LET THE SUNSHINE IN – RAGADD MEG A NAPOT ETNO STÍLUSBAN!

júl 23, 2018 | Blog, Fashion

Bár stylistként alapvetően a letisztult egyszerűség határozza meg az öltözködésemet, vannak stílusirányzatok, amiknek egyszerűen nem tudok ellenállni. Legfőképpen nyáron jön rám a vágy, hogy végre én is tobzódhassak a színekben…

Vannak olyan szakmák, ahol íratlan szabályként jelenik meg pl. a fekete viselete, ilyenek pl. a sminkes, fodrász és a stylist is… Ezzel nincs is bajom, természetes, hogy adott esetben a backstage-ben nem szerencsés, ha látszódik az ember, emellett annyit vagyok színek között, és öltöztetem színekbe a hozzám fordulókat, hogy már nem hat rám újdonságként, illetve amit egyszer már valakire ráadtam, azt a darabot már valahogy magamon nem olyannak látom. Ez az oka annak, hogy magam inkább a letisztult, egyszínű, monokróm darabokat részesítem előnyben. Nyáron persze minden más, imádom a természetet, azt, hogy a színek végre igazán élnek, ezert is a stílusok közül leginkább az etno irányzat által ihletett holmik állnak hozzám legközelebb! 

Az etno egy népszerű stílusirányzat, bár Magyarországon valahogy mégsem hódított akkora teret. Nem tudom mi az oka, talán az, hogy sokaknak erről elsőre a klasszikus Hair című filmben felvonultatott batikolt pólók és tarisznyák jutnak eszükbe. Természetesen a tervezőket inspirálta a film, de mégsem szűkíthető le ennyire az etno stílusirányzat. Annál sokkal több, hiszen sokkal részletgazdagabb, és persze sokkal számottevőbb a népies motívumok használata.

MIK AZ ETNO JELLEMZŐI?  

Mint már a fentiekből kiderült, elsődlegesen a népies díszítőelemek  használata és az elképesztően gazdag színvilág, jöhet ide minden, ami tarkabarka,díszes. Sokszor jelenik meg a horgolás, a virágminta, afrikai, vagy indián törzsek motívumai. Tehát a természetközeliség, a földszínek és fehér keveredése. Fontos szempont a kényelem, lágy, légies, puha anyagok használata, illetve a szabásvonalak is egyre nőiesebbé váltak az idők során.

A KIEGÉSZÍTŐK SZEREPE AZ ETNO STÍLUSIRÁNYZATBAN

Ez az a stílus, ahol mondjuk ki bátran, kötelező kiegészítőket viselni. Legyen az bizsu, fából vagy csontból készült ékszer. Ne szégyenlősködjünk, bátran keverjük a „szezont a fazonnal”! Itt a lehetőség, hogy kiélhessük magunkat, nyugodtan válasszunk rojtos öveket, természetes anyagból készült táskákat, hiszen nem győzöm hangsúlyozni: ez az a stílusirányzat, ahol szabályok szinte egyáltalán nem léteznek!!! A lábbelik közül barátkozzunk meg a sarukkal, esetleg a teli talpú szandálokkal, papucsokkal.

Ez a ruha számomra szerelem első látásra. Nagyon kellemes az anyaga, jól szellőzik, a színvilága pedig tényleg közel áll hozzám. Nem rikító – nem szeretem az UV rikító pinket, sárgát, zöldet -, és mégis  kicsit az. Egyensúlyban vannak a fehér, a zöld, a narancs, a piros árnyalatok, az apró minták pedig kiadnak egy egységes egészet. A vállat szabadon hagyó fazon, pedig megengedi a bőséges ékszer használatot, kalapot, fejkendőt, óriás napszemüveget. A nyári vibrálást, azt az összehasonlíthatatlan szabadság érzést én így képzelem el…ruhában.

Élvezzétek a nyarat, a színek energizáló erejét!

Patri

RUHA – RESERVED

KALAP – BIJOU BRIGITTE

ÉKSZEREK – BIJOU BRIGITTE

PAPUCS – SAJÁT

TÁSKA – BIJOU BRIGITTE