LEGYÉL AZ ÉJSZAKA KIRÁLYNŐJE!

nov 8, 2017 | Blog, Beauty

Sziasztok Csajok!

Arra gondoltam, hogy mivel itt vannak az év végi céges bulik, elő karácsonyi és utó mikulási ünnepek, korán sötétedik és a csütörtök, péntek, szombat szentháromsága többnyire a szórakozásról szól, ezért most egy erőteljesebb, feltűnő sminket hozok nektek!

Azt szerettem volna, ha gyönyörű színek harmonizálnak, de dominál egy mély tónus, eltérve a szürke-fekete variációtól. Ezért az éj kékjének sötétjét választottam, szerencsére az Yves Rocher kínálatában fellelhető volt az áhított árnyalat. De nézzük az elejéről.

Az alapozás egy esti smink esetén mindig kicsit dominánsabb, vastagabb réteget jelent, mint egy nappali smink elkészítésénél. Míg olyankor megállja helyét egy könnyű BB krém, addig az esti, egyébként is erőteljesebb színekkel apelláló make-up, elbírja a töményebb fedést. Ezért érdemes beszerezni egy, a bőrszíneteknek és -típusotoknak megfelelő alapozót. Ez lehet tubusos, vagy tégelyes, a lényeg, hogy érezhetően masszívabb anyag legyen, mint nappali társa. A korrektorozás és púderezés ezúttal se maradjon el. A púderrel végül fixálhatod az alapot, és nem is fog úgy csillogni a bőröd a felvitt krémtől.

A mozgó szemhéjra alapként egy világos festék kerüljön, amin a mélyítő vonalba felvitt sötét árnyalat jól eldolgozható. Ne ijedj meg az erős határvonalaktól, ezt a végén szépen össze lehet dolgozni. A belső szemzugba szerettem volna egy világosabb, de nem kevésbé feltűnő színt használni, ezért egy nagyon szép pink mellett döntöttem. A két szín jól működik együtt, könnyen össze tudtam dolgozni őket. Ha megvagy a festéssel, akkor fülpiszkálóval mosd el a színeket, így elkerülhető a pandamaci effektus. 🙂 A vízvonalba vékony végű ecsettel vihetsz fel a szemhéjfestékből, majd fesd ki a szempilláidat is. Ez lehet fekete, de bevállalósak akár kék szempillaspirált is használhatnak!

A pirosító ne legyen túl erős! Mivel a szem és a száj színe jócskán elviszi a fókuszt, nincs szükség rá, hogy még egy árnyalattal riogassuk a szembejövőt. Éppen annyit vigyél fel az arccsontra, amitől enyhe színt kap az orcád, de ne kend túl vastagon.

A száj szintén lehet élénk. Én azonnal belehabarodtam ebbe a mély lilába, gyönyörű, vibráló árnyalat, kellemes érzet a szájon.

Jó szórakozást Csajok!

Alapozó – YVES ROCHER ZERO DEFAUT Beige

Korrektor – YVES ROCHER ZERO DEFAUT Beige mat

Szemhéjpúder paletta – CATRICE – THE PRECIOUS COPPER paletta / MÜLLER

Szemhéjpúder – YVESR ROCHER matt hatású festék – Éjkék, Pink

Szempillaspirál – YVES ROCHER ELIXÍR fekete

Pirosító – ESSENCE BLUSH PLAY

Rúzs – YVES ROCHER ajakápoló szájfény

Sminktükör – MÜLLER