LEGYÉL EGY NAPRA IGAZI DÍVA

máj 8, 2018 | Blog, Fashion

Egy álom vált valóra! Őszintén mondom! Hosszú évek óta az volt minden vágyam, hogy csak készüljön rólam egy olyan kép egy nagy karimájú kalapban, amiből csak a szám látszik ki. Talán ismeritek az ehhez hasonló képet, sok lakás falán díszeleg egy elegáns nő, akiről semmit sem tudunk, csak a vörösre festett ajkai látszanak ki a kalap alól, ami árnyékot vet szép vonásaira, mindezt persze fekete-fehérben…Imádom. És pont ezért vágytam rá annyira!

Szerintem jó pár éve láthattam először ezt a fotót, azóta beégett a tudatomba és nem engedett el, de hiábavaló volt minden próbálkozásom, se egy jó selfie-t, se egy ilyen tökéletesen eltalált képet nem sikerült rólam készíteni. Mostanáig! Valahogy imádom a hangulatát:a nagyvilági nő, aki tudja, mit akar, közben nagyon titokzatos, és csak annak enged bepillantást, aki arra érdemes. Szinte kivétel nélkül kíváncsiak vagyunk rá, hogy ki van a kalap alatt….váááá, beleborzongok!

Persze önmagában az egész összeállítás igazán dívásra sikerült, pedig ha megnézitek, akkor nagyon egyszerű darabokból áll: egy csinos királykék ruha, fekete kabáttal, hozzá egy csipkés szandállal és az ellenállhatatlan kalappal. Ami szerintem alapvetően meghatározza ezt a szettet, így nem is érdemes túltolni a hozzá választott darabokat sem.

Egy ilyen kalap nekem kicsit a felső tízezer világát idézi, és hát lássuk be őszintén, oda bizony csak kevesen juthatnak be. Viszont néhány ilyen apró trükkel azonnal közülük valóvá válunk, a magunk hétköznapi módján. Az elegancia minden formában megkövetel egy bizonyos magatartást, határozottságot sugall, amitől rögtön azt feltételezzük a velünk szemben állóról, hogy zsigerileg tudja, mit akar az élettől, amire automatikusan kíváncsivá válunk. Mivel az öltözködés eleve rengeteg információt közöl viselőjéről, így nem árt tudnunk, hogy egy extrán elegáns ruhának köszönhetően „meg is nő a velünk szembeni elvárás”. Vagyis semmi esetre sem érdemes szitkozódva kiszállni a kocsiból, és hát egy hamburger se mutat jól a kezünkben. A beszélgetések témája is magától kúszik a komolyabbak felé, legyen az társadalmi felelősségvállalás, a nők, gyerekek, vagy éppen a szegények helyzete a nagyvilágban, és sorolhatnám még.

Nekem az egyik ilyen trükköm, hogy a szalagcímek alapján átfutom a reggeli sajtót, és kiválasztom a nekem legkedvesebbet, vagy éppen azt, amelyikben a benne foglalt kérdéseket és is felteszem magamban. Ezeket bármikor elő lehet venni egy jó hangulatú beszélgetés során, és azonnal felkészültnek, tájékozottnak hatunk (ami így is van), viszont nem lehet zavarba hozni váratlan témákkal. Apróság, de mindig beválik. 😉

Ennek a komolynak ható összeállításnak a látványa ilyen komolyabb gondolatokat hozott elő belőlem, de talán tudtam adni hozzá egy hétköznapi ötletet.

Érezzétek jól magatokat!

Anita

RUHA – MOHITO 9995.-

CIPŐ – MOHITO 11 995.-

KABÁT – MOHITO 11 995.-

TÁSKA – MOHITO 4595.-

KALAP – RESERVED 5995.-

GYŰRŰ – PESTI ÉKSZER 15 400.-