HELLÓ TAVASZ! REMAKE-ELD A LAKÁSODAT!

ápr 9, 2021 | Blog, Lifestyle

Tavasz. A megújulás, a tisztulás, az újjáéledés időszaka. Kívül és belül egyaránt. A szívünk kinyílik, ahogy meglátjuk az első cseresznyevirágok rózsaszín kis szirmait, vagy éppen bekandikál hozzánk a reggeli napsugár. Máris frissebbek vagyunk, hogy hosszabbak a nappalok, tovább van világos, és még a 20 órási kötelező hazaérkezést is kitolják nekünk 22 órára….ez persze csak irónia a részemről és reméljük, hogy a jövőben ez utóbbi hamarosan eltűnik a sorból és visszatérünk jól megszokott életünkhöz.

Húsvét környékén jön a globális rendrakási mánia, a nagytakarítás otthonainkban, ablakmosás, szelektálás, és biztos vagyok benne, hogy ilyenkor veszi számba mindenki azt, hogyan tudná egy kicsit feldobni, színesíteni, új köntösbe öltöztetni lakókörnyezetét. Szóval, ha egyetlen módon kéne jellemeznem az áprilisi időszakot, azt mondanám: HELLÓ TAVASZ!!!! Még akkor is, ha szeszélyes vagy, még úgy is, hogy hétfőn sortot veszek fel, kedden meg már nagykabátot, nekem tényleg te vagy a kedvenc évszakom az évben!

#corvinplaza #corvinas #fashion #divat #fashionphotographer #divatfotós #szwajkovszkyphoto

Az otthonrendezőket két csoportba tudnám szedni: vannak, akik szeretnek és tudnak is időt szánni arra, hogy maguk készítsék el lakberendezési tárgyaikat, ötletelnek, kreatív módon újrahasznosítanak, virágot ültetnek, festenek és tulajdonképpen bármit, ami DIY (a do it yoursel angol kifejezéséből, ami a csináld magad!). Hát ő például csapatunkból Vera, aki őrült elánnal vetette bele magát a lakása csinosításába, aminek jó értelembe véve “áldozatául” esett a mindenki számára ismert panel erkélye.

És vannak azok, mint én is, akik – jelenleg egy 7 hónapos baba mellett muszájból (vagy sem) -, de “készen veszik” az új dizájnt, legyen az egy cserepes virág, új párnahuzat, néhány színes irodaszer, vagy a tavasz hangulatához igazodó dísztárgy.

Teljesen véletlenül mindketten a szürke és sárga párosítása mellett tettük le a voksunkat, és egyébként majdnem hasonló okok miatt: a lakásunkban már eleve volt olyan sárga szín, amihez igazodni kellett. Veránál ez maga az erkély üvege volt, én pedig azért hoztam be a kiegészítőkkel, mert az ajtók sárga üveges berakással rendelkeznek, még anno domini az 1800-as évekből…. 😀 Szóval értitek, volt olyan, amihez nem nyúltunk a felújításkor, mert egyébként semmi baja nem volt, viszont emiatt némiképp kötötté vált.

#corvinplaza #corvinas #fashion #divat #fashionphotographer #divatfotós #szwajkovszkyphoto

Vera célja az volt, hogy az erkélye amolyan relax area-ként funkcionáljon: itt nyugi van, csönd, friss levegő. Az emeletnek és kilátásnak köszönhetően pedig kitágul a tér is, hiszen a ház oldaláról zárt zug a másik irányból a szabadság érzetét engedi be a szívébe. A meghittséget és kényelmet a rengeteg párna puhasága adja, a növényekkel pedig megteremti a béke hangulatát. A halványan pislákoló lampionok – amiből jó sok van – intimitást kölcsönöznek a kinti ücsörgésnek, ettől amolyan szentéllyé válik az a 2 nm. Ötletes megoldás, ha melegséget akartok kölcsönözni az erkélynek, ha ide is szőnyeget tesztek le! Próbáljátok ki, egészen más a hangulata az erkélynek, mintha csak simán a burkolatra léphetünk ki.

photocredit: @schumycsaba

Nekem a home office miatt kellett egy irodai sarok, ahol kézre esik minden olyan tárgy, ami megkönnyíti a munkát. A mindenki által ismert nagy szürke fotel már korábbról megvolt, eredetileg állt körülötte egy hatalmas szekrény, tele könyvekkel, és ez volt az én kis olvasó sarkom, ahova vissza tudtam vonulni, ha ki akartam csekkolni a világból. A baba mellett és Covid időkben magától értetődően beszorultam a lakás falai közé, viszont én korábban egyáltalán nem arra készültem, hogy ez egy iroda is lesz egyúttal, pláne nem babára, ezt be kell valljam (ide most képzeljetek el egy zavarban levő emojit). Úgyhogy jött az újratervezés. Kis bárasztal összecsuk, szekrények átrendez – de a fotel marad, ahhoz ragaszkodom! Mit lehet ezzel kezdeni?! Kellett egy megbízható márka, ahonnan egységesen tudtam összeszedni az irodai dolgokat praktikum szerint. Olyat szerettem volna, ami elnyeli a sok cuccot, hiszen hamarosan elkezd pakolni a gyerek, szóval mindent, ami az útjába kerül megrág, megnéz, megszagol, és jó eséllyel szét is szed. Ezért a nagy tároló doboz a kedvencem lett, plusz beszereztem párat az alsóbb polcokra is, amik tényleg iszonyúan hasznosak ebből a szempontból. A párnám már megvolt, mint ahogy az arany és fekete kiegészítők is a lakásban, úgyhogy ezek miatt is a sárga színű holmikra esett a választásom.

Most mindketten élvezzük a megújult otthonunk nyújtotta lehetőségeket, de ezzel együtt nagyon várjuk, hogy egy kicsit kiszabaduljunk és beüljünk egy jeges kávéra a barátokkal, mondjuk a Freibe. 😀 Addig is nézzetek szét a JYSK kínálatában, mert rengeteg olyan megoldást találtok, amivel csinosítani, újítani tudok az otthonaitokon, legyen az bútor vagy kiegészítő, míg apró csecsebecsékért a Butler’s-be is érdemes benézni!