NE FÉLJ SEMMITŐL, VAGY FÉLJ, DE BÁTRAN!

febr 1, 2018 | Blog, Lifestyle

Al Ghaoui Hesna a Félj bátran című könyvében saját félelmeivel néz szembe, de ezt sem rendhagyó módon teszi, mert például beszélgetett róla katonákkal, de a szakirodalmat is feldolgozta. Hesna jogot tanult, de a pszichológia mindig is foglalkoztatta. Nem szerette volna hogy a könyve csak történetekről szóljon, a félelem pszichológiáját akarta belevinni.

A Félj bátran Hesna személyes történeteivel kezdődik, ezt riportok követik, történetek, hogy kinek milyen szerepet játszott a félelem az életében. Voltak sztorik és elméletek, majd ezeket igyekezett párosítani, hogy alátámasszák egymást.

Azt gondoljuk félni kell a félelemtől, szerinte a félelem jó dolog és nem hiába nem múlt el az evolúcióval. Élettanilag is szükségszerű, hogy túlélhessünk helyzeteket.

Izgalmas történetek és karakterek szerepelnek a könyvben és mindez át van szőve pszichológiai, szociálpszichológiai szálakkal. Az író megmutat technikákat hogyan teremt az agyunk kontextust és hogyan tudjuk ezt tudatosan befolyásolni. 

Ha más nézőpontból tekintünk dolgokat akkor befolyásolni tudjuk azokat. Vannak kísérletek, amiben azt mondják, ha pl. szeretnénk a főnökünkkel beszélni és előtte bemegyünk a mosdóba és felveszünk néhány percre egy hatalmi pózt (mint pl. a terpeszállás, csípőre tett kéz), ez állítólag olyan tesztoszteron mennyiséget termel, hogy ezáltal tényleg hatékonyabban tudunk fellépni és csökkenthetjük a szorongásunkat. Hajrá! 🙂

Al Ghaoui Hesna Félj bátran című könyvét megtaláljátok a LIBRI KÖNYVESBOLTBAN