NYÁRI ESTÉK – ÚJRA SLÁGER A NAPLEMENTE SMINK

szept 1, 2019 | Blog, Beauty

Romantikus, meghitt színkavalkád a szemhéjakon: újra visszaköszön a naplemente smink.

Megfigyeltem, és ismert sminkesek, akikkel eddig a pályám során találkoztam, megerősítettek abban, hogy a magyar nők nem túl kisérletezők, ha sminkelésről van szó. Sokan – főleg az idősebb korosztály – a jéghideg kék kontúrt érzik magukénak, attől függetlenül, hogy előnyös-e, jól áll-e nekik, vagy egyszerűen csak nincs eldolgozva kellően esztétikus formában. A maradék hölgytársak is általában ragaszkodnak valamely befett formulához, amit még anyáiktól örököltek, és nem is nagyon hajlandóak tántorítani mellőle. Több sminkes is mondta már nekem, hogy egyszerűen ódzkodnak a változástól, elmennek ugyan hozzájuk egy képzésre, vagy sminkre, rapid oktatásra, de amint kiderül számukra, hogy a megszokottól teljesen eltérő áll(na) jól nekik, szabályosan bepánikolnak. Én mondjuk nem annyira értem ezt az ellenállást, hiszen ha valaki eleve nem nyitott az újra, akkor minek megy el egy olyan helyre, ahol biztosan azzal fog találkozni…?!

Nos, aki nagyon tartózkodik a szokatlantól, azt most mégis egy kicsit arra buzdítanám, hogy olvasson tovább, elsőre ugyanis nekem is izgalmas próbálkozásnak tűnt a naplemente smink, amivel ugyan korábban már találkoztam, de magamon még sosem készítettem el. Egy régebbi alkalom volt, amikor profi sminkes varázsolta rám ezt a gyönyörű arany-narancssárga-terrakotta színvilágú make-upot, de magamtól én se nyúltam még úgy a paletta után, hogy “ezúttal ezt a meleg árnyalatot választom.” Ami pedig furcsa is a korábbi jó tapasztalatomhoz képest. De látjátok, én is igazoltam, hogy a megszokottól nehéz eltérni, mégha nem is ódzkodok tőle. Amikor azonban kezembe került a Makeup Revolution legújabb palettája, a SOPH X, szinte kérdés sem fért hozzá, hogy eljött az új kor, hiszen azonnal szembe tűnnek a nyári esték simogató színei: a bordó, a narancsok, az aranyló árnyalatok.

Amikor a szemhéjon dolgoztam, azt a technikát követtem magamban, hogy elképzeltem egy tengerparti délutánt, amikor a nap a horizonton elindul lefelé, hogyan tükrödőnek a gyönyörű színei. Kezdetben, a tenger lábát nyaldosva, még izzó tűzgolyó, a narancs szikrázik, de a színét féltő nap tudja, ha alá bukik, fényét elnyeli az éjfekete éjszaka. Vagyis a narancstól indulunk a sötét színek felé. Először a sárga került a mozgó szemhéjamra, megőrizve a macskás vonalat, amit később elsatíroztam. Erre került a bordó pirosan izzó világa, amit egy sötés szemcezura feketesége keretezett. A színeket aztán szépen eldolgoztam. Talán még jobb döntés lett volna tőlem, ha nem fekete, hanem mondjuk padlizsán lila, vagy sötét barna ceruza van nálam, de a lehetőségeim korlátozottak voltak, így abból gazdálkodtam, amim volt. Ti legalább már tudjátok, hogy mire érdemes odafigyelni. 😉 A szempillára szintén a Makeup Revolution spirálját használtam, aminek első megnyerő tulajdonsága, hogy állatkísérlet-mentes és vegán, második pedig, hogy igazi műszempillahatást lehet vele elérni. A rövid sörték sok fetéket vesznek fel a tubusból, amit aztán ha felviszünk a pillákra, egyenletesen el is oszlat rajta. Nem kertel, tényleg szembetűnő a hatás!

Az arccsontra kerülő bronzosító nem csak megkoronázta a nyár aranyban csillogó, napbarnított érzését, de azonnal a kedvencemmé is vált. A sminkhez a Physicians formula bronzosítóját használtam. A márkát etikussága kiemeli a többi drogériás termék közül, emiatt sokan az árát nehezményezik, de ha valaki ezen rágódna, akkor azért annyit hagyj mondjak a termék érdekében, hogy hihetetlenü IMÁDOM! A bronzosító állaga valahol a krém és a púder között helyezkedik el, nagyon selymes, könnyű a felvitele. Én mondjuk saját ecsetet használok, de a dundi paletta a dupla fedő alatt egy mini ecsetet és tükröt rejt. A termék illata pedig rabul ejt, amint kibontom megcsapja az orromat a finom kókusz illat – vagy valamely déli gyümölcsé, ami naptejre emlékeztet és ilyenkor én automatikusan a kókuszra asszociálok. Annyira megszerettem ezt a bronzosítót, hogy az elmúlt napokban mást nem is használok mellette! Hogy még csillogóbb legyen, egy kis highlighterrel lehet fokozni a hatást!

Az ajkakra az Essence egy csinos, visszafogott szájfénye került. Erős, hangsúlyos szemhez nincs szükség további erősítésre, a halvány rózsaszín, a száj hússzínéhez közelálló árnyalat tökéletes választásnak bizonyult. A végén érdemes még fixálnunk a sminket, főleg ebben a nagy melegben, aztán bátran induljunk útnak, ne csak naplementében, hanem nyári-őszi nappalokon is.

Sziasztok,

Anita

A felhasznált termékek elérhetőek a Corvin plazaban a MÜLLER és DM drogériákban.