HOVA MENJÜNK SZILVESZTERKOR? – EGYÁLTALÁN, KELL-E MENNI?!

dec 27, 2018 | Blog, Fashion

Közeledik a év vége, már csak alig pár nap maradt hátra 2018-ból. Lomhán telnek a napok, még a karácsonyi falánkság szorító érzését böjtöljük, üresek az utak, mindenki inkább egy kicsit visszahúzódik az otthon falai közé. Az összegzés napjai ezek: mi történt velünk idén, milyen terveink vannak a jövőre? Záporoznak a kérdések és döntések, de hogy mennyi marad meg belőle, azt csak 2019 döntheti el. Mit kellett volna idén másképp csinálnom? Hogyan fogok extrán teljesíteni? Mennyivel leszek kedvesebb másokkal, nyitottabban állok az emberekhez. Elkezdem a régóta tervezett diétát. Megváltom a jegyem egy egzotikus szigetre. Önálló vállalkozást építek. Vagy egyszerűen csak: jobban odafigyelek a szeretteimre.

Ezeken a napokon sokan fordulnak befelé és valami furcsa-ködös magány ül a lelkünkre. Még azok is, akik fizikailag nincsenek egyedül, a szívünk csendjében csak maguk állnak és tervezgetnek, mérlegelnek. Aztán eljön a Szilveszter éjjel, amikor így, vagy úgy, de fogadalmakat teszünk. Ki-ki a maga léptéke szerint. Amikor éjfélt üt az óra, mámoros ovációban tör ki az öröm az emberekből, valami új, valami fantasztikus kezdődik.

Egészen változatos, hogy ki hogyan szereti búcsúztatni az óévet és miként köszönti az új esztendőt. Néha az az érzésem, hogy vannak az anti-szilveszteresek – majdnem, mint a Valentin-napon: “csak azért se ünnepelek” -, és vannak azok, akik az évnek ezt a napját különös becsben tartják. Én személy szerint évekig dolgoztam Szilveszter éjjel és élveztem, hogy ezen a napon is van feladatom, együtt örülhettem másokkal, jó érzés volt látni a sok reményteljes arcot. Idén ez másképp lesz, a szüleim és barátaim körében töltöm az estét és cseppet sem bánom. Ennek is megvan a maga romantikája. Nem érzem kényszernek. Ha akarnék, otthon maradhatnék. Ennyire egyszerű. De akkor sem haragszom másokra, akik szeretik jól érezni magukat és buliznak egy hatalmasat. Persze nem vagyok híve a féktelen alkoholizálásnak és talán pont ez az, ami sokakat elriaszt egy kellemes este lehetőségétől. Ezt is megértem. Pont ezért keresgéltem és ötleteltem kicsit, milyen opciók vannak arra az esetre, ha mégis elmennénk otthonról. Konkrétumot csak azért nem szeretnék írni, mert elfogultságnak tűnhet, így álljon itt pár ötlet arra az esetre, ha gondolatébresztő kell az év utolsó napjaiban. Még semmiről sem vagyunk lekésve.

CSAK LAZÁN

Ha ideális szórakozásra vágyunk, akkor a legbiztosabb, ha a barátaink körében tesszük azt. Nálunk a családban évekig hagyomány volt, hogy a szüleim, vagy épp a barátok időben kinevezték az egyik lakást a főhadiszállásnak, megbeszélték, hogy ki milyen ételt készít, hogyan osztják meg az italadagot és mindenki beletette a magáét. Szóltak a régi idők slágerei, vegyítve az aktuális kedvencekkel, és mindenki biztos volt benne, hogy a vacsora és jóízű beszélgetések után táncra perdülnek. Egy spontán buli is alakulhat jól, sőt azt mondják, hogy azok sikerülnek a legjobban, így még nem késő összehívni egy maroknyi sereget, hogy jó hangulatban teljen az este.

KULTÚRÁLIS PROGRAMOK

Számos színház kínál erre az estére is előadást: vígjátékok, musical-ek, egyszemélyes (stand-up) előadások szerepelnek a repertoárban. Ez egy kicsit megfontoltabb este, hiszen az éjfél valószínűleg otthonunkban ér bennünket, mégis megadhatjuk az ünnepi teljességet ennek az alkalomnak. Egy szép ruhában, emelkedett hangulatba keveredve, egy koccintással az előadás végén a szívünk ugyanúgy megtelik reménnyel és jó érzésekkel, mikor nyugovóra térünk.

ZÁRT KÖRBEN, DE NEM ZÁRTKÖRŰEN

Sok hotel kínál szilveszteri programot, általában csomagban. De ugyanide tartozik egy-egy nevesebb étterem, bár is, ahol korlátozott létszámban férnek el, a kiszolgálás teljes körű, az árban benne foglaltatik két éjszaka (hotel esetében), étel-ital fogyasztás, és biztos, hogy valamilyen zenei élmény. Vagy egy privát dj, vagy egy pár fős zenekar, de biztos, hogy valakik gondoskodnak majd a jó hangulatról. Nekünk pedig csak annyi a dolgunk, hogy éjfélkor megcsókoljuk a mellettünk állót, megölelgessük szeretteinket, és elmormoljuk a fogadalmakat.

BULI A SZABAD ÉG ALATT

Ezt azoknak merem ajánlani, akik főleg a hangulat miatt mennének valamerre. Nálunk itthon mostanában más ügyek miatt szokás utcára vonulni, ez az alkalom szóljon inkább a jókedvről és szórakozásról. Megvan ennek is az előnye: például nem kell kiöltözni, mert a legtöbb, ami látszik belőlünk egy jó vastag kabát, a sapka és sál mellett, így valójában se frizurával, se ütős sminkkel nem kell készülni. Van viszont koncert, tűzijáték, pezsgő, bor és pezsgés. Sokan talán viszolyognak a tömegtől, de nem kevésbé zsúfolt az utcán szórakozni, mint egy zárt diszkóban heringet játszani. Ezen az estén úgyis kell némi nyitottság, hiszen nagy valószínűség szerint külföldiek és vadidegenek fognak az arcunkba kiabálni és visszamosolyogni ránk.

AZ OTTHON MELEGÉBEN

Ha mégis úgy döntünk, hogy szívesebben maradunk otthon, azzal sincsen semmi baj. Egy jó könyv és pohár pezsgő társaságában ugyanúgy jól lehet érezni magunkat, mint fergeteges buli közepette. Sőt, vannak, akiknek a szíve inkább ezt kívánja. Azzal nem értek egyet, hogy akik buliznak csak őrültek lehetnek, hiszen lehet normálisan is szórakozni, de azt teljesen megértem, hogy van, aki ilyenkor nem vágyik másra, csak csöndre, esetleg magányra. Én még ekkor is azt tenném, hogy kezembe veszek egy tollat, papírt, és leírnám mindazokat az érzéseket, amik eszembe jutnak. Akár tervek, akár múltbéli elengedések, ami papírra van írva, sokkal kézzelfoghatóbbá válik.

Mi itt leszünk nektek jövőre is!

Boldog Új Évet Kívánok,

Anita

RUHÁINKAT A RESERVED BIZTOSÍTOTTA