OLASZ ÉLETÉRZÉS TÁLALVA

jún 19, 2018 | Blog, Lifestyle

Hmmmm…az megvan, amikor Julia Roberts degeszre eszi magát Olaszországban az Ízek, imák, szerelmek című filmben? Remélem mindenki látja maga előtt, ahogy olyan élvezettel falja a paradicsomos tésztát, ahogy csak akkor tudunk, amikor igazán ki vagyunk éhezve valami újra, valami finomra, esetleg valami ismeretlenre.

Olaszország világhírű a tésztáiról és a pizzáról, amire kétség kívül büszkék is. Sosem fért a fejembe, hogy olyan dívák, mint Sophia Loren, Monica Belluci hogyan képesek megőrizni tökéletes alakjukat olyan szénhidrát dús ételek mellett, mint az itáliai konyha. De tudjátok mit? Néha nem is érdekel, mert én is tésztamániás vagyok és sosem vetek meg egy jó Arrabiatát, vagy Lasagnét, ami amúgy a kedvenc főételeim egyike. Nagymami dívánk, Loren művésznő ráadásul azt állítja, hogy minden testi adottságát a spagettinek köszönheti… Hát kell ennél nagyobb meggyőző erő? Inkább lemegyek eggyel többször edzeni, de szeretek nagyon jókat enni! Egyszer pont az edzőm kérdezte meg: milyen vércsoportba tartozol? Mondom fogalmam sincs, de majd kiderítem. Azt mondta nem árt tudni azért, hogy lássuk, miket fogyasztok. Ja, hát mondom azt anélkül is tudom: igazi húsevő vagyok, tésztával, mert a salátákkal többnyire ki lehet kergetni a világból, nekem ugyanis nem elég néhány fűszál ahhoz, hogy jól lakjak….lehet, hogy Olaszországba kellett volna szülessek? Na, ezt majd a reinkarnációs utam során letárgyalom odafent, addig viszont nem esek kétségbe, mert itthon is zseniális helyekre látogathatunk el, ha egy jó kis olasz kajára vágyunk.

Ugyanis óriási hírem van a pasta-fanatikusoknak, hiszen megnyílt Budapest harmadik Bellozzo étterme a Corvin plazaban! A csajokkal rögtön másnap ellátogattunk Olaszországba – na, nem úgy! -, hogy teszteljük az ottani fogásokat és kicsit magunkba szívjuk a la fiestát! A kiszolgálás gyors és praktikus, valójában tipikus gyorséttermi jelleggel, csak az étlap más. A pizzát helyben készítik, mint ahogy a tésztaféléket is előttünk dobják össze, igaz annyi kis csalással, hogy nem kell annyi ideig főzniük, mint nekünk otthon, ami biztos valami speciális eljárásnak köszönhető lehet. Megkóstoltuk a pizzájukat, az arrabiatát, egy – én állítom – nagyon guszta salátát és egy desszertet is. Összességében mindhárman elégedettek voltunk és degeszre ettük magunkat, ha egyetlen apró észrevételünk lehet, az mindössze annyi lenne, hogy miért nem maradhatunk itt örökké? 🙂 Jó, ezzel persze csak viccelek, de hát tényleg nagyon jókat ettünk! Valójában arról van szó, hogy mi elfelejtenénk ezeket a műanyag evőeszközöket és papír tányérokat….kicsit illúzió romboló. Tök modern az étterem hangulata, lenyűgözött minket a dekorációnak azon része, ami a konyhai előkészítő fölött tárult elénk: eszerint minden alapanyag design-osan ki van állítva, magyarán első kézből láthatjuk, hogy mi kerül a tányérunkra. Szószok, zöldségek, tészták, fűszerek. Minden ott van. A bútorzat modern, a stílus nem káoszos, sokkal inkább letisztult, egyedül a kék-fehér szín zavart meg minket, ami bennünk Görögország hangulatát idézi, holott ez a hely ízig-vérig olasz. Szóval ezek mellett egy műanyag evőeszköz némiképp szembe tűnő, hiszen a hely és az élmény maga megérdemli a rendes étkészletet.

Nekem amúgy személyes kedvencem volt, hogy a sorszámos hívó egy-egy ismert város nevét viseli. Így amikor a kijelzőn megjelent a 422-es, egyből felpattantam, hogy elinduljak Rómába enni egy jót!  🙂 Vicces, és tök ötletes, van benne valami egyedi. És ezen a ponton muszáj vagyok megemlíteni a ricottás desszertet, amit mindhárman megkóstoltunk és csak nagyon nehezen tettük le a villát. Hát ez valami fenséges volt! Én amúgy először citromtortának éreztem, mert nagyon pikáns, fanyar íze volt, ami egyáltalán nem gejl, sokkal inkább frissítő. Patri ekkor kiérezte belőle a mangó ízét, amivel simán meg tudott győzni, végül kiderült, hogy körte volt. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy tulajdonképpen bárki megtalálhatja itt, amit ebédre keres, mindenki saját szájíze szerint étkezhet.

Mi tehát nagyon köszönjük a vendéglátást és csak ajánlani tudjuk, hogy térjetek be egy kis olaszra, mert biztosan nem fogtok benne csalódni.