MEGA HAJSAMPON TESZT – CSAJBULI, NÉGY FÜRDŐSZOBÁBAN

okt 12, 2017 | Blog, Beauty

Valószínűleg minden hosszú hajú lány kálváriája az őszi-téli hajápolás, hiszen ilyenkor sok változó tényező befolyásolja a hajkorona (sz)épségét. Amit nyáron magától értetődően megkap a napfénynek és vitaminoknak köszönhetően, azt ebben az időszakban kívülről kell pótolni. Persze nem kivétel ez alól a rövid hajúak társasága sem, úgyhogy most újra teszteltünk pár terméket, amivel szeretnénk nektek segíteni a választásban! Ezúttal az Oriflame hajsamponjait vettük górcső alá. Íme:

PATRI VÉLEMÉNYE

Oriflame HairX Timeresist Advanced sampon és balzsam

Bizonyára sokan vagyunk, akiknek évszakváltáskor kezelhetetlenné válik a haja. Magam részéről ilyenkor kétnaponta kényszerülök hajat mosni. Az egy dolog, hogy sokkal gyorsabban zsírosodik, de tartását is teljesen elveszti ebben az átmeneti időszakban… Ezért szinte vártam, hogy újat próbálhassak, hátha most minden más lesz!

Az Oriflame HairX család csomagolása elsőre mondhatni semmi különös. Vagy legyen letisztult (?), tehát semmi csicsa.


A sampon kifejezetten sűrű állagú, hígítva kellett felvinnem a hajamra, hogy kenhetővé váljon. Anélkül elég nehezen lehetne eloszlatni. Illata kellemes, nem tolakodó. A lemosásnál már kicsivel könnyebb a helyzet, de nem két perc az a művelet sem.


A balzsam ehhez képest jóval hígabb textúrájú, könnyen sikerült bemasszírozni a hajba, gyorsan teszi csomómentessé azt. Illata azonos, még mindig kellemes. A kiöblítése után kicsit ismét nehezebb lesz a haj.


Hajszárítás után a kifejezetten magas fényű, selymes tapintásúvá váltak a tincseim. Nem egy wash and go kategóriájú termék, de az eredmény kárpótol a relatíve időigényes folyamatért.

Csomagolás: 4
Kezelhetőség:4
Illat:5
Hatékonyság:5

BOGI VÉLEMÉNYE

HairX, Ultimate Repair termékcsalád

Az első találkozás a samponnal picit érdekes volt, mert a hajamra kenve enyhe nyákos érzetet adott. Én mindig 2x mosom át a hajam, majd a balzsammal pár percig pihentetem. Végezetül a pakolást tettem fel, amit kb. 5percig a hajvégeken (a tövét teljesen kihagyva) pihentettem. A végeredmény picit érdekes volt, mert mintha enyhén zsíros maradt volna a töve, de rájöttem, hogy nem erről van szó, csak nem volt olyan „szállós”, mint amihez egyébként hozzá vagyok szokva. A hajszálaim feltöltődtek és finom illatú lett a hajkoronám. 🙂

Csomagolás: 4
Kezelhetőség:4
Illat:5
Hatékonyság:5

PETRA VÉLEMÉNYE

Oriflame HairX Colour Protect termékcsalád

Mivel nekem festve van a hajam, ráadásul szőkítve, így az köztudottan nagyobb odafigyelést igényel, hiszen a szőkítők borzasztóan rongálják a hajszálakat. A samponnal nagyon elégedett voltam! Mikor kinyitottam, nagyon finom illat járta át a fürdőszobát. Én általában 2–szer mosom meg a hajam samponnal (ha már nagy a baj, akkor inkább 3-szor), ami a mostani esetben is így történt. Az állaga megfelelő volt, könnyen habzott és könnyen kimosható volt. A balzsam állaga is megfelelő volt és az illata csak tetőzte a samponét.

Szép fényes és illatos lett a hajam, azonban a balzsam nem teljesített a vártaknak megfelelően, sajnos nagyon nehezen tudtam kifésülni a hajam.

Csomagolás: 4
Kezelhetőség: 4
Illat: 5
Hatékonyság: 4

ANITA VÉLEMÉNYE

Oriflame Love Nature hajsampon és Eleo Soft Touch oil

Az én dobozkámba nem egy termékcsalád, hanem két különböző típusú termék jutott, de ez egyáltalán nem volt baj, hiszen olyanokat kaptam, amire a hajamnak amúgy is szüksége volt. A sampon kifejezetten zsírosodás ellen lett kifejlesztve, a citrom és menta hatóanyagai dominálnak benne. Nyár végén már amúgy is kezdett feltűnni, hogy túl gyakran kell hajat mosnom, hiszen szeretem kibontva hordani, de ezáltal mindig piszkálom, kisimítom a szememből, ami miatt gyorsabban koszolódott. Úgyhogy vágytam rá, hogy ettől a zsírosodástól megszabaduljak, erre pedig a citrom kifejezetten alkalmas, már előtte készítettem egy házi pakolást, de azért egy erre a célra kifejlesztett sampon mégis csak jobb. A sampon állaga elsőre meglepő, inkább gélnek, vagy zselének mondanám, semmint folyékony textúrájúnak. Vicces is volt, mikor kinyomtam egy adagot a tenyerembe és ahogy elengedtem a flakont a vákuum visszacuppantotta az egész mennyiséget. 😀

Az illata zseniális, annyira érezhető benne a kellemes citrus illat, hogy tényleg bejárta az egész fürdőszobát, a mentának köszönhetően pedig egyből éreztem a hűsítő hatást a fejbőrömön. Szép lett a fénye és most már tényleg elég 3-4 naponta hajat mosnom, úgyhogy nagyon boldog vagyok!

Az olaj miatt izgultam kicsit, nem igazán szeretem, ha zsírosnak tűnik a hajam – ahogy ez a fentiekből ki is derül -, de kíváncsi voltam, mit mond a használati utasítás. A megadott lépések szerint szárazon, hajszárítás után kell felvinni. Nos, el is követtem ezt a mechanizmust, nehogy szó érje a ház elejét, hogy nem jól csinálom, de sajnos valóban összeálltak tőle a tincseim, pedig elővigyázatosságból direkt csak a hajvégekre tettem. Persze szép lett tőle a fénye, de mégis kicsit ragacsos érzetet hagyott maga után, így legközelebb maradok inkább a saját technikámnál és vizesen viszem fel, főleg inkább pakolásként, amit kiöblítek majd. Ez lenne a javaslatom számotokra is, mert azoknak, akiknek viszont töredezik a hajvége, mindenképpen ajánlom ilyen kiegészítő termék használatát, mert javítja a szálak struktúráját.

Csomagolás: 4
Kezelhetőség: 4
Illat: 5
Hatékonyság:5