két alkattípus egy ruha

okt 3, 2020 | Blog, Fashion

Két alkat, egy ruha sorozatunk eheti posztjába a farmerruhákat elemezzük ki, abból a szempontból, hogy melyik fazon a legelőnyösebb bizonyos testtípusokon.

Nem véletlenül nem kezdem hosszan tárgyalni a farmeranyag történetét, mindenki ezer helyen elolvashatta már, és ezt most egy praktikus cikknek szánjuk, azért, hogy senki ne ijedten meg shoppingoláskor csak azért, mert nem sellő alkattal áldotta meg a sors. Anita jelen esetben még várandós volt itt, ezért számára a kényelem volt az elsődleges szempont.

Az első gondolatom az a farmerruhával kapcsolatban, hogy stylistként is szívesen ajánlom ügyfeleimnek, mert véleményem szerint ez is igazi jolly joker darab, csak meg kell találni a különböző alkattípusokra a legmegfelelőbb anyagú, szabásvonalú és színárnyalatú ruhát. Az egybe ruha amúgy is szerencsés választás, főleg a reggeli rohanásban, hiszen nem kell azon törni a fejünket, hogy mit mivel vegyünk fel, egyszerűen leemeljük a polcról, és indulhatunk is a dolgunkra.

Mire figyeljünk farmer ruha vásárlásakor?

1. Elsősorban farmeranyag vastagságára, merevségére. Nyilvánvalóan egy vastagabb anyagnak nem olyan lágy az esése, ezért ha erőteljesebb az alakod, erősíteni fog, ahogy a vastag kötött pulcsi is. Nem beszélve arról, hogy előfordulhat, hogy olyan érzésünk lehet benne, mintha egy páncélt viselnék, ami minden, csak nem kényelmes.

2. Telt keblű hölgyek, nyugodtan válasszanak mértékkel dekoltáltabb fazonokat, erre az ingruha szabásvonal tökéletesen alkalmas. Tudjátok, ha erőteljes a felső test, egy zárt fazon, főleg vastagabb textúrájú anyagból, még inkább fokozza a telt hatást optikailag.

3. Akinek nincs dereka, kerülje a derékba megkötős fazonokat, válasszon inkább a mell alatt vagy a csípőben vágott szabásúak közül.

4. Az A vonal a legtöbb alkaton előnyösen mutat.

5. Tudva lévő, hogy a magas, vékony lányokon minden jól áll, de ha még ehhez, olyan szerencsések, hogy a lábuk is formás, nyugodtan válasszanak minikből.

A képeken nekem különösen tetszik, hogy amíg Vera mellben erősebb, Anita most ugye hasban volt, így az arányok a képen szépen kiegyenlítődnek. Hiába magasak mindketten, Vera a legelőnyösebb optikai hatás elérése érdekében magas sarokkal viseli a ruhát, így abszolút az egyéniségéhez megfelelően kombinálta, ezt az amúgy nem feltétlen elegáns darabot. (Persze azt, hogy Vera egy magassarkús csajszi, ezt mi tudjuk igazán, de azért átjön.) 🙂

Anita, bár szeret elegánsan, nőiesen öltözködni, az állapotára való tekintettel, ebben az esetben egy csinos, lapos talpú papucsot húzott, és mell alatt vágott darabot választott, ami természetesen jóval kényelmesebb a pocaknak. Hasban erőteljesebb sorstársak figyeltek?

A farmerruha további előnyeként meg kell említeni, hogy igazi négy évszakos darab, ha esik, ha fúj, ha süt, bármikor bevethető, illetve sosem lesz igazán kínos viselni, kivéve ha márványra van koptatva. 😉

Csodálatos őszt kívánok mindenkinek!

Patri