KEND A KÖRMÖDRE!

szept 17, 2017 | Blog, Beauty

Az őszi-téli időszakban hajlamosak vagyunk csak a látható dolgokra figyelni, hiszen a réteges öltözködés és az egyhangú, sötét színvilág rengeteg mindent rejtve hagy. Így például én is észrevettem magamon, hogy a pedikűrre kevesebb gondot fordítok, általában egy átlátszó lakkal átvészelem ezt az időszakot, kis luxus, ha karácsonykor van időm a csinosítgatásra.

Ugyanez nem igaz viszont a kézfejre, hiszen bár a kesztyű viselése átmenetileg jelenthet biztos menedéket, azért az hamarabb lekerül egy zárt térben, mint mondjuk a cipő (lsd. munkahely). 🙂 És mivel rám télen amúgy is jellemzőbb a fekete, uram bocsá’ szürke árnyalatok nagyobb arányú viselése, így csak javasolni tudom, hogy játsszunk a manikűrünk színével!

Egy mély pink árnyalat még ilyenkor is vidám, pici kis élénkséget sugárzó viselet, ráadásul bátran használható korosztálytól függetlenül. Ezúttal a Catrice egyik lakkját próbáltuk ki Patri kezén, a tartósság és színhatás mellett arra is kíváncsiak voltunk, vajon a finom virágillat tényleg jelentkezik-e az utóhatás során.

A lakk felvitele egyszerű, az ecset nem túl bumszli, amit mindannyian üdvözítettünk, mert egyikünk se szereti igazán a vastag ecsetet. Kicsi körömre sokkal nehezebb vele maszatolás és „mellé festés” nélkül lakkozni, de ennek éppen ideális a vastagsága. És tényleg, pár másodperc elteltével már lehet érezni a jellegzetes illatot. Ehhez viszont senki se szippantson bele azonnal a lakkba, mert a csípős szag felszalad az orrába és már nem azt fogja kapni, amit valójába várt volna. Hagyni kell megszáradni és utána már érezhető a virágos illatjegy. Nem árulunk zsákbamacskát, ez sem tart örökké, de a szín annál inkább, még napok után is stabilan a körmön maradt.

Szóval ezt a színvilágot csak ajánlani tudom, érdemes az árnyalatok között is válogatni, vagy elmenni a piros különböző változatai felé, mert mindig jó érzés egy szépen ápolt kézre pillantani és felidézni a nyári emlékeket.

KÖRÖMLAKK – CATRICE SOFT BLOSSOM / MÜLLER