LEGYEN A RUTINOD: ÍNYCSIKLANDÓ REGGELI A KFC-BŐL

ápr 15, 2018 | Blog, Lifestyle

A legtöbb reggelivel, reggelizéssel kapcsolatos cikk azzal az ismert idézettel kezdődik, mely szerint „Reggelizz úgy, mint egy király…”. Úgyhogy ezt a megoldást most mégsem sütném el…vagy már meg is (t)ettem? 🙂

Miért is épp a reggeli jutott eszünkbe, mint a legújabb lifestyle anyagunk?

Nos, amikor kis csapatunk összegyűlik az aktuális fotózások alkalmával, akkor biztos, hogy valamilyen formában hamar előkerül az étkezés: „Jaj, én ma még nem is ettem!”, „Iszunk egy jó kávét?”, „Kér valaki valamit a pékségből, leszaladok egy pitéért!?” és hasonló szösszenetekkel. Az étkezésnek és az együtt evésnek közösségi élménye van, így vagy úgy, de összeköt minket, közben beindul a gépezet, végig gondoljuk a napunkat, tervezgetünk és lendületet ad az előttünk álló pár órának.

Én a magam részéről az egyik legfontosabb ékezésemnek tartom, elég hektikus  mindennapjaim során ez az egyetlen biztos dolog. Holott tinédzser koromban nekem se volt ennyire egyértelmű, korábban mindig annyira izgultam a vonalaim miatt, hogy úgy gondoltam néhány puffasztott búzaszelet a nap folyamán bőven elég lesz nekem. Aztán csak mikor idősebb lettem kezdtem el beiktatni a napi életvitelembe, azóta pedig kitörölhetetlen onnan. Észrevettem ugyanis, hogy bármi történjék is, ha kimarad a reggeli, akkor kevésbé vagyok energikus, korgó gyomorral vágok neki komoly feladatoknak, amik hosszú órákig is eltarthatnak, de mivel a munkának el kell készülnie, így egy darabig még meg se engedhetem magamnak, hogy felálljak az asztaltól enni egyet, vagy megszakítsam a folyamatot. Sokaknak ismerős, ugye? Ezért a napi egyszeri bőséges reggeli a rutinommá vált és ma már rosszabbul érzem magam, ha nem tudtam legalább egy szelet toast kenyeret bekapni indulás előtt, mintha egész nap nem ennék semmit.

DELUXE TOAST 690-990FT

Viszont tény, hogy indulás előtt egy olyan notórius késő, mint én, nem mindig engedheti meg magának, hogy az olyan fontos tevékenységek helyett, mint egy alap smink felrakása – önirónia -, nyugodtan elfogyasszak egy reggelit. És az is igaz, hogy a rohanós napjaim során nem is az elsők között jutott volna eszembe befutni egy KFC-be reggeliért. Eddig.

Mert amikor megkóstoltuk azt a rengeteg finomságot – amire ti most csak virtuálisan csorgathatjátok a nyálatokat, de remélem, hogy ezután már rendszerré válik nálatok-,  akkor alig tudtunk szóhoz jutni…mert egyhuzamban tele volt a szánk. 🙂 Bőséges reggelit ennyire pofásan elkészítve, ilyen szín- és íz kavalkádok közepette nem is kívánhatnék magunknak! Érdekes, hogy elolvastam pár cikket annak fontosságáról, hogy mennyire is meghatározó része a napunknak a reggeli, és ma már egészen megoszlanak róla a „tudományos” vélemények. De én továbbra is azt mondom, hogy nem csak a testünknek, hanem a lelkünknek is jót tesz egy kiadós étkezés, ami után energikusabban vethetjük bele magunkat a napunkba! A KFC kínálatában találhatóak baconnel, cheddar sajttal, ínycsiklandó tojásfeltéttel és salátával elkészített szendvicsek, de azok is megtalálhatják itt kedvencüket, akik esetleg nem fogyasztanak húst. Ilyen például a sajtos roller, ami a maga egyszerűségében mégis igen laktató és csábító. Nekem nagyon tetszett az az ötlet, hogy kis kosárból mindenki választhat magának egy szép nagy almát, mert ezzel csak emelik a vendéglátás színvonalát és mindenki jókedvűen távozik a levadászott ételével. Én egyébként általában sósat reggelizek, tehát engem le lehetett kenyerezni a Qurritoval, de édesszájúaknak is van miből választani, így ők semmi esetre se hagyják ki az amerikai palacsintát áfonyás öntettel, vagy a joghurtot müzlivel és szintén áfonyával.

REGGELI BAGEL – 690-990FT

Talán az egyetlen apróság, amit hiányoltam, hogy laktózérzékenyként nem tudtam egy csinosan felhabosított lattét elfogyasztani, mert laktózmentes tej nincs a kínálatban, úgyhogy én maradtam a presszónál, koffein érzékeny Bogink egy gyümölcsteával, míg Patri egy finom capuccinóval fojtotta le mindazt a sok finomságot, amit ezen a reggelen megkóstolhattunk.

Ha a sok finomság hallatán tehát érthető módon nektek is bizseregnek az ízlelőbimbók, akkor holnap reggel jusson eszetekbe a KFC-ben indítani a napot, mert garantáltan bőséges, tartalmas reggelit fogtok kapni! Arról nem beszélve, hogy az biztosan ilyen fenséges módon lesz elkészítve, tele mindennel, ami egy jó nap elindításához szükséges: színes feltétek, finom ízek, és még csak nem is magatoknak kell megcsinálnotok…tényleg, mint a királyok! 🙂

AMERIKAI PALACSINTA – 590-890FT

ÁFONYÁS MÜZLI – 490-690FT

CIBATTA – 590-990FT

SAJTOS ROLLER -250-450FT