Két nő, mégis ugyanaz

aug 22, 2020 | Blog, Fashion

Íme az utóbbi idők egyik számomra legkedvesebb fotósorozata, ami ide a blogra készült! 😀 Ugyanaz a ruha, de nem ugyanaz a nő? Sőt valójában két teljesen különböző karakterű nő? IGEN! És mégis működik!

Biztosan veletek is előfordult gyerekként, de akár még tiniként is, hogy a barátnőtökkel mindketten ugyanabba a ruhába szerettetek bele, vagy direkt azt vettétek fel egy adott napon, hogy mindenki tudja, ti bizony összetartoztok. Jó kis hecc volt ez akkoriban, aztán mindenkinek eljön az életében a fordulópont, amikor ez cikinek számít. Most épp nagyon gondolkozom azon, hogy valójában ez miért is az, de igazán mélyenszántó magyarázat nem jut róla eszembe, hiszen mégis csak a fast fashion világát éljük, de tíz-húsz évvel ezelőtt is megvolt rá minden esély, hogy egy üzlet kínálatából ugyanazt a darabot akasztjuk le a polcról. Ami valljuk be nem nehéz, hiszen keveseknek adatik meg, hogy saját szabója legyen, saját kollekcióval – kivéve talán az angol királynőt -, tehát az ömlesztett kínálat megteremti annak lehetőségét, hogy ez mind gyakrabban előforduljon. Mi is jócskán magunkra vontuk a figyelmet, amikor a zebrán átkeltünk fotózásunk helyszínére. Na, de nem is akarok ezen hosszan lamentálni, mert anyagunk mondanivalója mégsem ez, hanem főleg a saját stílusod megtalálása.

Verával leszerveztünk egy fotózást az adott napra, volt is pár ötletünk, hogy mit szeretnénk megvalósítani. Miközben a boltokban nézelődtünk a Corvinban, egyszer csak leakasztottam ezt a hosszú, növényi mintával nyomott ruhát. Vera lelkesedéssel átitatott tekintettel rám nézett, és azt mondta: “Ez tetszik, ez jó, mi lenne, ha én is belebújnék?!”. Mondtam is neki, hogy persze, csináljuk meg akkor vele az anyagot, majd én lefotózom. “Nem-nem, mi lenne, ha mindketten felvennénk, és az lenne egy anyag?”. Annyira megtetszett az ötlet, hogy nem ágáltam ellene, szeretem, ha valami új, szokatlan, van benne egy kis pezsgés! Vera és én külsőleg egészen különböző adottságokkal rendelkező nők vagyunk, így már a bőröm alatt éreztem ennek izgalmát. (A lelkünkről most ne beszéljünk, mert szerintem ott igen sok a hasonlóság, gyakorlatilag órákig tudunk beszélgetni. :))

Vera testesíti meg a hamvas bőrű, vörös hajú, ősz típusú nőket, és ahogy ő fogalmaz: teltkarcsú alakjával a legtöbb magyar nőt. Plusz, ahogy magunk között szoktam neki mondani: “Olyan szép fejed van!”, ami annyit tesz, hogy én nagyon szépnek látom őt! Annyira sugárzó a személyisége, olyan szép mosolya van, gyönyörűek a fogai, a szeme és amikor mindehhez még ki is sminkeli magát, na, akkor jön az igazi WOW hatás! Azt hiszem erre mondják, hogy igazán karakteres. Én vagyok a tél típus, a tónusaim sötét színű árnyalataival, és igaz, hogy a magam 178 cm-es magasságával és vékonyabb testalkatommal mindig cukkolnak, hogy igen távol állok az átlagtól, azért szerintem a mostani formám kifejezetten hozza egy átlag kismama formáját. 😛 (Amúgy igazi homokóra fazon vagyok széles csípővel, szóval sose értem a fenti elhatárolódást, de lelkem bugyraiba máskor hajózzunk le.) Vagyis a lényeg: mind különbözőek vagyunk! De mégis szerethetjük ugyanazt!

Verának a felsőteste hangsúlyosabb: kerek idomok, göndör fürtök, szerintem minden szem deréktől felfelé szegeződik rá. Én pont az inverze vagyok (jó, most pocakkal), de nekem a csípőm erősebb, vékonyabb felsőtesttel megáldva. Amit hangsúlyozni tudok, az a derekam, egy szélesebb övvel. Vera a derekát egy vékony övvel teszi láthatóvá, mert teste arányaihoz jobban passzol, hogy nem vágjuk el keresztben. Ezeket az arányokat pedig ugyancsak meg tudja nyújtani egy magasabb cipővel, ezúttal platform szandállal, míg én örülök, ha duzzadt kis lábfejem egy balerinába, vagy papucsba belefér még.

A kiegészítőinket aszerint választottuk meg, hogy ki mit szeret viselni a hétköznapokon, így a napszeműveg alap, ettől mindketten hozzuk az igazi drámai, dívás hatást, és míg én kalapmániás vagyok, addig ő a kis kézitáskára szavazott.

Láthatjátok, hogy a megfelelő összeállítással nem is állunk annyira messze egymástól!

Szép napot Csajok és jó bolondozást mindenkinek,

Anita

PRINTELT RUHA – RESERVED 9995.-

FEKETE ÖV – RESERVED 1595.-

KÉZITÁSKA – RESERVED 2595.-

KALAP – RESERVED 1995.-