IDÉN NYÁRON JÖHET A RÓMAI VAKÁCIÓ?

júl 3, 2018 | Blog, Fashion

Sziasztok!

Az eddigiekben már megszokhattátok tőlem, hogy „Lesd el a stílusát” rovatunkban én a női karaktertipológia alapján választok megszemélyesítendő, adott esetben egymáshoz képest nagyon szélsőséges (öltözködésben, megjelenésben mindenképp) hírességeket.

Az anya  típus Bree Van De Camp (Marcia Cross), és az amazon Lara Croft ( Angelina  Jolie) után most a Madonna karakter klasszikus képviselőjének, Audrey Hepburn stílusát próbálom ellesni!

Mik is a Madonna típus főbb jellemzői?

Első és legfontosabb talán, hogy hisz az igazságos, tiszta világban. Kedves és lágyszívű, egyáltalán nem harsány, mondhatjuk, hogy inkább a spirituális, titokzatos NŐ megtestesítője. Örök álmodozó. A férfire inkább múzsaként gyakorol hatást, hiszen mellette lehet hősszerelmes. Sajnos sok esetben inkább a saját világában él, ami elmagányosodáshoz vezethet. Hepburn nemcsak  színésznő, múzsa is… aki kivívta a divattervezők csodálatát is. Nem célom sokadszorra Audrey  Hepburn önéletrajzának ismétlése, de vitathatatlan tény, hogy Ő az 50-es 60-as évek egyik leginkább kiemelkedő alakja. Nemcsak színésznőként alkotott maradandót, de stílusával, kedvességével is lenyűgözött mindenkit.

Nem meglepő tehát, hogy a divattervező Givenchy is őt választotta múzsájának, elegáns, kecses, és magától értetődően inspiráló megjelenése miatt.

Finom, kortalan, tökéletesen természetes szépségéről még Ralph Lauren is ezt mondta: „Két vagy három ember van, akire a közvélemény örökké emlékezni fog bájuk, és eleganciájuk miatt. Hepburn az első köztük.” 

Nem véletlen tehát a sok dicsérő szó, és az sem, hogy a színésznő legendává nőtte ki magát, hiszen bármit is vett fel, mindent királynői eleganciával tudott viselni. Sokak szerint erre születni kell…. Mik a „Hepburn” stílus főbb jellemzői?

  • alakot kiemelő, klasszikus szabásvonal,
  • ruhák térd alatti hosszban,
  • 1-1 hangsúlyos ékszer .

IKONIKUS DARABOK, AMIKET A MAI KOR AUDREY HEPBURNJEI A CORVIN PLÁZÁBAN IS BESZEREZHETNEK, AVAGY MITŐL LESZEL AUDREY-S?

Először is találd meg a számodra legtökéletesebb „kis fekete” ruhát, lehetőleg az ujjatlan verzióját. ( Audrey 1961- ben az Álom luxuskivitelben című film bemutatóján viselte az emlékezetes  darabot.) Az üzletek tele vannak csíkos felsőkkel, toppokkal, kutass csónak nyakú darabok után. Fehér, keményre vasalt blúzról se feledkezz el, ennek amúgy  is helye van az alapruhatárban, ahogy a trench coatnak is, ami maga az időtlen elegancia megtestesítője. Szerencsés vagy, ha most szerzed be kedvenced ikonikus darabjait, hiszen a capri – lezser nadrág – épp újra divat, így nem lesz nehéz megtalálnod a tökéletes darabot. Szemöldöködet formázd hangsúlyosra, tussal fess tökéletes „macskaszemet”. Soha ne vidd túlzásba az ékszerek használatát!  Viselj élénk színű rúzsokat, ne feltétlenül pirosat, ehelyett (ha jól áll!) orientálódj a korall színvilág felé! Keresd meg az arcformádhoz leginkább illő óriás, műanyag keretes napszemüveget! (igen tudom, hogy most éppen a kisebb keretek a trendik!)

Ne száműzd a garbókat sem a szekrényedből! Ha szereted a kalapokat, ne törődj semmivel, hordjad őket. A tűsarkú mellett adj esélyt a balerina cipőknek is! ( Audrey Hepburn balett táncosnak készült, imádta a balerina cipőket, az egyszerű, letisztult, vékony talpú tipegők elterjedése az ő nevéhez fűződik.)

Végül, de nem utolsósorban szerezz be egy fejkendőt, egy méretes gyöngysort , és ha mindez megvan, mar semmi nem tarthat vissza, hogy Audrey-ként tündökölj!

Kellemes kísérletezést!

Patri

KIS FEKETE – RESERVED 9995.-

FEJDÍSZ – BIJOU BRIGITTE 3990.-

NYAKLÁNC – BIJOU BRIGITTE 4990.-

FÜLBEVALÓ – BIJOU BRIGITTE 790.-

CIPŐ – CCC (ár kérésre az üzletben)