MIT NEKÜNK VÉNASSZONYOK NYARA, HA EZEKBEN TRENDI A HŰVÖS ŐSZ?!

szept 21, 2017 | Blog, Fashion

Biztos nem vagyok egyedül azzal a hatalmas dilemmámmal, hogy ha beáll az ősz tényleg úgy érzem, nincs egy göncöm se…. 😀 Idén ráadásul mindez extra gyorsasággal történt, augusztus utolsó napjaiban még rövid sortocskában jártam, szeptember elsejével pedig vihargyorsasággal lecsapott a zúg, jött az eső, a szél, a húsz fok alatti mínuszok. Csak kapkodtam a fejemet össze-vissza, mit kell ilyenkor felvenni, hiszen a flipflop és topocska után éles vágásnak tűnt a gumicsizma, esőkabát.

2017 őszén a szürkés, fémes színek vannak divatban, az acélosan csillogó pufi dzsekik és hátizsákok vonzzák a tekintetet. De nem bújik el mellettük néhány erős színű kardigán, poncsó, vagy éppen sál sem, hiszen a kínálat igen széles. Ezek közül most kiválasztottunk néhány praktikus, vagy éppen csinos darabot, ami az átmeneti időszakban is nőies, kényelmes.

KARDIGÁN

Mind közül a legszélesebb választékban a könnyű, kötött, vászon, neoprén felsők vezetik a listát, hiszen a kardigánnak megszámlálhatatlan típusát látjuk most a fogasokon. Akár egyetlen darab is képes többfunkciós lenni, hiszen egy csinos ruhához ugyanúgy megállja a helyét, mint egy farmerhez, legginshez. Stílusát nagymértékben az fogja meghatározni, hogy milyen összeállításhoz vesszük fel. A színe is sokat nyom a latba, hiszen egy mindenhez jó szürke vagy fekete a legtöbbünk szekrényében ott lapul, míg egy színes, etnós darab a bohókás énünket hozza előtérbe. Ráadásul később se kell tőle elbúcsúznunk, az egyszerűbb, blézer fazonú kardigánok egy vastag téli kabát alatt is tökéletesen megférnek.

SZÜRKE KARDIGÁN (ELSŐ KÉPEN) – RESERVED

SZÍNES KARDIGÁN – SINSAY

SZÜRKE KARDIGÁN (MÁSODIK KÉPEN) – SINSAY

PONCSÓ

A poncsó előnye, hogy ha elég könnyed darabról van szó, akkor akár sálként is funkcionálhat. Erre Patri a legjobb példa, aki ugyan nem szándékosan, de végül nagyon praktikusan magára vetette ezt a színes, kék-sárga poncsót. A fotózás közben összegabalyodott és joggal hihettük, hogy egy vastagabb sál, hiszen viselés közben ez egyáltalán nem okozott gondot. 🙂 Valójában azonban egy vastag pamut darab, ami farmerdzsekire, blézerre, könnyű bőrkabátra tökéletesen illeszthető. Előnye, hogy a karokat szabadon hagyja, ha pedig valamikor visszatérne a vénasszonyok nyara, akkor egy laza hosszú ujjú pólóhoz is csinos viselet.

KÉK-SÁRGA PONCSÓ – ORSAY

PIROS PONCSÓ – ORSAY

SÁL

Akár egy kardigán, a sál is hosszú távra tervezhető. Több éve már, hogy divatba jöttek a hatalmas, jó vastag sálak, így kényelmesen átvethetők a vállon egy bőrdzseki fölött. A még hűvösebb idő beálltával pedig biztosan számíthatunk a melegséget adó sálunkra. Amivel érdemes játszani az természetesen a színkombináció, hiszen a legtöbb darab legalább háromféle színből áll. Így az öltözékünk többi részét már nem kell túlextrázni, hiszen a fókuszt majd úgyis ez viszi el. Divatosak még a horgolt, kötött, óriási méretű kiegészítők, amik szeptembertől februárig bármikor bevethetők.

SÁL – BIJOU BRIGITTE