindenesre nagyon fogom figyelni az időjárás jelentéseket, updatelem az eső-helyzetet, mert mégiscsak úgy az igazi, ha felhőtlenül, semmin nem aggódva tomboljuk végig a koncerteket. Bár lehet, ha onnan közelítem meg a témát, hogy felveszem a bakancslistámra az esőben dagonyázást egy fesztiválon, már nem is aggaszt a dolog. Hiszen minden csak hozzáállás kérdése, ugye?

Szuper bulikat, felejthetetlen koncertélményeket kívánok mindenkinek,

Patri

SORT – RESERVED 5995.-

KIMONÓ – RESERVED 7995.-

TOP – RESERVED 1995.-

CSIZMA – SAJÁT

NYAKLÁNC – BIJOU BRIGITTE 2990.-

KARKÖTŐ – BIJOU BRIGITTE 3990.-

LEGYEZŐ – BIJOU BRIGITTE 1990.-

ÖVTÁSKA – SAJÁT