FŐZD LE ANYÁT KARÁCSONYKOR, JAMIE RECEPTJEIVEL! – KÖNYVAJÁNLÓ

dec 18, 2017 | Blog, Lifestyle

Sajnos nem igazán van időm olvasni, mert mire az ágyba kerülök már leragadnak a szemeim, de egy olyan könyv kivesézését bízták rám a csajok, amit imádok!

Ez Jamie Oliver Karácsonyi Receptek című könyve. A lovagláson kívül a főzés az a tevékenység, ami totál ki tud kapcsolni, így most egy könyv/ételajánló posztot hoztam nektek!

Kezembe vettem a könyvet és „húúúúú”! Tartalmas, hiszen 410 oldalból áll, bal oldalán magával a  recepttel, jobb oldalán pedig a gyönyörűbbnél gyönyörűbb ételfotókkal! 

Nekem különösen tetszik, hogy a receptek alján található egy táblázat, melyben Jamie közli veled, hogy mennyi kalóriát, zsírt, szénhidrátot, cukrot….stb-t tartalmaz a bizonyos étel! Pozitívumként még ide kell sorolnom azt is, hogy külön szedték az ételtípusokat ( pl: vega és vegán, főétel, pudingok…stb.)Igazából negatívumot nem tudok a könyvről mondani, de ha valamit nagyon kellene, akkor talán a hozzávalóknál néhol  túl különleges, számomra picit elérhetetlenebb összetevőket tesz bele.

 És íme az én választásom: Carbonara torta! (ezt tényleg bármilyen kezdő is el tudja készíteni!) Imádom az olasz konyhát, a tésztát! Az egyik legjobb barátnőmmel készítettem el,és őszintén szólva 3 órán belül nem maradt belőle semmi, mert annyira isteni,hogy nem lehetett abbahagyni!

Karácsonyi ajándéknak is tökéletes, például anyukádnak vagy barátnődnek, de ha valami különlegeset sütnél/főznél Karácsonyra, akkor mindenképp vásárold meg!

Szép napot! 🙂

Bogi