MERT EGY SZÍNES TAVASZI KABÁT MINDENKINEK JÁR

márc 29, 2019 | Blog, Fashion

Őszinte leszek, amikor erre a posztra készültünk és fotóztuk a kabátokat, még bőven elkeltek. Aztán, ahogy az már  lenni szokott, hirtelen ránk rontott a tavasz melegebb kiadása, és kicsit meg is ijedtem, hogy okafogyottá válik az írás. De(!), mint tudjuk a tavasz szeszélyes, és a legkönnyebben úgy tudunk megfázni, hogy elhisszük, már olyan meleg van, hogy nincs is szükség kabátra. Pedig a reggelek még elég cidrisek, hiába a megtévesztő meleg napfény.

Sokat írtam màr arról, hogy mennyire szeretem a színeket, a tavaszt, amikor az egész város  mintha kivilágosodna, és lassan a mindent beborító fekete/szürkeséget felváltja szikrázó napfény, és a vidám színek. Ugyanígy vagyok az öltözködéssel. Köztudottan imádom a feketét (szakmai ártalom), de természetesen látom, mennyire jót tesz az emberek hangulatának a színkavalkád, az arcokról nem is beszélve.

14 éve foglalkozom stílussal, megjelenéssel, az elmúlt időkben viszont, kicsit ha lehet még jobban, elmélyedtem a színek tanulmányozásában, a színtípusok meghatározásában. Igazából annyi történt, hogy  most már „tudományos szemszögből” megközelítve is látom azt, amit eddig ösztönösen: mindenkinek megvan a saját színe, és persze a színvonzalma. Sokszor azonban ez a kettő nem fedi le egymást, hovatovább köszönő viszonyban sincs egymással. Ezért – minden tiszteltem mellett a szakma művelőinek – továbbra is azt gondolom, igazából mindenkinek 3-4 szín áll igazán jól. Ugyanakkor szinte bármit felvehetünk, ha jól tálaljuk, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy megfelelő színekkel párosítjuk.

Nem is lehetne valakinek meghatározni, hogy innentől kezdve csak ezt, vagy azt a színt viseld, hiszen az aktuális divatirányzatok meghatározzák, hogy miből tudunk egyáltalán az üzletekben válogatni….

Ennyi kitérő után, beszéljünk a kabátokról. Egy jól megválasztott tavaszi kabát az egész amúgy egyszerű, letisztult outfitet is képes megfűszerezni. Én tél típusúként a kékkel abszolút biztosra mentem, hiszen ez az a szín ami nagyjából mindenkinek jól áll, legalábbis mindenki talál magának megfelelő árnyalatot belőle. De, mégsem elégedtem meg ennyivel, egy pipacs színű kendőtől, és a színes táskától vártam az igazi wow hatást, és úgy érzem meg is kaptam! Hozzá ugyanúgy, mint Anita, egyszerű farmert, fehér pólót, és tornacipőt választottam. A fehér keretes napszemüveg csak hab volt a tortán.

Teljesen tudatos a koncepció, miszerint egy öltözék két arcát mutatjuk be. Anitáé kicsit letisztultabb, az enyém – a sálnak köszönhetően – kicsit cizelláltabb. Így tudjuk igazából érzékeltetni, hogy  milyen apróságokon múlik, milyen is lesz egy szett. Azt pedig, hogy kihez melyik vonal áll közelebb, azt abszolút az egyéni ízlés dönti el.

Másik fontos szempont, a hogyan. Láthatjátok, hogy Anita bármit is vegyen fel, mindig nagyon nőcis lesz, magas, vékony testalkat alapján minden kifogástalanul áll, és igazából mindegy, hogy tűsarok vagy tornacipő van rajta. Egyszerűen Ő így viseli a ruháit. Én sokkal sportosabb vagyok, az alkatom is más, ez az életmódom, és a kedvenc viseletem ( tornacipő) is hűen tükrözi ezt. Ebben vagyok önazonos. Ezt hívják stílusnak.

Mire ez a cikk kikerül, a bemutatott kabátokat, a szezonközi leárazásoknak köszönhetően, már 30%- kal olcsóbban tudjátok beszerezni. Így pedig vétek lenne elszalasztani, egy vidám, de mégis klasszikus átmeneti kabátot.

Ha bizonytalanok vagytok abban, hogy mi áll igazán jól nektek, vagy csak kérdéseitek vannak, a Corvin Pláza stylistszolgáltatása szeretettel vár titeket!

Remélem ott is találkozunk! Csodás tavaszunk lesz…érzem!

Patri


PATRI SZETTJE

SZÖVETKABÁT – RESERVED 19 995.-

NAPSZEMÜVEG – RESERVED 3995.-

FARMER ÉS CIPŐ – SAJÁT

ANITA SZETTJE

SZÖVETKABÁT – RESERVED 19 995.-

FÜLBEVALÓ – MOHITO 2595.-

CIPŐ – MOHITO 11 995.-

FARMER – SAJÁT