MÉZES BŐRRADÍR A SELYMESEN PUHA TAPINTÁSÉRT

jan 23, 2020 | Blog, Beauty

A test radírozása az egyik legjobb módja annak, hogy bőrünk selymes és puha legyen. Én személy szerint fanatikus vagyok, bár arra igyekszem figyelni, hogy ne vigyem túlzásba, de minden esetre rajongok a bőröm tapintásáért egy tápláló, kellemes radírozás után. Vannak, akik szeretik maguk elkészíteni, hiszen mi sem egyszerűbb és költséghatékonyabb módja van annak, hogy a háztartásban fellelhető hozzávalókból elkészítsük a számunkra legmegfelelőbbet. Sokan használják erre az elhasznált kávézaccot, vagy a tengeri sót olajjal, mézzel elkeverve. De ennek is van kényelmetlen része, még ha relatíve gyors művelet is, akkor is kell rá időt szánnunk, nem beszélve az elkészítéssel járó felhalmozott piszkos edényekről, ragacsos körülményekről.

Így hát, jóval egyszerűbb módja, ha a kozmetikumok között válogatunk, hiszen a legtöbb szépségápolási termékcsalád között fellelhetünk nekünk tetszőt. Én ezúttal az Unipatika jóvoltából a NUXE Reve de Miel kényeztető tápláló testradírját próbálhattam ki. Ez a termék mézet, cukorkristályokat és értékes olajokat tartalmaz. Harmincöt felett már kifejezetten fontosnak érzem, hogy ne csak az elhalt hámsejteket távolítsam el időben, hanem tápláljam is a bőrömet, hogy tovább megőrizze ruganyosságát és ezzel is dacoljak az idő múlásával. Ezért kifejezetten szeretem, ha egy termék olajos, mert a használat során finom védőréteget képez a bőrömön.

RADÍROZÁS

Célja, hogy megszabaduljunk az elhalt hámsejtektől, amitől a bőr fakóbb, szürkébb árnyalatú lesz, a tapintása sem kellemes, kicsit érdes, ráadásul a testápolót se szívja be rendesen. Ezen kívül további előnye, hogy a bőr több oxigénhez jut, nyáron jobban barnul, a lábszáron a szőrszálak sem nőnek be a bőr alá.

Egy alapos testradírozás egy jó termékkel nem erős dörzsölést jelent, hanem majdhogynem finom simogatást, amivel könnyed mozdulatokkal végig görgetjük a szemcséket a bőrünk felszínén. Vagyis egyáltalán nem kell erőteljesen csiszolnunk az érzékeny területet abban reménykedve, hogy alaposabb és hatásos munkát végezzünk.

A NUXE radírja elég nagy szemcséket tartalmaz ahhoz, hogy könnyed mozdulatokkal simítsuk végig a testünket. Célszerű nedves bőrön használni, de hogy releváns véleményem legyen róla, természetesen kipróbáltam úgy is, hogy szárazon használtam. Mivel a termék mézet tartalmaz, ezért ragacsos, tapadós állaga miatt – bár így is el lehet oszlatni a bőrön -, de sokkal kényelmesebb zuhanyzás során használni. A nedves bőr felszínén finoman, egyenletesen oszlik el a radír, egyszerűen úgy kell tenni, mintha a tusfürdővel végig mennénk a testünkön. Ne hagyjuk ki a kézfej, a combok és mellkas területét se. Mivel az arcon érzékenyebb a bőr, így azt javaslom ott inkább külön az arcra való, finomabb szemcséjű terméket használjatok, de kéthetente egyszer, óvatosan, akár nagyobb szemcséjű radírral is próbálkozhatunk. Heti egyszer, maximum kétszer elegendő elvégezni a szeánszot.

Fontos tudnivaló, hogy bár tartalmaz értékes olajokat, a méz miatt enyhén szárít is, így tusolás/radírozás után feltétlenül használjatok testápolót! Egyébként is, ez nem csak ebben az esetben igaz.

Ez a művelet akár már a tavaszi szezonra is előremutató lehet, de az a legjobb benne, hogy évszaktól függetlenül, bármikor elvégezhető, hiszen mindenképpen csak jót teszünk vele magunknak.

Sziasztok,

Anita

NUXE REVE DE MIEL TESTRADÍR – UNIPATIKA 7 199.-