HEY GIRL!

okt 23, 2018 | Blog, Fashion

Őszinte leszek hozzátok: számomra egy nő akkor tud igazán nőies és elegáns lenni, ha adottságait a megfelelő módon hangsúlyozza, ami nem jár együtt magamutogatással, közönséges viselettel, halmozott mintázatokkal, gyöngyökkel és flitterekkel. Sajnos azt látom, hogy az igazi magyar háziasszonyt, még ha szeretne is divatos lenni, egyelőre nehéz eltéríteni abbéli hitrendszerétől, hogy a tigris fejes, denevérujjú póló, apró strasszokkal kirakva, hozzá egy ocelot mintás leggings, a nőiesség netovábbja, amihez még párosul egy fogas hajdísszel hanyagul a tarkóra tűzött kócos frizura. Túl sok, túl slampos. Mégis, ahogy a belvárosban sétálok, gyakran jönnek szembe velem az ilyesfajta szerelések, és én annyira szívesen elküldeném őket Patrihoz, hogy találják meg magukat a visszafogottság elegáns létezésében.

Ha egy korszakhoz kéne visszanyúlnom, akkor nekem egyértelműen az ‘50-es, ‘60-as évek vintage, rockabilly stílusa jut eszembe: “A”-vonalú ruhák, derékhangsúlyos fazonok, testet követő ceruzaszoknyák, fodrok és tüllök, hihetetlen összhangban.

A háború utáni nő megtestesítette az erős, határozott egyént, a gyengédség és finomság leheletnyi eleganciájával, amihez nem kellett olyan szélsőséges megoldásokhoz nyúlnia, mint manapság tesszük.

Most, hogy a ceruza szoknyák ismét divatba jöttek, én határtalanul boldog vagyok! És szerintem lehet bárki, aki igényli ugyanezt a visszatérést, mind a divatban, mind az önkifejezésben! Szerencsére ezek a ruhadarabok könnyen “téliesíthetőek”, hiszen egy vastagabb harisnyával és csizmával ugyanúgy jól megállják a helyüket, mint egy bokacsizmával, vagy magassarkúval. Sőt, a legjobb az egészben, hogy laza edzőcipős viselet is lehet. Akinek szép darázsdereka van, válasszon magasított derekú fazont, amit övvel még hangsúlyosabbá tehet. Ha a hasat valaki inkább eltakarná, akkor nyugodtan hordható bő pulcsival, de alkalomra, irodába egy szép blúzzal is tökéletes.

A kiegészítőkkel attól függően érdemes kacérkodni, hogy éppen a szoknya a hangsúlyos, vagy a felső ruházat. Én most egy az egyben igyekeztem a korai stílust idézni, ezért egy fülklipszet és vastag keretes szemüveget választottam hozzá, apró kézitáskával, amibe csak a legszükségesebbek férnek el. A fókusz ezen a szetten egyértelműen a mintás szoknyán van, ezért az összes többi darabnak az egységes fehér színt lőttem be, hogy minden mindennel harmonizáljon.

Az idei szezonban a térd alá érő fazon hódít, így egy dolgot érdemes figyelembe venni: a test alkatától függően célszerű hozzá lapos- vagy magassarkú cipőt választani. Én az alacsonyabbaknak inkább a magasítást ajánlom, hogy optikailag nyújtsanak a testükön, de ugyanez elérhető egy hosszú szárú, magassarkú csizmával is.

Érdemes nézelődni régi korokat idéző fényképeken, én imádok elmerülni ezekben, egy csomó ötletet lehet meríteni, amit ügyesen vegyíthetünk a mai kor divatjával. Mert, ahogy Patri mondaná, kísérletezni szabad!

Puszi,

Anita

SZOKNYA – RESERVED 6495.-

BLÚZ – RESERVED 4990.-

NAPSZEMÜVEG – RESERVED 3495.-

FÜLBEVALÓ – BIJOU BRIGITTE 1490.-

TÁSKA – BIJOU BRIGITTE 11 990.-