MIKET REJT EGY ALAPNESZESZER?

jan 28, 2020 | Blog, Beauty

Sokan a stílustanácsadások folytán szinte pironkodva érdeklődnek mit gondolok, mi tartozik az alap sminkek közé? Mik azok a dekorkozmetikumok, amik segítségével a mindennapi alapsminket a lehető legkönnyebben, és persze leggyorsabban, mindenféle extra kézügyesség nélkül tudunk elkészíteni? A kérdés persze teljesen jogos, hiszen a stílusos megjelenéshez szervesen hozzátartozik az igényes, ízléses smink is.

Na lássuk akkor, mik azok a termékek amik nem hiányozhatnak a neszeszerünkből :

  1. Egy szépen fedő, jó minőségű alapozó, vagy BB/CC krém. Mindennek az alapja, a szép alapozás, persze nem túl vastagon, a lárva arcot elkerülve, minél természetesebb hatást elérve. Cél a bőrhibák, egyenetlenségek elfedése.Erre a legjobb eszköz a múltkori posztunkban is elolvasható: a vastag fejű alapozó ecset.
  2. A könnyű púder szintén nem hiányozhat, aminek segítségével mattítjuk az arcot, hiszen megakadályozza a csillogást.
  3. Színtípusunknak, szemszínűnknek megfelelő, jó minőségű, nem túl puha szemceruza, a szem kiemelésére. Én általában vízállót igyekszem használni, biztos ami fix, elkerülve a panda szem effektust!
  4. A szempillaspirál véleményem szerint a jó smink alfája és omegája. Igyekezzünk olyat választani, amivel könnyen dolgozunk, nem ragadnak össze általa a szempillák! Nincs annál kiábrándítóan látvány, mint amikor valakinek vastag tömbökben áll a túl sok festék a pilláin. Nekem a kedvencem a Pupa drámai pillákat kölcsönző spirálja.
  5. Egy kellemes színű pirosító/bronzosító, amivel egészséges színű orcát varázsolunk magunknak télídőben is, persze mértékkel, óvatosan. Mindenkinek ajánlom figyelmébe az Instán, Pinteresten található smink videókat, elképesztően sokat lehet belőlük tanulni!
  6. Egy mini szemhéjfesték paletta is elkelhet, de igazából az alapneszeszer tekintetében ez már fakultatív ajánlás, hiszen sokan vannak, akik eleve elzárkóznak a használatától.
  7. Ami viszont fontos, legyen a kistáskában egy nude rúzs, vagy szájfény, a megfelelő árnyalatban, amikkel nem lőhetünk mellé, csak kompletté teszik a sminket. Figyelem hölgyeim, ezek csak az alapok, óvatos, precíz használattal egy minden nap viselhető no makeup sminket pár perc alatt tudunk elkészíteni!

Kellemes kísérletezést, körültekintő vásárlást Lányok!

Patri