KISMAMAKÉNT A BŐRÖD AZ ÉKSZERED

aug 12, 2020 | Beauty, Blog

Persze nem kell ahhoz várandósnak lenned, hogy fokozottan odafigyelj a bőrápolásra, de az biztos, hogy bennem is újabb távlatokat nyitott a babavárás időszaka, ami a törődést és odafigyelést illeti.

Először is kezdjük azzal, miért mondom, hogy a bőröd az ékszered ebben az időszakban. Ez a 9 hónap mindenkiből mást vált ki, máshogy reagál a test, a szervezet és a lélek. Én azt hiszem tényleg összetehetem a két kezemet, mert annyira tökéletesen alakult minden, ami igen ritka, most pedig nem sokára itt ez a kislány a karomban, a szülés gigantikus kihívása áll már csak a testem (és elmém) előtt. A változás, ami bennünk lezajlik, sok egyéb hozadékkal is jár: érzékenyebbek vagyunk szagokra, ételekre, anyagokra. Megváltozik a bőrünk, a hajunk, de még a körmünk állapota is. Anyukám is azt mesélte, de ez nálam is igazolódott, hogy olyan puha és kisimult lett az arcbőröm, mint még soha!

De minden jóság ellenére az első perctől odafigyelek magamra: arra, hogy mit és mennyit eszek, milyen vitaminokat szedek, hogyan ápolom a bőrömet. Az első kettő gyakorlatilag mit sem változott a korábbi időszakhoz képest, hiszen a mozgás és egészséges életmód – a megengedett mennyiségű csalással – mindig is része volt a mindennapjaimnak. A vitaminkészletem a várandós vitaminokkal bővült mindössze, a C-vitamin, vas, magnézium eddig is része volt a napi adagnak, kiegészítve a D-vitamin kúraszerű alkalmazásával.

Viszont az egy dolog, hogy az öregedés jeleit próbálom kozmetikumokkal és arckezelésekkel késleltetni, új termékeket próbálgatok és imádom a maszkokkal kényeztetni magam az én-időmben. Nyáron meg ott a sok folyadék, télen az extra testápolás a száraz bőr ellen.

Igen ám, de a várandósság alatt egészen megváltozik minden, ami MI vagyunk: a hormonjaink, a kötőszövetek állapota és úgy eleve a teljes test, hiszen ahogy telnek a napok, úgy lesz egyre kerekebb a pocak, úgy nyúlik a bőr, és eszerint kell a teljes vázizomzatnak elbírnia a test gyarapodó súlyát. Van, akinél ez már rögtön a terhesség első pillanatán megszalad, van, akinél nagyon fokozatosan épül fel (nekem egészen a 20. hétig például nem volt hasam), és ezen sorrendiség váltakozó üteme és súlya. Az edzőm egy dologra az első pillanatban figyelmeztetett: kezdjem el kenni magamat olajokkal, és szigorúan figyeljek a vízfogyasztásra. Nem elég az, ha a hasamat olajjal kenem, érdemes olajos tusfurdőt is használni. Már az első perctől kenem a pocakot – akik követnek Instán tudják, hogy melyik terméket használom -, plusz esténként kakaóvajas testvajjal is hidratálom. Sajnos csak igen későn, a 7. hónap környékén találkoztam a BIODERMA Atoderm olajtusfürdőjével, pedig bár előbb történt volna!

Nézzétek el nekem, hogy a kép ezúttal tényleg otthon, a zuhanyfülkében készült. 🙂

Maga a Bioderma márka is a bőr szolgálatában áll évek óta, nagyon pontosan megfogalmazott alapszabályok szerint dolgozzák ki termékeiket a legkülönbözőbb bőrproblémák megoldására. Bőrgyógyászatilag meghatározott formulákat használ, csak a legszükségesebb összetevőkből, és azok közül is törekszik a tiszta, természetes forrásokra. Ez az olajtusfürdő is parabén és szappanmentes, hipoallergén és színezékmentes. Ilyenkor kismamaként szerintem mindannyian fokozottan odafigyelünk arra, hogy a bőrön át milyen hatóanyagok jutnak be a szervezetünkbe, hogy kisbabánkat fokozottan óvjuk a káros anyagoktól, tehát nem mellékesek ezek az információk. Nem véletlenül a márka gyógyszertárakban található meg.

Hatásfokát tekintve én nagyon élveztem a zuhanyzás utáni pillanatokat, puha és selymes lett a bőröm, sőt olyan is előfordult, hogy a tusfürdőt mindaddig nem mostam le magamról, míg a hajamat mostam, így is esélyt adva a még gazdagabb felszívódásnak. A tusfürdő amúgy nem habzik annyira, mint az átlagos tusfürdők, és vagy emiatt, vagy a megváltozott körtérfogat miatt, de szerintem egy kicsit többet kell belőle adagolni, mint azokból a termékekből, amik ellepik habbal a testünket – és közel sem biztos, hogy az a jó, amúgy. Én a 200 ml-es méretet használtam, ennek elég gyorsan a végére jártam, úgyhogy javaslom rögtön az 1000 ml-es kiszerelés beszerzését. Nem állítom, hogy olcsó, mert átlag 3000/6000 Ft között van az ár, ez sokaknak megterhelő lehet, de a babavárás is olyan, mint az esküvő: elég drága dolog, mégis mindenből a legjobbat, legszebbet akarjuk. És ez most tényleg megéri, ha később nem akarjuk a striákat nézegetni a tükörben, vitatkozva velük, hogy mit keresnek egyáltalán ott?!

Nekem az elmúlt 38 hét alatt egyetlen árva barázda sem keletkezett a bőrömön, nem repedt be, nem száradt ki, vagy, amikor éreztem, hogy kicsit feszül, viszket, akkor még alaposabban odafigyeltem az olajos ápolásra. A Bioderma termékcsalád később a babák érzékeny bőrének is ajánlott, de erről majd aktuálisan néhány hét múlva, amikor már én is gyakorló anyuka leszek. 🙂

Kellemes fürdőzést és babavárást mindenkinek!

Anita

BIODERMA ATODERM olajtusfürdő – UNIPATIKA 4299.-