JÖTTEM, HADD LÁSSALAK – D. TÓTH KRISZTA KÖNYVE

nov 6, 2019 | Blog, Lifestyle

Nem emlékszem, hogy valaha olvastam volna olyan könyvet, aminek már az előszaván patakokban folyt a könnyem. Éppen ezért, hiába tett rám mély benyomást az első pár oldal is, le kellett raknom pár napra, hogy lelkiekben felkészüljek a folytatásra. Ilyen is először fordult velem elő…

D. Tóth Kriszta Jöttem, hadd lássalak című regénye sokak számára nem újdonság, hiszen a kötet már megjelent egyszer 2013- ban, és már akkor is azonnal sikerkönyv lett. Én most az új, átdolgozott kiadást olvastam, ami már a szerző előszavával kiegészítve jelent meg.

Kriszta munkásságát régóta követem, ezért is furcsa, hogy csak úgy elment mellettem az első kiadás, mert már anno az RTL klubos időszak alatt sejtettem, hogy egészen különleges Nő lehet. Hiába nem dolgoztunk együtt soha, vannak, akikről az ember egyszerűen érzi, hogy mások … azóta pedig mindenki számára egyértelművé vált, hogy akármerre is volt, bárhol dolgozott, mindig egy egyenes, karakán, maximalista, független individum maradt. Talán nem véletlen, hogy a Forbes magazin szerint, Ő az egyik legbefolyásosabb nő a magyar médiában. Akik csak a wmn.hu által ismerik, vagy az Elviszlek magammal beszélgetős műsorral azonositják, de szeretik, nekik bátran ajánlom, szánjanak időt könyvei elolvasására is.

A Jöttem, hadd lassalak az írónő édesanyjának az életéről, sorsáról, döntéseiről szól, amivel első szám első személyben ismerkedhetünk meg. Ha lehet, így még inkább közelívé válik az egész, általa megélt korszak, az átélt érzések, a döntések súlya, illetve azok megkérdőjelezése is.


Keveseknek adatik meg, hogy ilyen szinten, ilyen mélyre merülve ezer és ezer emléket felelevenítve tudjanak tisztelegni elhunyt édesanyjuk emléke előtt. Azt hiszem, ehhez óriási lelkierő kell, de biztos vagyok benne, hogy a gyász feldolgozásában nagyon hasznos, ugyanakkor nagyon megterhelő is lehet.
A könyv végigvezet Bora fiatalkorától kezdve, egészen a távozásáig. Érdekes olvasni mennyi sarkalatos pont van az ember életében, aminek akkor, és ott a legkevésbé sincs tudatában. Ilyen a főhős rajongása az Omega együttesért, hisz a nem szokványos címet is, egy Omega számról kapta a regény.
Borával megéljük a bulikat, az első szerelmet, az első meghatározó döntést. A döntést, melyet végig kétségek kísérnek, vajon jól tettem? Mennyire más életem lehetett volna ha…. Sokan magunkra ismerhetünk, amikor a be nem teljesített vágyakról olvasunk, az örök kérdőjelekről, elégedetlenségről, megalkuvásról…hiszen így vagy úgy, de ezek az érzések egyikünket sem kerülnek el, életünk különböző szakaszaiban. És végigéljük Borával a haldoklás, az elkerülhetetlen felismerések fázisait is. Ezt különösen nehéz olvasni, hiszen nálunk a halál, még mindig egy misztikus dolog, a nyugati kultúrákban az emberek általában egyedül, de legtöbbször távol a családjuktól egy kórházban halnak meg. Félünk a haláltól, ezért nem is merünk szembe nézni vele…
A regény szembesít, leköt, olvastatja magát, elgondolkoztat és meghat. Egyszóval érzelmeket vált ki, amiknek az ember még napokig hatása alatt lesz.

Köszönöm az élményt!
Patri

D. TÓTH KRISZTA JÖTTEM,HADD LÁSSALAK CÍMŰ KÖNYVÉT MEGTALÁLJÁTOK A LIBRI KÖNYVESBOLTBAN!

KÖSZÖNJÜK A HELYSZÍNT A STARBUCKS CAFÉNAK.