KEZDD EL MA, LEGYEN MÁR EZ IS A TE NAPOD!

jan 22, 2018 | Blog, Lifestyle

Nekem a napfényes tengerpart helyett a hosszúra nyűló januári esték maradnak az olvasásra, de ezt is élvezem, szeretek a paplan alá bekuckózva rászánni egy órát, hogy könyvet lapozgassak elalvás előtt. Patri Zarah című könyvajánlóját korábban már olvashattátok , ami egy igazi magával ragadó családregény, a műfaj kedvelőinek.

Van azonban egy másik irány, amit manapság szerintem igen sokan szeretünk forgatni, ez pedig a pozitív pszichológia, ha tetszik self-made könyvek, amelyek arról szólnak, hogyan lehetnek még szebbek és boldogabbak a mindennapjaink. Sokan kétkedve fogadják az ilyen jellegű írásokat, mert azt mondják, minden csak rajtunk múlik és nem azon, hogy mit képzelünk el a lelki szemeink előtt (ettől még nem fog történni semmi). Nos, én azok közé tartozom, akik időről időre leakasztanak egy ilyen könyvet a polcról, mert ha másért nem, hát a placebo hatása miatt sokkal jobban érzem magam és nagyobb lendülettel vágok neki egy új napnak!

Caroline Webb Minden nap a Te napod című könyve is ilyen, azzal a kis plusszal, hogy ő bizony gyakorlati tanácsokat ad, nem pedig a vonzás törvényére alapozza szavait. És szerintem itt van a titok elásva (!), hiszen attól még, mert elolvasunk néhány sort valóban nem biztos, hogy nagy változások fognak történni az életünkben. De amint átültetjük mindezt a gyakorlatba, igenis jöhetnek a várva várt változások. Tehát a feladat: TENNI azért, hogy JOBB legyen!

A könyv első néhány oldalán kicsit több koncentrációt igényel átrágni magunkat, itt ugyanis az írónő tudományos oldalról támasztja alá saját gondolatait, és ez így is marad egészen a végéig. Vagyis nem fogunk elrugaszkodni a valóságtól, hanem azt tapasztalhatjuk meg, mi mindent kell tennünk azért, hogy egy derűsebb napunk legyen! Hogyan osszuk be az időnket jól (erre nekem nagy szükségem van :)), hogyan legyünk produktívak a munkában, miként zárjunk ki zavaró tényezőket, de legalábbis hogyan kerekedjünk gyorsan túl rajtuk!? A több, mint 400 oldalas könyv nem egy kétnapos olvasmány, sőt, akár ugrálgathatunk is a fejezetek között annak függvényében, éppen milyen lelki tuningra van szükségünk, és bármikor visszatérhetünk hozzá, nem kell azonnal mindent magunkévá tenni. Őszinte leszek, ahogy e sorokat írom, még én is haladok előre a megvalósítás során, és ez így van jól.

Jó szórakozást és csodás napot Nektek!

Anita

Caroline Webb Minden nap a Te napod című könyvét megtaláljátok a LIBRI könyvesboltban.

SÁRGA FELSŐ – MOHITO