HÍRES MESTERSÉGE CÍMERE: ORVOSESZTÉTIKAI SPECIALISTA

jún 16, 2020 | Blog, Beauty

Itt vagyunk, visszatértünk! Vagyis igazából el se tűntünk, csak egy kis technikai csavarral kellett megküzdenünk az egyébként sem szokványos időszakban. De mostantól ugyanúgy töretlenül folytatódik a Corvinas blog élete, mint amihez hozzászoktatok korábban!

Szakmákat, illetve szakmájukban sikeres embereket bemutató sorozatunk legújabb anyagában az esztétikai orvoslás backstage-ébe nyerünk egy kis bepillantást, dr. Parrák Zita, aNew Beauty Esztétikai Központegyik orvos-tulajdonosa segítségével.

Magyarországon viszonylag új keletű szakma, nagyon gyorsan vált elképesztően népszerűvé, teljesen érthető módon, hiszen amióta világ a világ, az emberek – ezen belül elsősorban a nők – mindig is szerettek volna szebbek, fiatalabbak lenni. Mondhatjuk úgy is, a hiúságra építeni  megtérülő befektetés. A következő 10+1 kérdés és válasz segít közelebbről megismerni a sokak által irigyelt szakmát.

Mi szerettél volna lenni gyermekkorodban, amikor mi még nem is hallottunk a plasztikáról, hacsak nem a hollywoodi sztárok által? 

Igazából az orvoslás mindig is benne volt a pakliban emlékeim szerint, de persze mint mindenki, én is kacérkodtam a rendőri hivatással és a színészettel is.

Hogyan jött az esztétikai irány? 

Na, ez egy érdekesebb, vagy talán nem annyira mindennapos történet…a férjemmel a 40. szülinapunkat New Yorkban ünnepeltük, és a reptéren elkezdtem nézegetni egy magazint, ami telis tele volt a sztárok szépészeti kezeléseiről szóló írásokkal. Rögtön meg is vettem, olvasgattam, és rájöttem, hogy ez a szakma igazán nekem való lenne. Mikor hazaértünk, el is kezdtem képzésekre járni… az egész így kezdődött…

Mit jelent egy esztétikával foglalkozó szakember számára a szépség? 

A szépség – véleményem szerint – összetett dolog. Általában a külső szépséget értjük alatta, de igazából a külső-belső harmónia adja a valódi szépséget.

Milyen iskolát kell elvégezni egy esztétikai orvosnak? 

Sokféle képzés létezik. Nyugat-Európában orvosi diplomára épített posztgraduális képzéseket fogadnak el. Ezek közül én a Nizzai Egyetem speciális képzését végeztem el, és az amerikai Esztétikai akadémia Board Certified orvosa is vagyok.

Meg lehet pihenni egy ilyen dinamikusan fejlődő ágazatban? Milyen továbbképzésekre jársz, hogy naprakész legyél az újdonságok tekintetében? 

Soha nem lehet megállni! Mindig jelen vagyunk például az évente Monacóban megrendezésre kerülő esztétikai világkongresszuson. A távol keletre is gyakran megyünk, hiszen az a régió nagyon fejlett az esztétikai beavatkozásokban. Többször jártunk már Dél-Koreában, Szingapúrban, Kínában, Hongkongban is. Ez a munkánk szükségszerű velejárója, hiszen ahhoz, hogy magas színvonalon tudjunk dolgozni, mindig jelen kell lenni az újdonságoknál.

Milyen tulajdonságokkal, képességekkel kell rendelkeznie egy esztétikai orvosnak? 

Nagyon fontos a stabil, megbízható szakmai tudás mellett a jó kézügyesség, látásmód, és kommunikációs készség is, hiszen látni is kell, illetve el kell tudni magyarázni a páciensnek, hogy milyen lesz a végeredmény. Fontos ezen kívül az is, hogy el tudjuk nyerni az ügyfél bizalmát, hogy vissza merjenek jönni akkor is, ha valami nem tetszik.

Adja magát a kérdés, hogyan kezeled a problémás, reklamáló pácienseket? 

Nagyon sokat beszélgetek velük. Mindent alaposan elmagyarázok, illetve felkészítem őket arra is, mik fordulhatnak elő a “lábadozási” időszakban. Így általában sikerül mindenkit megnyugtatni, akár utólag is. Ha valami gond lenne, tudják a telefonszámon, bármikor rendelkezésre állok.

Mit gondolsz a fiatalok plasztika mániájáról? Sokan már az érettségire esztétikai beavatkozást kérnek. Ne, is beszéljünk a túlzásokról, egyen arcról… 

Igen, sajnos az Insta nagy “úr”, ami egyen szépségeket termel. Hozzám általában olyan fiatalok járnak, akik nem esnek túlzásba, maximum kicsi ajaktöltést kérnek, esetleg némi arckontúrozást. Ez most tényleg divat, de azt gondolom idősebb korban ez nem lesz olyan fontos nekik.

Milyen különbségek vannak a nemzetközi trendek és Magyarország között? 

Inkább a Távol-kelet és a nyugat között van különbség. A távol-keletiek más típusú “problémákkal” küzdenek. Szeretnének kaukázusi vonásokat, vékony arcot, nagy, kerek szemeket… A nyugati szépségideál jelenleg a határozott járomív és állvonal, és persze a dús ajkak.

Mi a plasztikai sebészet jövője szerinted? Mit gondolsz, eljutunk oda, hogy csak tökéletes, szép embereket láthatunk majd az utcákon? 

Ez akkor lenne lehetséges, ha egy krém árából meg lehetne oldani. 🙂

+1 Tudjuk a Facebook oldaladról, hogy nem egy világsztár is megfordult a rendelődben, valami érdekességet tudnál erről mondani? 

Szívesen mondanék, de erről sajnos nem beszélhetek, a titoktartás rendkívül fontos része a munkámnak, hiszen a bizalom kiépítése alappillére a közös együttműködésünknek pácienseimmel.

Összegezve az információkat, a konklúzió számomra maradt a régi, ám örökérvényű közhely: a kevesebb több. Hozzáteszem, nem vagyok ellene semmiféle beavatkozásnak, sőt üdvözlöm a tényt, hogy a fejlődés hozta magával azt is, hogyha valami az embernek nem tetszik magán, azt van módja korrigáltatni, ahelyett, hogy frusztrálná a hibája egy életen keresztül…Mindent lehet, de a jó ízlés határain belül.

 Patri