ÍME A TÖKÉLETES KOMPAKT SMINKPALETTA!

dec 4, 2019 | Blog, Beauty

Amikor a kényelem és praktikum találkozik a szépséggel, az csodás párosítás tud lenni! Ez akármelyik autó- vagy konyhabútor bemutatkozó szlogenje lehetne, de ezúttal nem mást, mint a PUPA kompakt sminkpalettája, amit górcső alá vettem és éles helyzetben teszteltem.

Rengetegen szeretnek télből a nyárba utazni, és most, hogy leesett az első hó, még inkább késztetést érzünk magunkban, hogy valami langyos meleg helyre repülhessünk, ahol elég egy könnyű papucs, selymes kimonó és néhány színes koktél a kézben. Már most látom az Instagramon, hogy többen Ázsia felé vették az irányt, sőt nagyon vicces kis kiírást találtam az egyik ismerősöm FB-posztjában: “szerelmi bánatra három megoldás létezik – Bali, Dubai, Maldív-szigetek”. Vagyis utazás, utazás, utazás! Már régen megszűnt az a tendencia, hogy kizárólag nyáron vehetjük nyakunkba a világot, talán azt is mondanám, hogy meg is fordult, és nyáron, amikor itthon is verőfényes napsütés és rengeteg Aperol spritz van, szívesen töltjük Balcsin a szabadidőnket, és sokan inkább a téli zimankó – és Karácsonyi őrület – elől menekülnek egy melegebb helyre.

Néhány hete, amikor bár még nem volt ennyire fagyos körülöttünk minden, de szükségünk volt egy kis feltöltődésre, mi is az utazás mellett döntöttünk, úgyhogy pár napot a tengernél töltöttünk. Megfogadtam magamban, hogy minél kevesebb holmit viszek és tényleg csak a pihenésnek szeretném szentelni az időt, hiszen négy nap nem elég egy ország felfedezésére, de jó arra, hogy feltöltődjünk és csak egymással (és magunkkal) foglalkozzunk. Vagyis a bikinin és néhány elegáns vacsorához való ruhán kívül csak nagyon kevés dologra lesz szükségem, eszem ágában sincs megpakolni a bőröndömet. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de a csomagolásom jelentős részét általában a fürdőszobai készlet teszi ki, amiben a körömreszelőtől, az éjszakai és nappali krémeken át, a hajápolókig, minden egyes – szükséges, de utólag kiderül, hogy teljesen szükségtelen – darab helyet kap a neszeszeremben, az utolsó sminkecset, szemceruza, rúzs és szempilla pödörítő is be kell férjen, hogy ugyanazt a kényelmet érezzem, amit itthon. Szeretem tudni, hogy ha bármilyen kedvem lesz is, van mihez nyúlnom: dönthetek a piros rúzs, fekete tusvonal kombináció mellett; választhatom a visszafogott csillogó szemeket egy bársonyos nude színnel; csilloghatok a legszebb highlighteremben; vagy készülhet egy erősebb füstös szem romantikus vacsorához. Egyszóval bármi. Ezt a sokféleséget viszont nehezen tudom kivitelezni egyetlen szemceruzával, tehát minden opcióhoz megfelelő make-upot kell magammal vinnem. De akkor mi lesz a fogadalmammal, hogy kevés cucc és csak bikini?

Már korábban is szemeztem a PUPART palettával, mert a színein mindig megakadt a szemem, de ennél jobb alkalmat keresve sem találhattam volna, hogy teljes valójában igénybe vegyem és a saját helyzetemen – és csomagomon 🙂 – is könnyítsek. Egy ilyen tökéletesen összerakott kis termékben szinte kivétel nélkül minden, de tényleg MINDEN megtalálható, ami a tökéletes sminkhez kell, és csak igazán néhány apróságot kellett mellé bedobálnom a neszeszerembe. Máris mutatom, hogyan nézett ki ezúttal a teljes sminkes hadseregem:

Korábban külön vittem az alapozót, a korrektort, a púdert, pirosítót, bepakoltam legalább háromféle szemhéjpúder palettát a különböző színvilágnak megfelelően, egy highlightert, rúzsokat (legalább 5 árnyalatot) és természetesen az ecseteket. El tudjátok ezt képzelni??? A maximális 25 kilós bőröndből nekem 2 kiló tuti a neszeszerem volt! Gondoljatok csak bele, mennyi értékes helyet raboltam a szuvenírektől….?! 😀 Most pedig íme itt ez a nagyszerűen megkomponált paletta, benne a korrektor, pirosító, szemhéjfesték és rúzs, megannyi lehetőséget magában rejtve!

Persze ettől még nagyon kíváncsi voltam rá, hogyan tudom használni, mennyire működnek együtt a színek, hogyan tudom eldolgozni a festéket és mennyire tartós a smink. Lássuk!

Oké, korrektorból nem lehet mindegyiket felhasználni, hiszen a bőrszínünknek leginkább megfelelőt tudjuk csak felkenni, tehát mondhatnám, hogy ebből a hármasból a “legnagyobb” a veszteség, hiszen biztonsággal csak egy lesz a nekünk való, de még így is benne van a pakliban, hogy valakinek az a jó, ha kikeveri magának a megfelelő árnyalatot. A kialakításkor viszont egyértelműen figyeltek arra, hogy hiba lenne csak egyetlen színt a palettába tenni, hiszen az nem mindenkinek lesz majd jó, így mégiscsak ez a lehető legjobb megoldás. A sötét szemhéjfestékek nemcsak a füstös szemnél jönnek kapóra, hanem akkor is, ha egy laza sminket szeretnénk készíteni és csupán a vízvonalat kiemelni. Itt jegyzem meg finoman, hogy ezzel amúgy a szemceruzát ki is tudjuk iktatni a rendszerből. A világosabb, enyhén csillogó színek önmagukban is helytállnak, de nagyon szépen kombinálhatóak a sötét árnyalatokkal. Féltem, hogy mennyire lehet majd elmosni őket, hogyan tapad meg egymáson a két réteg, mert ez nekem korábban gyakran jelentett problémát más palettáknál, de itt minden mindennel működik! Régen előfordult, hogy beruháztam egy óriási termékre, mert megbabonázott a rengeteg szín és lehetőség, aztán csak vertem a fejemet a falba, hogy a festék nem fog, a szín lepereg és még kombinálni sem tudom őket. Itt ilyen probléma nincs, nagyon jól tudtam használni a színeket!!!! A pirosító pont egy olyan kellemes rózsaszínes árnyalat, ami a napbarnított bőrön és a kicsit még fakóbb bőrön is szépen mutat. Nem tudom, mennyire látszik a képen, de az egyik rúzsba beleszerettem, szinte mindenhez ezt a színt használtam: enyhén csillogó, mályva színű rúzs, bársonyos állagú, nem szárította a számat. Viszont van mellette két szájfény és két matt hatású rúzs is, az erősebb sminkekhez. Szóval, ha ezután bárkinek kétsége támad, hogy a PUPART sminkkészlet megéri az árát, az megérdemli a plusz 2 kilót a böröndjében! 😛

Ha engem kérdeztek, akkor tökéletes választás karácsonyi ajándéknak, többféle színben is kapható. Ne felejtsétek el, hogy a PUPA ikonikus darabjai évek óta a figurás paletták. Korábban volt már katicabogár, bagoly, idén a bálnák vonalvezetése ragadta meg a tervezők képzeletét. Ezek főleg otthoni használatra alkalmasak, utazáshoz szerintem praktikusabb a szögletes, lapos megoldás, mint az enyém is, hiszen jobban elfér a csomagban és könnyebb köré pakolni. Az üzletben segítenek megtalálni a megfelelő színt, nektek már tényleg csak annyi lesz a dolgotok, hogy kiválasszátok a megfelelő úticélt!

Puszi,

Anita

SMINKKÉSZLET – PUPA PUPART 6 740.-