ÍGY VISELD A RAKOTT SZOKNYÁT!

márc 13, 2019 | Blog, Fashion

Már jó ideje, hogy csúcstámadásba kezdett a rakott szoknya – vagy, ahogy divat berkekben hívják, pliszírozott -, amivel nekem egyébként semmi problémám nincsen. Ez az a darab ugyanis, amit bármikor szívesen magamra kapok, sőt jolly jokerként szoktam a leggyakrabban bevetni. Az ismerőseim tudják is rólam, hogy elkötelezett vagyok a rakott szoknyák iránt, legalább 5-6 darabom lapul a szekrényben és vetésforgóban szoktam őket használni. 😀 Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy ha nem vennék fel semmi mást a héten, csak minden nap egy ilyen dresszt, akkor is másképp néznék ki a héten!

Mert tudniillik ennek a darabnak megvan az a csodás helyzeti előnye, hogy rengeteg stílussal keverhető. Figyelni kell persze az arányokra, az évszakra, az anyagra és a mintákra, de ezeket nem túl bonyolult megugrani. Gyakran szoktunk nektek azzal példálózni, hogy mi egy alapruhatár kelléktára, amiben a fehér felső gyakorlatilag megkerülhetetlen helyet foglal el. Ezért ezúttal arra gondoltam, hogy e köré fűzöm fel a heti stílustippet nektek.

Szóval az egyetlen állandó darab egy a Camaieu-ból vett fehér sztreccs blúz, illetve ha nagyon akarom, akkor a hosszú szárú csizma is. Minden más játszi könnyedséggel variálható körülötte. Ami kellett még: egyszínű, vagy mintás rakott szoknya, egy farmer kabát, egy bőrkabát, és voilá! Kész is.

Én amúgy a magam részéről sokkal jobban szeretek így öltözni akár télen, de főleg az átmeneti időszakban is. Egy jó harisnyával kellemesen aláöltözhetünk, a hosszú szárú csizma védi a lábunkat a hűvöstől. Teljesen ki tudok akadni, ha túl sok réteget kell magamra aggatni, olyankor úgy érzem magam, mint egy Michelin gumiemberke. Kényelmetlen, feszengek benne, pufi az egész, a hátam begörbül, vezetéskor a karomat nem tudom eléggé előre nyújtani….hjjjjajjj, beszélni is szörnyű róla! Én ezért inkább a praktikum híve vagyok. Egy jó bőrkabát megfér az ujjatlan szőrös mellény alatt, kardigán alá, illetve egy poncsó alá is felkapható. Így a karok szabadon maradnak, nem nehezítik a mozgást. A rakott szoknya elég vagány lesz egy bőrdzsekitől, de aki a romantikusabb világot kedveli, az bátran viselheti egy pulcsival, tavasszal pedig egy sima spagetti pántos blúzzal, áttetsző felsővel is hordható. Tényleg hihetetlen, hogy mennyi fronton bevethető.

TIPP:

  • mindig derékon viseld a rakott szoknyát. Bár a hosszanti csíkozás segít abban, hogy slankítson alakunkon, a derékvarrás és többnyire A-fazonú szabásvonal ezt a vonalat kívánja meg optikailag. Arról nem beszélve, hogy a kibuggyanó oldalháj nem szexi.
  • törekedj az összhangra, alkalmazd itt is a kevesebb több elvét: ha a szoknya a hangsúlyos a szettedben – legyen az mintás, harsány színű, feltűnő anyagú -, akkor egyszerű kiegészítőkkel és színvilággal párosítsd.

Egy dolgot még megtehettem volna, csak sajnos otthon felejtettem: egy vastag öv simán elfért volna ezekhez az összeállításokhoz. Kislányosabb, ha valaki a pulcsit kívülre teszi és derékon köt rá egy vékony övet, de én például jobban szeretem betűrve. Így szépen kiadja a homokóra fazonomat. Egy szó, mint száz, bár sokan úgy érzem még egy kicsit szkeptikusak ezzel a szoknyával, ha unjátok már a ceruzaszoknya-bőrszoknya-bokorugró fazonok mesterhármasát (bár szerintem kár lenne ezeket is elvetni O:)), akkor tegyetek egy próbát a rakott szoknyával, hátha rákattantok ti is! Egy csomó helyen kapható, az én szoknyáim amúgy egytől egyik a Reservedből vannak, de megtaláljátok a H&M kínálatában, a Mohitonál, vagy akár a Camaieu-ben is.

Anita

SZOKNYA – RESERVED (saját)

FEHÉR BLÚZ – CAMAIEU 3995.-

TÁSKA- CAMAIEU 6995.-

FARMER DZSEKI – CAMAIEU

BŐRDZSEKI – SAJÁT