ITT VAN AZ ŐSZ, ITT VAN ÚJRA…MI ÁLLJ JÓL MOST ÉNNEKEM?

okt 4, 2019 | Blog, Fashion

Sajnos, vitathatatlan tény, hogy az idei ősz divatszínei keveseknek állnak jól. Ők ráadásul az ősz színtipusba tartoznak, ami színtanácsadók szerint a legritkábban előforduló típus nálunk. Nekünk többieknek, nagyon oda kell figyelnünk mit mivel párosítunk, ha nem szeretnénk beteg, vitaminhiányos külsővel tölteni a következő fél évet. Kedves telek, nyarak, tavaszok figyelem, apró trükkök következnek! Zárójelben jegyzem meg, ezek iránymutatások, nem pedig kőbe vésett szabályok. Hiszen továbbra is az a irányelvem, az öltözködés a kreatív önkifejezés eszköze, akkor tud egyedi lenni, ha nem szorítjuk merev korlátok közé.


MIT KÍNÁLNAK AZ ÜZLETEK NEKÜNK IDÉN ŐSSZEL?


Tarolnak a a barnás tónusok, amik közül több árnyalat is fellelhető idén, ilyenek a sugar almond, roacky road, hazelnut… ezek a föld színek, mindig elegánsak, szerencsére jól kombinálhatóak, de nem lehet figyelmen kívül hagyni, megosztók is, hiszen sokan nem szeretik őket. Találunk mustársárgát garmadával, zöldeket, khaki árnyalatokat, bordókat, kékeket, narancsokat…. szinte mindent a meleg árnyalatokban.

KIKNEK ÁLLNAK IGAZÁN JÓL? MIK AZ ŐSZ TÍPUSOK JELLEMZŐI?


Ők a tipikus földanyák. Általában ezzel a jelzővel szokták illetni őket, hiszen színeikben abszolút visszaadják a hervadó lombkoronát, a rozsdabarna talajt borító mustarsárga avart. A ragyogó, arannyal átitatott színek, melegek és törtek. Ebbe a típusba tartozó hölgyek haja általában közepestől a sötétbarnáig, meleg, bronzos beütéssel. Szemük az aranybarnától az olajzöldön át, a pávakékig sokféle lehet, de mindenképpen meleg tónusú. Az arcszínt szintén a meleg árnyalat jellemzi, mint a bézs, kreol, és a meleg olíva. Tipikus ősz jegyű híresség például Jennifer Lopez, Eva Mendes, Julia Roberts is.


MI, TÖBBIEK, HOGYAN VISELJÜK EZEKET A SZÍNEKET?


Lehetőleg távol az arctól! Nadrág, szoknya, táska, cipő, kiegészítő formájában.Ha mégis ragaszkodunk az őszi színekhez – ilyen is van-, abban az esetben ügyeljünk rá, hogy hozzá valami kontrasztos, saját színtipusunknak megfelelő darabot társítsunk, akár rétegelés, vagy kiegészítő segítségével, ami viszont ragyogóvá varázsolja arcunkat. Például, vehetünk a blúz alá topot, a pulcsira zakót. Ugyanilyen praktikus trükk, ha sálat tekerünk a nyakunkba, vagy egy hangsúlyos színtípusunknak megfelelő ékszer bevetése.

Anita és én is tél tipusba tartozunk. Elvileg számunkra a legelőnyösebbek a hideg, sötét, élénk, körülhatárolt színek. Ilyenek például a fekete, fehér, királykék, mélyzöld, piros, lila… ezért is csaltunk kicsit ebben az esetben. Anita nem is igazán szereti a mustár színt, de azt látjuk, hogy a polcok tele vannak vele és mégis akad, amit az anyag, vagy a fazon miatt megvenne. Így egy számára előnyös mélyzöd kabáttal párosítottuk, illetve az alatta viselt ruha fekete alapú. Az eredmény egy igazán üde, őszies, és nagyon “cool” szett lett.


Azt mondják a bézs/ teve színű ballonkabát mindenkinek jól áll, az alapruhatár része. Egy része igaz, valóban az alapruhatár része, de számomra sokkal előnyösebb lenne a fekete vagy sötétkék változat. Én azonban szeretem ezt a színt…..hiába na, a színvonzalom…. ezért a fehér póló, és piros sál, illetve, az újra nagyon menő svájci sapka kontrasztjával dobtam fel, ezek mellett sokat emel az összhatáson a kék farmer is. Ugye?

Egyszóval Hölgyeim, aggodalomra semmi ok, minden szabály kicselezhető, amint a fenti példák is mutatják. Ha bizonytalanok vagytok, vagy csak segítségre van szükségetek, a Corvin pláza stylistjai a hét három napján állnak rendelkezésetekre!

Csodálatos őszt kívánok mindannyiunknak!


Patri

PATRI SZETTJE

BÉZS KABÁT – MOHITO 19 990.-

PIROS SVÁJCI SAPKA – MOHITO 2995.-

PIROS SÁL – MOHITO 3995.-

CIPŐ – RESERVED 12995.-

ANITA SZETTJE

KABÁT – RESERVED 19995.-

SÁL – HOUSE 2 495.-

ÖVSTÁSKA – RESERVED 5 995.-

VIRÁGMINTÁS RUHA – HOUSE 10 495.-

CIPŐ – HOUSE 10 995.-