ÍME A GOLDEN GLOBE LEGSZEBB ÉS LEGSZÖRNYŰBB RUHÁI

jan 8, 2020 | Blog, Fashion

Lezajlott 2020. első meghatározó eseménye, január 6-án átadták a 77. Golden Globe-díjakat, amely a filmes világ második legmeghatározóbb mérföldköve az Oscar-díj után. Ezzel együtt az Oscar előszobájának is szokták nevezni, bár mindkét esemény tartogatott már meglepetéseket a rajongók- és filmesek számára egyaránt. Miközben a szakma egy része azon csámcsog, hogy a számtalan jelölés közül a Netflixesek mindössze két szobrocskát tudtak bezsebelni (Legjobb női főszereplő (dráma): Olivia Colman, A korona, valamint a Legjobb női mellékszereplő (dráma és vígjáték vagy musical): Laura Dern, Házassági történet), addig a mi szemünk magától értetődően a vörös szőnyeg felé fordult, és hol leesett az állunk bokáig az ámulattól, hol alig hallható nevetésben törtünk ki az elhibázott választások láttán. Persze a divat és az ízlés ugyanannyira szubjektív, mint maga a szépség, azért vannak benne bizonyos tényezők, amelyek mentén a divat szerelmesei mérlegre teszik az egyes kreációkat. Én magam igyekeztem néhány nagyobb csoportba összeszedni a – valamiért – leglátványosabb ruhakölteményeket, és ezúttal a férfiaknak is teret engedtem, ne mondhassák, hogy mindig csak a nők tündökölhetnek. Ezen túlmenően döntse el mindenki maga, hogy melyik ruha mellett teszi le a voksát, lássuk, kik voltak az idei Golden Globe legfeltűnőbb jelenségei.

Nézzük a repertoárt,

sziasztok,

Anita

ABSZOLÚT BEFUTÓK: A KLASSZIKUS ELEGANCIA

Bár minden alkalommal egymás közt versengenek a meghívottak, hogy ki a leglátványosabb, legextrémebb, vagy éppen legdurvább megjelenésű, idén egyelőre a klasszikus vonal mentén választottak a legtöbben – igaz, még nagyon az év elején járunk. Úgy gondolom ilyen stílusú ruhákkal nem igazán lehet hibázni bármilyen eseményről legyen is szó, és ezek is jól bizonyítják, hogy nem kell feltétlenül az extrémhez nyúlni azért, hogy beszéljenek rólunk, sokkal fontosabb a megjelenés és az, hogy méltósággal viseljünk egy álomszép ruhát. Ilyen volt Helen Mirren és Jennifer Aniston letisztult vonalvezetésű ruhája, mindketten Diorban tündököltek, de nálam a favorit ezúttal Zoey Deutch napsárga Fendi estélyi ruhája lett. Nehéz azonban a választás, lapozzátok át a galériát, hogy nektek ki tetszik a legjobban!

HÓDÍT A PUFFOS UJJ ÉS A TÜLL

Sokan valóban úgy érezhették, hogy egy mesébe csöppentek, ezért igyekeztek is annak megfelelően öltözni. Idén a buggyos ujj jelentette az egyediséget sok fazonnál, de a tüll ruhák királylányos bája is megjelent a vörös szőnyegen. Ezzel együtt még ezek között a ruhák között is találhatunk szépet és egyedit, nézzük kik voltak az este csintalan kis hercegnői. Isla Fisher fukszia színű estélyiét csak azért nem tettem a klassikusok közé, mert így ebben a csoportban is tudok kedvencet választani, míg Kaitlyn Dever és Jodie Comer sílusosan megadják a felütést a bevezetőhöz. Itt van még Dakota Fanning, Janina Gavankar, Sofia Carson és Cate Blanchett is.

AKIKNEK EZ MOST NEM JÖTT ÖSSZE

Bár az egyik nagy kedvencem maga Jennifer Lopez, úgy érzem az idei választása nem volt túl nyerő. Lehet, hogy még mindig a Karácsony hatása alatt volt és igazi ajándék számára az este, de ez az óriási masni Valentino ruháján nem biztos, hogy a legjobb döntés volt tőle. Rooney Mara úgy fest, mint egy ázott kismadár és legalább tíz évet öregít rajta mint a fejdísz, mint a ruha. Kerry Washington fémláncos dekoltázsa egyszerűen csak közönséges és azt mondom, ideje lenne már leszokni az efféle feltűnő, előnytelen megoldásokról. Plusz van még itt néhány igazán elfuserált választás Gwyneth Paltrow-tól és Lucy Boyntontól is.

A FÉRFIAK LEGALÁBB MINDIG JÓL NÉZNEK KI….VAGY MÉGSE?

A díjátadók esetében a legkevésbé terelődik a figyelem a férfiakra, ez a világon talán teljesen egyedi eset, kivéve, ha éppen valamelyik kategória győzteséről van szó. Nekik kevesebb is a lehetőségük, hogy nagyon egyedi, vagy éppen különleges öltönyben, szmokingban vonuljanak be a vörös szőnyegen, de azért még így is lehet találni apró flancokat a szettjeikben. Ilyen lehet az anyagválasztás: bársony, vagy selyem. De a printelt fazonok is közkedveltek, az anyagában nyomott minta főleg a fényjátékoknak köszönhetően válik láthatóvá. Aztán ott vannak az apróságok: csillogó nyakkendő, zsebvarrás, anyagrátét. Így tényleg nehéz hibázni. Az abszolút elegancia képviselői Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, vagy Joe Magnaiello. És akkor színre lép az uszályos Billy Porter.