LILULJ! – ŐSZI SMINK A TRENDSZÍN KEDVELŐINEK

okt 4, 2017 | Blog, Beauty

Arra gondoltam, hogy ezúttal egy tipikus őszi színből állítom össze a sminkemet, hogy élesben is lássátok. 2017-ben számtalan trendszín látott napvilágot, ezek közül csak egy a lila és annak árnyalatai. Mivel szeretem ezt a színt, és divattól függetlenül is gyakran használom, ezért bátran mertem hozzányúlni.

Korábban már találkozhattatok itt a blogon olyan anyaggal, amiben a lila kapott szerepet, ott azonban kifejezetten a szemhéjtusra fókuszáltam. Most viszont a szemet és az ajkakat is ezzel színeztem, pirosításnak pedig a rózsaszínt választottam, hogy a megmaradjunk a színskála ezen oldalán.

Az alapozás szerintem már mindenkinek flottul megy. Ősszel talán lehet egy árnyalattal sötétebb színt választani, mint a nyári időszakban, hiszen ilyenkor fakul a bőrszín, de nem érdemes nagy léptékben gondolkozni, mert az nagyon feltűnő lenne. Éppen csak 1 tónussal sötétebbet. Az alapozást és korrektorozást követően jöhet a púder, ami fixálja az alapot.

A szemhéjamra ezúttal egyetlen palettából vittem fel a színeket, így biztosan egymással harmonizáló árnyalatokat kapok. A világos lilát tettem alulra, majd kizárólag a mélyítő vonalban árnyékoltam a sötétebb színnel. A vízvonalat pedig ugyanezzel a sötét színnel húztam ki. Ezután már csak egy kis szemöldök igazítás és szempillafestés következik, amivel teljessé válik a szemek kiemelése.

Ahogy korábban is írtam, a pirosításnál is figyeltem rá, hogy az árnyalat ne térjen el ettől a színvilágtól, így egy gyöngyházas-rózsaszínes pirosítót választottam. Azért jó ez a golyós megoldás, mert szépen eloszlatja a színeket, így nem lesz egyszerre túl sok, vagy túl kevés. A világos, szaténporos golyócskák pedig már önmagukban fényt adnak a pírnak, nem lesz szükség highlighter használatára.

Számomra ezúttal a rúzs a sminkem legizgalmasabb – és valójában leglátványosabb – része. Ez a bíborba hajló, erős lilás árnyalat bár kicsit hidegnek tűnhet, én nagyon szeretem. Szépen fed és nem szárítja a számat, aki pedig még bizonytalanul használja az erős színeket, annak érdemes szájkontúr ceruzával meghúzni az ajkak külső ívét, így nem megy majd ki a vonalból az erős szín, amit után nehéz lenne jól eltüntetni.

A használt termékek listáját a kép alatt találjátok! 🙂

ALAPOZÓ – MAX FACTOR LASTING PERFORMANCE

KORREKTOR – CATRICE HD LIQUID COVERAGE / MÜLLER – mivel ez kicsit világosabb a bőröm színénél, ezúttal ezt használtam a szem alatti területek világosítására

PÚDER – ORIFLAME KŐPÚDER – GIORDANI GOLD NATURAL árnyalat

SZEMHÉJPÚDER – ORIFLAME – GIORDANI GOLD DIVINE BROWN

SZEMPILLA – ORIFLAME – GIORDANI GOLD FEKETE

PIROSÍTÓ – ORIFLAME PIROSÍTÓ GYÖNGYÖK NATURAL RADIANCE

RÚZS – ORIFLAME -GIORDANI GOLD DUSKY ROSE