HOZD MAGAD FORMÁBA – AZ EDZŐ VÁLASZOL! PLUSZ A LEGSZEBB BIKINIK EGY HELYEN

aug 2, 2018 | Blog, Fashion

Sziasztok!

Tudom, hogy már javában tombol a nyár, sőt mondhatni már kifele megyünk belőle, így akár joggal is felmerülhet a kérdés: miért csak most rukkolunk elő egy fürdőruhás anyaggal?! Nos, a helyzet valódi oka igen prózai: eddig kettő – 2! – alkalommal szerettünk volna fürdőruhás anyagot fotózni, de mindkét alkalommal úgy elmosta az eső, hogy öröm volt nézni. 🙂 Legutóbb még azt is megpróbáltuk volna, hogy nézünk magunknak egy uszodát, ahova bekunyizzuk a stábot és lövünk pár nagyon tetszetős fotót, de az igazság az, hogy annak kevésbé lett volna hangulata, ha egy uszoda kövén elpuffogtatunk néhány nagyon szép bikinit egy nagyon csinos nőn. Úgyhogy kivártuk a megfelelő időt, ami most jött el, de megérte várni!

Először is azért, mert így vállalta felkérésünket és modellt állt nekünk Sónyák Szilvi személyi edző, bikini modell, akinek tökélete alakja meggyőzött minket arról, hogy ideje gatyába ráznunk a hurkáinkat, és hallgatni a tanácsaira, hogyan érdemes formába lendülni a nyári lángos-partik közepette. És ÁLLJ! Most szólok a „persze, neki könnyű” kifogásokat gyűjtögetők hadának, hogy Szilvinek is van egy gyönyörű kislánya, így tehát „az anyaság, a felszaladt plusz kilók és a nincs egy percem se” szentháromsága már azonnal romokba is dőlt. Ehelyett kicsit kifaggattuk, hogyan lehet a nyár, vagy éppen nyaralás előtt elérni az ideális formát, amiben már mi is bátran mennénk strandra úgy, hogy még néhány textilt is ledobunk magunkról.

„Fontosnak tartom a rendszeres testmozgást és azt, hogy odafigyeljünk az étkezésre nyáron is. Nyári időszakban a terem szinte üres, a hőségben kevésbé szeretnek az emberek mozogni, sportolni járni. Sokan nyaralnak, ilyenkor sajnos kevésbé figyelnek az étkezésre és a testükre. Ez az egyik oka annak, hogy amit pár hónap alatt kemény munkával felépítünk, azt szépen leromboljuk és kezdhetjük újra, ha véget ért a nyári szezon” – árulja el nekünk Szilvi. „Van egy módszer, amivel pikk -pakk formába tudunk lendülni. Ezt nem ajánlom folyamatosan, hanem alkalmakkor, ha esetleg fotózás vagy egy nyaralás előtt állunk. Ez nem egy sablon, hiszen minden nő más és más, mindenkinek más a testfelépítése, emiatt ez folyamatosan változhat. Fontosnak tartom a személyes konzultációt és nem hiszek az e-mailben elküldött étrendekben. Lényege viszont, hogy 2 hétig csak reggel együnk szénhidrátot ( puffasztott rizs ) a nap további részében saláta, zöldségek, párolva vagy frissen, és hal (tilápia,tonhal) vagy csirke kerüljön a tányérra, mellé fogyasszunk sok zöld teát és figyeljünk a vitaminok pótlására. Emellett ajánlott minden nap kardiozni és a rendszeres edzés! Ez egy rapid módszer és elvárható, hogy van hozzá már egy alap formánk, amin kicsit csinosítani szeretnénk, tehát senki se kezdjen bele ész nélkül, ha még nincs meg hozzá az alapja, vagy megfelelő testalkata.  Még egyszer mondom, ezt nem lehet folyamatosan csinálni, hanem időszakosan, egy-egy fontosabb esemény előtt érdemes belevágni.”

A személyi edző tanácsa egyértelműen az, hogy a rendszeres testmozgással megőrizhetjük egészségünket és ha eljön az idő, sokkal jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, ha le kell dobni a ruhát a strandon. A nyári hőségben például csak kifejezetten edzetteknek ajánlja a mozgást, ilyenkor érdemesebb jól felszerelt, légkondicionált helyekre menni, ahol nem lehet kifogás a negyven fokos hőség, ha mozgásról van szó. No, de mi a helyzet akkor, ha eljön a nagy pillanat, a színpadi függönyt is felhúzzák, nekünk pedig le kell dobni magunkról a köntöst?!

„Mindenkinek kihívás egy jó fürdőruhát találni, ami kiemeli a test előnyös vonásait, és eltakarja a kevésbé azokat.. Szerintem a fürdőkendő csodákra képes, csak tekerjük magunk köré és máris jobban érezhetjük magunkat a bőrünkben! De valójában az lenne a legjobb ha mindenki elfogadná magát, és nem kellene szégyenlősködnie a testi adottságai miatt. Ebben a kérdésben szerintem az önbizalom a legfontosabb, és az, hogy tudjuk, minden tőlünk telhetőt megtettünk annak érdekében, hogy a választott fürdődresszt most megmutassuk a strand népének!”

És, hogy milyen bikinit érdemes választani a testalkatunknak megfelelően?

Aki hasban egy picit erősebb, az nyugodtan válasszon magának egyrészes fürdőruhát. Ezek a fazonok reneszánszukat élik, elárasztották a boltok polcait a különböző vicces feliratú dresszek, a mély kivágással hátul, a jópofa üzenettel elől. Kis mellűek inkább válasszanak háromszög formájú, vagy push-up melltartókat, hogy adjanak egy kis tartást a ciciknek, míg nagymellűek bátran viselhetik a csőtop fazonű bikini felsőket, nekik szépen emeli ki a láttatni kívánt testrészüket. Ha valamit hangsúlyozni szeretnénk, ott bátran lehetnek fodrok, flitterek és szalagok, ha pedig eltakarnánk, akkor tökéletes megoldás a kendő, vagy egy rövid sort a strandon.