JOGGINGBAN AZ IRODÁBA? LEHET! HA…

okt 15, 2019 | Blog, Fashion

Minden szezonnak vannak meghatározó darabjai, a divatházak bő fél évre előre jelzik a következő időszak uralkodó trendjeit. Ha az őszre gondolok, akkor mindig a tipikus barnás színek jutnak eszembe: bordó, sárga, mustár, bézs és nude. Idén sincs ez másként, ahogy Patri korábbi összeállításából is olvashattátok, viszont nincs könnyű dolga azoknak a nőknek, akik nem ebbe a színtípusba tartoznak, de mégis szeretnék hordani ezeket a darabokat. A színeken kívül már azt is jó előre tudhatjuk, hogy teljes generált igényel a gardróbunk, vagy megőrizhetünk néhány darabot a tavalyi szezonból is. Idén a magas derék még feljebb tör, de a bő vállú kabátok és hanyagul túlméretezett blézerek is itt vannak velünk, ahogy a bőr idén is nagyon csajos! Nem is hagyjuk ki, hamarosan ilyen összeállítással is jövünk! Aztán mindig vannak újítások, hogy legyen egy kis csavar is a történetben, de ezekkel gyakran kell ügyesen bánnunk, ha szeretnénk beilleszteni a ruhatárunkba.

Én ugyanígy vagyok azokkal a szettekkel, amik a lazaságot, kényelmet részesítik előnyben, számomra talán kicsit fiús, sportos verzióban. Mert ilyenkor mindig zsigerileg érzem, hogy szeretnék rajta valahogy nőiesíteni, finomítani, megtartva a saját romantikus sítlusomat. Számomra például az oversize eleve tiltólistás, roppant mód sajnálom, hogy a nők zsákba rejtik a testüket és úgy néznek ki, mint a repülő mókusok (tudjátok, cuki kis rágcsáló a Maláj-szigetekről, hatalmas gomb szemekkel és hártyaszerű bőrvitorlákkal a végtagjaikon), mert bár valóban kényelmes és praktikus viselet, szinte senkit se tudnék mondani, akinek testalkatánál fogva jól áll. Azt persze látom, hogy nagyon vagány és egyesek ügyesen viselik, de ettől még a szememben nem lesz nőies.

Nos, az edzőtermekből az utcára begyűrűző sportos vieselet is eleinte meglepő volt, ma már teljesen természetes, mint ahogy tavaly előszeretettel bújtunk pizsama jellegű összeállításokba, idén pedig tarol a gyapjú, vagy kasmír jogging, ami leginkább az otthoni kuckózós hangulatot idézi. Ebben az összeállítsában ezt hoztuk el nektek, persze nem bírtam magammal és kellett pár kiegészítő, hogy csajos legyen. És mivel ma már annyi stílus keveredése megállja a helyét a divatban, nem voltam rest magassarkút és kígyőbőr mintás táskát felvenni hozzá, a hajamba pedig ezúttal a ‘80-as évek nagy visszatérőjét, a fejpántot tettem (ami ezúttal bársony). Ezeknél a szetteknél alig pár uralkodó szín figyelhető meg a boltok polcain: bézs, halvány szürke, és talán a biztonságos örök klasszikus fekete és fehér.

Nehéz lenne elképzelnem ezeket a ruhákat külön-külön, de láttam már rá példát, hogy úgy is működnek: bátrabbak felveszik a nadrágot masnis gallérú blúzzal, ami kifejezetten extravagáns, de a felsőt is lehet hordani rakott szoknyával, vagy akár bőrrel. Én mégis úgy gondolom, hogy ezek így egyben működnek, még ha kicsit túl “sivár” is az összhatás. Ezért érdemes kiegészítőkkel feldobni, hogy ellensúlyozzuk az egyébként nagyon egyszerű megoldást. Az kétség kívül tény, hogy a testnek nagyon jól esik az anyagok puhasága, kellemesen ölelnek körbe egy hűvös őszi napon, és attól sem kell félni, hogy a szél fújja fel, vagy bármilyen módon villantanánk. Szerintem azoknak lehet igazán jó választás, akik inkább a praktikumot keresik az öltözködésükben és nem szeretnek különösebben időt fordítani a kombinálásra.

Szép napot Nektek,

Anita

NADRÁG – MOHITO 7995.-

FELSŐ – MOHITO 6995.-

TÁSKA – MOHITO 7995.-

CIPŐ – MOHITO 9995.-