JAPÁN VIRÁGA – A KIMONÓ TREND NÁLUNK

máj 17, 2018 | Blog, Fashion

Első mondatban kell leszögeznem, elfogult vagyok kimonó témában! Egyszerűen imádom ezeket a virágos lebernyeg darabokat! Talán az oka éppen az, hogy a mindennapjaimban  egyszínű, letisztult ruhákat viselek, az alapszíneket részesítem előnyben, és általában a sziluettem változtatom a különböző szabásvonalú ruhadarabok segítségével, de mindenképp a kényelem dominál a szettjeimben.
Hosszú idő óta először győzött meg  praktikus mivoltáról annyira egy holmi, mint a kimonó…

Tavasszal, nyáron úgyis olyan szeszélyes az időjárás, hőség, futó zápor, esti lehűlés mind-mind simán belefér akár egy napba is… ezért a megmentőnk a „pizsama trend” új kedvence, a kimonó!

Maga a ruhadarab nevének szó szerinti fordítása: „viselni való ruha” – ami természetesen minden ruhára utal, nemcsak a gésák viseletére.
Biztos sokan tudjátok, hogy a kimonó Japánból ered, és már ott is, akkor is, praktikumának köszönhette hihetetlen népszerűségét, és elterjedését, egészen annyira, hogy nemzeti viseletté is vált! A nyugati ember Európában először pizsamaként viselte és kb. két évvel ezelőtt kezdődött az ikonikus ruhadarab utcai viseletté válása.

A nyugati hatás ezzel szemben (de nem egy időben!) pedig Japánban éreztette hatását, ott ezért először a férfiak hagytak fel a viseletével, majd lassacskán a nők is, akik egyre inkább elkezdtek nyugati stílusú ruhákat hordani. Manapság már csak szűk réteg hordja, ők is kizárólag alkalmakra.

Na, de térjünk vissza ide, Magyarországra, 2018-ba, hiszen végre kedvünkre válogathatunk színesebbnél színesebb kimonók közül.
Szuper darab ez, mert viselhető önmagában ruhaként, esetleg kardigán helyett farmerrel, sorttal, és remekül passzol a lenge nyári ruhácskákhoz is!😉👍

Milyet válasszunk, hogyan viseljük?

  • Ha virágmintás mellett teszed le a voksod, igyekezz hozzá letisztult, egyszínű ruhákat választani, hagyd érvényesülni a színeket, mintákat!
  • Ha egyszínű inkább a kiszemelt darab, akkor több lehetőséged van. Ez már inkább hordozza az elegáns stílusjegyeket, (ellentétben az előzőleg említett bohém style-lal!),  párosíthatod tűsarkúval, szűk nadrággal, de némi minta is megengedett.
  • Ha rajongásod tárgya csipkéből készült, vedd fel egyszínű basic ruhával, de az előzőekben említett szűk nadrág, magassarkú kombó is tökéletes választás. Ha azonban igazán menő szeretnél lenni, kapj fel hozzá egy sortot, atlétát, és persze egy cool boka csizmát!

Az általam viselt kimonóhoz -halvány színvilága miatt- az árnyalatában passzoló szürke farmert és egyszerű fehér toppot választottam. Látjátok, hogy ugyanolyan jól illik a converse cipőhöz, mint a nude magas sarkú szandihoz?

Ha frissíteni szeretnéd az amúgy letisztult ruhatárad, de nem szeretnél a virágokkal túlzásba esni, vegyél csak egy feltűnő darabot, adj esélyt egy kimonónak!

Patri

KIMONÓ – ORSAY 11 495.-

ATLÉTA – ORSAY 1495.-

SZÜRKE FARMER – ORSAY 4000.-

ÖV – ORSAY 1995.-

SZANDÁL – MOHITO 11 490.-

EDZŐCIPŐ – SAJÁT

LEGYEZŐ – BIJOU BRIGITTE 2990.-