HÁTUL GOMBOLÓS HEKUS

aug 4, 2019 | Blog, Fashion

Ha sztároktól lopunk ötletet, mindig az extrém, valamiért különleges megoldások felé húz a szívünk. Talán azért, hogy némi öniróniával kipróbálhassuk magunkat, talán azért, mert amúgy kifejezetten tetszik az elborult, merész, nem hétköznapi viselet, vagy gyakran azért, mert szeretnénk megmutatni, hogyan lehet ügyesen átmenekíteni menő stylistok kreációját a hétköznapokba.

Persze néha van úgy, hogy mellé nyúlunk és kiderül, ami nekik átkozottul jól áll, az tőlünk fényévekre van. Így jártam most Celine Dion különc kis szettjével is. Régen volt már Lesd el a stílusát! rovatunk, ezért idejét éreztem már, hogy beújítsunk egyet. Persze, nyáron holt szezon van, a sztárok is nyaralnak, celeb események se nagyon vannak, senki sem ilyenkor akarja megmutatni húscafat ruháját, szóval kicsit nehezebb dolgom volt, ezért korábbra nyúltam vissza. Azért is ő jutott eszembe, mert az internet alaposan felkapta Celine Carpool karaoke-ját James Cordennel – ha a Titanic betétdala megszólal, még ma is libabőrös leszek tőle – és újra elkezdtem az énekesnő számait hallgatni. Mindig is imádtam a zenéjét, több slágere is van, ami a bőröm alá itta magát – így például sokáig az volt a tervem, hogy az I’m Alive című dalára megyek férjhez, bár ez még most sincs kizárva 🙂 -, de egy szó, mint száz, elkezdtem újra felpörgetni az énekesnőt, olvasgattam utána a neten, megnéztem, hogy mi van vele és ekkor beugrott, hátha tudnék ellesni tőle egy merőben új irányt. Hát azt hiszem, sikerült!

Celine több alkalommal is úgy jelent meg a vörös szőnyegen, hogy egy nadrágkosztüm zakóját hanyagul megfordítva, “hátul gombolósan” vette fel. Úgy látszik, neki bejött ez a megoldás, én azért így, ebben a formában kevésbé vagyok meggyőzve, de ehhez az is hozzátartozik, hogy nem egy tervezői darabot viseltem, hanem szimplán megfordítottunk rajtam egy zakót, ami nem erre a célra lett kitalálva. Elképzelésem sincs, hogy saját ötletét valósította-e meg, vagy a stylist segítette, minden esetre nekem még abban is mázlim van, hogy profi szakértővel dolgozok, hiszen Patrinak szinte mindig mindenre van egy jó ötlete….itt most azt hiszem kicsit őt is megfogtam, bár azt mondta, hogy erős a gyanúja arra, hogy az énekesnőn lévő kosztümök erre lettek kifejlesztve és már eleve így varrták meg őket. Mert azért lássuk be, a hátköznapokon hordott zakót fazonjában kevésbé arra a célra találnak ki, hogy mi majd megfordítjuk őket.

Okoztunk is egy kisebb felfordulást a Corvin pláza folyosóján, sokan megrökönyödve néztek rám, mások hangosan összesúgtak, hogy “nézd már, fordítva van rajta!”, de mi minden esetre eszméletlen sokat röhögtünk a fotózás közben. Azt hiszem, ha valaki megnézi ezt a “kifordított” képet, meg fogja érteni, miért. 🙂 Mondjuk úgy, engem is kicsit megzavar ez a látvány.

Az mondjuk ezen az eseten is jól látszik: ha valami nem megszokott, az átlagostól eltér, akkor az nehezen passzol bele egy konformista a világba. Alapvetően amúgy erőteljesen elgondolkoztam az almazöld kosztüm megvásárlásán, mert nagyon praktikus viselet, én szeretem ennek az eleganciáját, és látjátok, aki elég bátor, az még variálhat is vele. Celine egyik szettjén egy vastag övvel kombinálta, ami szintén praktikus megoldás, ezzel egy kicsit meg is töri a “jesszus” hatást, elsőre az ember fel se fogja, mit lát. Mi ezt egy menő övtáskával akartuk helyettesíteni, amit végül nem tudtam annyira szűkre venni a derekamon, hogy szépen megálljon, így csak vállra vetettem, pedig az szerintem egy nagyon jó megoldás! Mivel a zakó gallérja hátul magasan van varrva, így érthető módon hosszú távon elég fojtogató volt benne, ezért egy vacsorához például kevésbé javasolnám ezt a megoldást. Sokkal valószínűbbnek tartom, hogy egyik hazai sztárunk egyszer csak lecsap erre az ötletre, bár ha eddig senki se tette meg, nem tudom, ez után lesz-e olyan hatása, mint mondjuk Angelina Jolie korábbi fekete-fehér szettjének. Ha nem emlékeztek rá, ITT egy link róla.

Nekem amúgy tetszik és nagyon vagánynak tartom, csak a megfelelő – erre a célra – szabott öltözet kell hozzá, mert a meghökkentés mellett szerintem szexi is lehet akár (egy szép hátat kivillantani mindig elég pimasz megoldás), a nadrágkosztüm önmagában vad és szemeket vonzó, ha a jó fazont választjuk.

Csajok, ki próbálná ki ezt a stílust?!

Anita

ZAKÓ – MOHITO 14 995.-

NADRÁG – MOHITO 9995.-

ÖVTÁSKA – MOHITO 5995.-

CIPŐ – MOHITO 9995.-