HOGYAN VISELJÜK AZ IDEI TAVASZ TRENDSZÍNEIT?

márc 30, 2021 | Blog, Fashion

Kétségtelen, hogy az idei, tavaszi trendszínek elsősorban a nyár típusúaknak kedveznek, már amennyit eddig látni lehetett az üzletek kirakataiban.

Óriás mennyiségben vannak jelen idén a halvány, pasztell kékek, lilák, rózsaszínek, sárgák is. A klasszikus nyári hölgyeknek ez valóságos kánaán.

Mi jellemzi a nyári hölgyeket?

Színeik elsősorban a lágy, kevert, visszafogott, mondhatni kicsit fátyolos, tompa, hideg színek. Sem hajuk, sem bőrszínű nem szélsőséges, (általában világos, hamvas, szőke vagy szürkésbarna, ami világoskék, kékesszürke szemmel párosul), ezért gyakran érzik jellegtelenek magukat, illetve ezért érdemes arra figyelniük, hogy erős, harsány színekkel ne nyomják el még jobban önmagukat, természetes színeiket.

Stílusuk általában evidensen inkább a romantikushoz közelít, de mindig , még idősebb korban is nőies. Az idei színekről, mind a rózsaszínekről, és pasztell kékekről, lilákról, egyértelműen a romantika finomságára asszociálunk, szóval mindenképpen telitalálat nekik.

Anyagokból, a nyár evidensen adja is a légies, könnyed, lágy esésű darabokat, de szuper választás nekik a csipke és a finom kötött, horgolt holmik is.

Na jó, eddig szuper, de mit tehetünk mi többiek, tavaszok, őszök, telek?

Első és legfontosabb dolog, hogy akármennyire is tetszenek ezek a tört, halovány színek, az arcunk közelébe csakis a saját színtípusunknak megfelelő színnel együtt vegyük fel, ellenkező esetben jó esély van arra, hogy nagyon sápasztani fognak.

Esetleg válasszunk az idei, általunk favorizált trendszínekből, az arcunktól távolabb eső darabokat, nadrágot, szoknyát, övet, cipőt.

Én, tél típusként a halvány kékes lilás garbóhoz, egy erőteljesebb zöld műbőr zakót választottam, és egy szintén színtípusomnak megfelelő fehér nadrágot. A kék és a zöld színek párosítása sokáig óriási fashioncrime-nak számított, de ezekkel az elavult divatszabályokkal mára már leszámoltunk. Véleményem szerint nagyon izgalmas ez a kombináció, igazból majdnem árnyalattól függetlenül. Ez annyit jelent, hogy bármelyik színtípus kísérletezhet vele.

Önmagában a garbót a saját természetes színeim “elnyomnák”, de ezzel az erőteljes zöld árnyalattal, és némi sminkkel abszolút vállalható. A fehér nadrág pedig csak hozzátesz, hiszen friss, üde , igazi tavaszi outfit lett a végeredmény. Ugyanezt a célt szolgálta a fehér baseball sapka, hiszen az arcomhoz szinte legközelebb eső ponton, a fejemen (!) viselem.

Ügyfeleimnek is mindig mondom a tanácsadások során, hogy ezek a szabályok nincsenek kőbe vésve, inkább útmutatásul szolgálnak.

Tehát kedves tavaszok, és őszök, aggodalomra nektek sincs okotok, főleg ha nem idegenkedtek a formabontó színösszeállításoktól. A kék igazi jolly joker mindannyiunknak, hiszen a legtöbb típusnak jól áll, és szinte minden színnel párosítható.

Most már csak annyi a feladat, hogy az üzletek újbóli nyitásakor tudatosan, az alapruhatárunkhoz passzoló darabokat igyekezzünk vásárolni.

Patri

GARBÓ, KABÁT – RESERVED

NADRÁG, SAPKA – saját