NARANCSRA FEL! – MINDEN SZÍNBEN EGÉSZSÉG

máj 31, 2019 | Blog, Beauty

A mai posztot a narancs mint energizáló, vitalizáló szín, illetve az ehhez óhatatlanul is társított C-vitamin fontossága ihlette.


Most, hogy egy szűnni nem akaró megfázás/ nátha közepén ülök, ha lehet, számomra még jobban felértékelődött a vitamin , illetve a “hogyan tudjunk energizálni magunkat” témakör. Erre a C-vitamin, és vele együtt a narancs, mint szín is hihetetlen módon képes!


Lássuk, hogyan!

Miután a jótékony hatásait felsorolni a teljesség igényével nagyon hosszadalmas lenne, ezért nekem első és talán legfontosabb szempont, hogy a vitamin rendszeres szedésével sokkal kipihentebben ébredünk, jobban bírjuk az egész napos terhelést, illetve mélyebben is alszunk. Ezen kívül hajt a hiúság is, hiszen fokozza a kollagén termelést, ami jót tesz a kötőszöveteknek, ami nagy mértékben hozzájárul a szép, rugalmas, puha bőr eléréséhez, illetve erősíti a csontokat, fogakat is.

De mit üzen nekünk maga a szín?

Azt mondják a narancshoz a boldogság érzetet társítják, és nem túloznak a színdinamikával, színek hatásaival foglalkozó szakemberek. A félős embereket bátrabbá teszi ennek a harsány színnek a használata, illetve a meleg árnyalat fokozza a vágyat is, hiszen a forróságra asszociálunk, ha ránézünk… de mégsem olyan agresszív módon, mint pl. a piros. A fizikai erőnlétet is képes stimulálni, mert hat a mellékvesékre is. Élénkít, és növeli a szellemi aktivitást.
Ennek a színnek a szeretete az aktív, magabiztos, társasági emberekre jellemző, de mint mindennel, itt is ügyelni kell arra, hogy ne essünk túlzásba viselésével.

Mit jelent ez a szín a különböző kultúrákban?

Európában egyértelműen az őszt és a szüretet társítják hozzá, míg Amerikában a feketével párosítva a Halloweenre asszociálunk. Írországban a protestáns vallást jelképezi, míg Japánban a bátorságra utal, Egyiptomban pedig a gyász színe.

Száz szónak is egy a vége, engem olyannyira meggyőzött, hogy ezentúl minden nap egy pohár narancslével fogom a reggelt indítani, illetve ahogy eddig is, a vitamint tabletta formában is szedem, aztán meglátjuk mi lesz. 🙂

Patri

KARKÖTŐ, FÜLBEVALÓ – BIJOU BRIGITTE

JEGYZETFÜZET, ÉKSZERTARTÓ – TIGER

TAG HEUER ÓRA – PESTI ÉKSZER

C-VITAMIN TURMIX – OLÉ JUICE BAR

SZANDÁL, TÁSKA – RESERVED

ARCKRÉM ÉS KÖRÖMLAKK – YVES ROCHER